Ανασχηματισμό Δευτέρα-Τρίτη προαναγγέλλει ο Τέρενς Κουίκ

Ανασχηματισμό Δευτέρα-Τρίτη προαναγγέλλει ο Τέρενς Κουίκ

Παρέπεμψε στον πρωθυπουργό την απάντηση στο ερώτημα «τι θα γίνει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου;»

Ανασχηματισμό Δευτέρα-Τρίτη προαναγγέλλει ο Τέρενς Κουίκ
Ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, προανήγγειλε ανασχηματισμό της κυβέρνησης τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε ότι, αναλόγως και των εξελίξεων στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης τη Δευτέρα ή, το αργότερο, την Τρίτη.

Αρνήθηκε να απαντήσει, ωστόσο, στο ερώτημα αν θα υπάρξουν εξελίξεις σε σχέση με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας: «Καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Κλείσιμο
Ερωτηθείς σχετικά με το σχέδιο Σόιμπλε περί πενταετούς Grexit, ο κ. Κουίκ έκανε λόγο για ανεύθυνο πολιτικό παιχνίδι, στο οποίο εμπλέκονται και ξένα μέσα ενημέρωσης.

Για την αναφορά στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, η οποία περιλαμβάνεται σε αγκύλη στο σχέδιο κοινής ανακοίνωσης του Eurogroup, είπε ότι «είναι άδικο πάνω στην πλάτη της Ελλάδας να μπαίνουν αυτές οι αγκύλες» και μίλησε για εκβιασμό.

Τόνισε επίσης ότι «φάνηκε πάρα πολύ καλά ποιοι δεν μας ήθελαν μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», αλλά και ότι «η ευρωπαϊκή οικογένεια ξύπνησε και δεν μπορεί να δεχθεί την επικυριαρχία του ενός».

Ο κ. Κουίκ πιθανολόγησε ότι θα πάμε σε μια σταδιακή απεμπλοκή, δηλαδή θα έρθουν τα προαπαιτούμενα για ψήφιση στη Βουλή και μετά θα υπάρξει συμφωνία.

«Ελπίζω ότι δεν θα έχουμε προσκόμματα για το πόσο γρήγορα πρέπει να δουλέψει η Βουλή» επισήμανε, αναφερόμενος ουσιαστικά στη στάση που επέδειξε την περασμένη Παρασκευή η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης