Παρασκευόπουλος: «Όχι» σε κατάσχεση του Ινστιτούτου Γκαίτε

Παρασκευόπουλος: «Όχι» σε κατάσχεση του Ινστιτούτου Γκαίτε

Αλλά «ναι» στις κατασχέσεις γερμανικών ακινήτων, μετά από κυβερνητική απόφαση, σύμφωνα με τον υπ. Δικαιοσύνης

Παρασκευόπουλος: «Όχι» σε κατάσχεση του Ινστιτούτου Γκαίτε
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επανέλαβε σήμερα τα όσα έχει πει στην Βουλή, ότι δηλαδή δεν θα γίνει κατάσχεση στο κτήριο του γερμανικού ιστορικού μορφωτικού-πολιτιστικού ιδρύματος «Ινστιτούτο Γκαίτε».

Όμως, προσέθεσε ο κ. Παρασκευόπουλος, ότι μόνο μετά από κυβερνητική απόφαση θα υπογράψει την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης για τις θηριωδίες στο Δίστομο, έτσι ώστε να μπορούν οι συγγενείς των θυμάτων της μαρτυρικής πόλης να προβούν σε κατάσχεση επί της περιουσίας που έχει το γερμανικό δημόσιο στην ελληνική επικράτεια.

Τον υπουργό Δικαιοσύνης επισκέφθηκαν ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος του Διστόμου και ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς, καθώς και η δικηγόρος Χριστίνα Σταμούλη.
Οι τοπικοί φορείς της ιστορικής πόλης κατά τη συνάντηση παρέδωσαν στον κ. Παρασκευόπουλο την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του εν λόγω δήμου, για αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς υπέρ των κατοίκων του Διμοστόμου.  
Κλείσιμο

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Γιάννης Γεωργάκος δήλωσε ικανοποιημένος μετά τη συνάντηση, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύθηκε να υπογράψει και υπενθύμισε τη θηριωδία σε βάρος των Διμοστιμιτών με σφαγές νηπίων, παιδιών και γερόντων.

Ακόμη, προσέθεσε ο κ. Γεωργάκος, ότι από το 2000 που βγήκε η δικαστική απόφαση κανένας υπουργός δεν έχει υπογράψει για να ικανοποιηθούν οι συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου.
Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς δήλωσε ότι δεν είναι θέμα του υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ξεκαθάρισε ότι δεν μιλούμε για κατάσχεση του Γκαίτε, αλλά για αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης σε άλλα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας, τονίζοντας ωστόσο ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα πρόβλημα με το γερμανικό.

Τέλος, η  Χριστίνα Σταμούλη, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση, δήλωσε ότι «ο καθηγητής Παρασκευόπουλος είναι ο πρώτος υπουργός Δικαιοσύνης, από το 2000 που εκδόθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου μετά από τις νομικές ενέργειες του Γιάννη Σταμούλη, ο οποίος δεσμεύθηκε στη Βουλή και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του αυτή και σήμερα, ότι δηλαδή προτίθεται να υπογράψει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης