Μέρκελ: Θα χρειαστεί πολύς χρόνος - Θα είναι επώδυνη η προσπάθεια

Μέρκελ: Θα χρειαστεί πολύς χρόνος - Θα είναι επώδυνη η προσπάθεια

«Θέλουμε να υποστηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση, ευελπιστώντας ότι οι νόμοι που πέρασαν στις αρχές Φεβρουαρίου θα ανακληθούν» - «Η Αθήνα πρέπει να ψηφίσει το κείμενο συμφωνίας πριν από τα υπολοιπα κοινοβούλια» - Προανήγγειλε επιστροφή της Τρόικας

Μέρκελ: Θα χρειαστεί πολύς χρόνος - Θα είναι επώδυνη η προσπάθεια
«Η Ελλάδα πρέπει να ψηφίσει το κείμενο συμφωνίας πριν από τα υπολοιπα κοινοβούλια. Η Ελλάδα πρέπει να νομοθετήσει τα προαπαιτούμενα μέχρι την Τετάρτη» δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα στη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής.

Η καγκελάριος της Γερμανίας αναφέρθηκε στην πρόθεση των εταίρων να συζητήσουν παράταση αποπληρωμής του χρέους, αλλά πρόσθεσε ότι είναι «εκτός συζήτησης» το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους. Χαρακτήρισε «εποικοδομητική» την πολύωρη συζήτηση που έγινε σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και πρόσθεσε ότι σήμερα το απόγευμα θα συγκληθεί το Eurogroup για την περαιτέρω επεξεργασία της συμφωνίας.

«Οι Έλληνες διατράνωσαν την επιθυμία να παραμείνουν στην Ευρωζώνη. Όλες οι διαδικασίες, όπως και το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, συνέβαλαν στο να καταστεί αυτό σαφές», πρόσθεσε η Καγκελάριος της Γερμανίας. 

«Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υπομονετικοί, η εμπιστοσύνη τον τελευταίο καιρό κλονίστηκε. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα με την Ελλάδα και να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Και οι Έλληνες φέρουν την ευθύνη για να γίνουν αυτά που αποφασίστηκα. Έχω μεγάλη πίστη στην έναρξη των διαβουλεύσεων με την Ελλάδα. Νομίζω πως τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μεινονεκτήματα» σημείωσε.

Κλείσιμο


Οπως είπε η καγκελάριος της Γερμανίας το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ θα διατεθεί για άμεσες επενδύσεις. Είπε δε ότι «κατά την εκπόνηση του προγράμματος θα πρέπει να επιστρέψουμε στο κανονικό σχήμα του ελέγχου των τριών θεσμών όπως και στα άλλα κράτη».

Σημείωσε ότι «η Ελλάδα θα αιτηθεί νέου προγράμματος διάσωσης από το ΔΝΤ όταν λήξει το πρόγραμμα του ΔΝΤ τον Μάρτιο. Το πρόγραμμα είναι 82-86 δισ. για 3 χρόνια. Θα πρέπει να φτιάξουμε ένα ταμείο ιδιωτικοποιήσεων 50 δισ.».

«Θα χρειαστεί πολύς χρόνος και θα είναι επώδυνη η προσπάθεια -όπως έγινε απόψε το βράδυ- όμως ελπίζω ότι οι προσπάθειες θα τελεσφορήσουν» δήλωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης