Μοσκοβισί: «Game over» αν ο Τσίπρας δεν καταθέσει αποδεκτές προτάσεις απόψε

Μοσκοβισί: «Game over» αν ο Τσίπρας δεν καταθέσει αποδεκτές προτάσεις απόψε

«Όλα θα χαθούν, εάν δεν υπάρξει αποδεκτή λίστα μεταρρυθμίσεων» τονίζει ο κοινοτικός Επίτροπος - «Επιθυμούμε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη... κάθε άλλο σενάριο θα είναι συλλογική αποτυχία»

Μοσκοβισί: «Game over» αν ο Τσίπρας δεν καταθέσει αποδεκτές προτάσεις απόψε
Να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να «κλείσουμε» μία οριστική συμφωνία με την Ελλάδα την Κυριακή, ζητά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύει στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Παράλληλα, προσδίδει δραματικές διαστάσεις στο ελληνικό ζήτημα, τονίζοντας: «Αν ο Τσίπρας αποτύχει να υποβάλει αποδεκτή λίστα μεταρρυθμίσεων απόψε, το παιχνίδι θα τελειώσει και όλα θα χαθούν».

Όπως εξηγεί, η εν λόγω συμφωνία είναι απαραίτητη, προκειμένου να δοθεί μία οριστική λύση για την Ελλάδα.

Κλείσιμο
«Η Ευρωζώνη επιθυμεί μόνο ένα σενάριο για την Ελλάδα, την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη» τονίζει, προσθέτοντας ότι «σε αυτό έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας».

«Κάθε άλλο σενάριο θα συνιστά μία συλλογική αποτυχία» συμπληρώνει ο κ. Μοσκοβισί.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επίτευξη της συμφωνίας, εξηγεί ότι για να καταστεί εφικτός ο συμβιβασμός απαιτούνται τρία συστατικά: η δέσμευση, η πολιτική βούληση και ο ρεαλισμός.

«Η Αθήνα έχει μόνο ένα βέλος στη φαρέτρα της. Αυτό σημαίνει ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να γίνουν αποδεκτές από τους πιστωτές. Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν πράξει σωστά, τότε το παιχνίδι θα τελειώσει και όλα θα χαθούν» τονίζει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης