Δραγασάκης: Έχουμε κάνει παραχωρήσεις, αλλά λείπει η πολιτική βούληση των δανειστών

Δραγασάκης: Έχουμε κάνει παραχωρήσεις, αλλά λείπει η πολιτική βούληση των δανειστών

«Κάναμε σημαντικές παραχωρήσεις που θα μας επέτρεπαν να επιστρέψουμε στο δανεισμό χωρίς να καταστρέψουμε την χώρα αλλά λείπει «η πολιτική βούληση όλων των μερών για συμφωνία» τόνισε 

Δραγασάκης: Έχουμε κάνει παραχωρήσεις, αλλά λείπει η πολιτική βούληση των δανειστών
Η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικές παραχωρήσεις, αλλά λείπει η πολιτική βούληση των δανειστών για να κλείσει η συμφωνία, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική Κοριέρε ντέλα Σέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

«Κάναμε σημαντικές παραχωρήσεις που θα μας επέτρεπαν να επιστρέψουμε στο δανεισμό χωρίς να καταστρέψουμε την χώρα αλλά λείπει «η πολιτική βούληση όλων των μερών για συμφωνία» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην ιταλική εφημερίδα.

«Παρουσιάσαμε ιδιαίτερα λεπτομερείς προτάσεις, με συνοχή σε κάθε θέμα. Κατά την άποψή μου υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπογραφεί συμφωνία στο άμεσο μέλλον. Φυσικά είναι οι "δικές μας" προτάσεις. Και δεν είναι πάντα δελεαστικές για τους συνομιλητές» σημειώνει.

Κλείσιμο
«Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Είναι ξεκάθαρο ότι στις διαπραγματεύσεις αυτές υπάρχει μια πολιτική ατζέντα, παράλληλη με την ακραιφνώς οικονομική. Και εκτός αυτού, εμείς δεν προσπαθήσαμε ποτέ να μπούμε σε "Δούρειο Ίππο", δεν κρύψαμε ποτέ την ταυτότητα και τις ιδέες μας. Αντιθέτως, όλοι ξέρουν ότι δεν συμμεριζόμαστε αυτή την νεοφιλελεύθερη έκδοση της Ευρώπης.

Πριν ακόμη από τις εκλογές του Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ - το κόμμα της αριστεράς- αριστεράς του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας- είχε διακηρύξει την ανάγκη ενός μοντέλου χώρας και ηπειρωτικής Ένωσης που να απομακρυνθεί από το δόγμα της λιτότητας και από την λογική των ρήξεων που θα οδηγούσαν στην διάλυση της Ευρώπης» πρόσθεσε.
Ο κύριος Δραγασάκης, απαντώντας σε ερώτηση εάν «οι άλλοι πρέπει να προσαρμοσθούν», δήλωσε ότι «πρώτον, δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε αυτή την άποψη. Με έναν ή με τον άλλον τρόπο η ιδέα προκύπτει και σε πολλές άλλες χώρες. Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Δεύτερον, οι σχέσεις ανάμεσα στην νέα κυβέρνηση της Αθήνας και στην πρώην Τρόικα ξεκίνησαν αρνητικά. Διότι εμείς είχαμε εκλεγεί ακριβώς για να θέσουμε τέλος στην λιτότητα, ενώ από την άλλη πλευρά του τραπεζιού, υπήρχαν τα ίδια άτομα που την είχαν υποβάλει. Ευτυχώς, αυτό το διφορούμενο στοιχείο ξεπεράστηκε με την συμφωνία της εικοστής Φεβρουαρίου όταν όλοι συμφώνησαν ότι ήταν αναγκαίο να τύχουν σεβασμού τόσο οι ευρωπαϊκοί κανόνες, όσο και η λαϊκή βούληση».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, «δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στην λιτότητα, αλλά βαθιές μεταρρυθμίσεις στην κρατική μηχανή, στον τρόπο λειτουργίας της, στο φορολογικό σύστημα, στο παραγωγικό μοντέλο».

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης εξήγησε δε, ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται «σε ένα σύνολο που απαρτίζεται από χαμηλό πρωτογενές πλεόνασμα, βιώσιμη επιστροφή του χρέους, συντάξεις που να αντέξουν μακροπρόθεσμα, ισχυρά κοινωνικά δικαιώματα που να συμπεριλαμβάνουν την επιστροφή στις συλλογικές διαπραγματεύσεις».

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης