Reuters: Ο Σόιμπλε απέτρεψε μεγαλύτερη «ανταρσία» των βουλευτών για την Ελλάδα

Reuters: Ο Σόιμπλε απέτρεψε μεγαλύτερη «ανταρσία» των βουλευτών για την Ελλάδα

Το CSU θα είχε ψηφίσει ομόφωνα «όχι» εάν ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δεν είχε κερδίσει την υποστήριξη των βουλευτών κατά την προσωπική του εμφάνιση δύο ημέρες πριν την ψηφοφορία, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο

Reuters: Ο Σόιμπλε απέτρεψε μεγαλύτερη «ανταρσία» των βουλευτών για την Ελλάδα
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέτρεψε οριακά μία πολύ μεγαλύτερη «ανταρσία» τον προηγούμενο μήνα, σχετικά με την παράταση της διάσωσης της Ελλάδας μεταξύ των συντηρητικών βουλευτών της, πολλοί περισσότεροι εκ των οποίων θα είχαν ψηφίσει «Nein» αν δεν διέθετε τέτοια δύναμη πειθούς ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ανέφερουν στο Reuters Γερμανοί βουλευτές.

Το Κοινοβούλιο της Γερμανίας ψήφισε στις 27 του Φλεβάρη να επεκτείνει το πρόγραμμα διάσωσης στην Ελλάδα κατά τέσσερις μήνες, ωστόσο ένας αριθμός των συντηρητικών διαφωνούσε με την παράταση, καθώς οι βουλευτές δεν ήταν πεπεισμένοι ότι η Αθήνα θα συμμορφωθεί με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.

Ανώτερο συντηρητικό στέλεχος δήλωσε στο πρακτορείο, ότι οι Βαυαροί σύμμαχοι της Μέρκελ, το CSU, θα είχε ψηφίσει ομόφωνα «όχι» εάν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είχε κερδίσει την υποστήριξή τους κατά την προσωπική του εμφάνιση δύο ημέρες πριν την ψηφοφορία.  

Άλλο κορυφαίο συντηρητικό στέλεχος δήλωσε ότι η συνάντηση του Schaeuble με τους Χριστιανοδημοκράτες της Merkel (CDU), ήταν εξίσου σημαντική για να διασφαλίσει την υποστήριξή τους σε μία στιγμή που η εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση είχε τελειώσει στην κάτω γερμανική Βουλή.    

Κλείσιμο


«Η ψηφοφορία κρεμόταν από μία κλωστή» δήλωσε ο βουλευτής στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας. 

Εξάλλου, είναι γνωστό πως ο Σόιμπλε είναι κορυφαίος υποστηρικτής των μέτρων λιτότητας που η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θέλει να καταργήσει.

Σύμφωνα με το Reuters, τα σχόλια των Γερμανών βουλευτών υποδεικνύουν ένα αυξανόμενο «κύμα» δυσαρέσκειας εντός των συντηρητικών τάξεων και δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος πως δεν θα είναι διατεθειμένοι να εγκρίνουν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, εάν η Αθήνα ζητήσει περισσότερη βοήθεια στο μέλλον από τους εταίρους της. 

«Οι Έλληνες λένε: "Δεν θέλουμε τρίτο πακέτο διάσωσης", αλλά επίσης είπαν ότι δεν θα χρειάζονταν παράταση της διάσωσης» δήλωσε ο συντηρητικός βουλευτής. 

Στην τελευταία ψηφοφορία 29 από τους 32 βουλευτές που καταψήφισαν την παράταση για την Ελλάδα προήλθαν από το CDU της Merkel και το CSU. Επιπλέον, 118 συντηρητικοί που ψήφισαν «ναι» έκαναν προσωπικές δηλώσεις σηματοδοτώντας ότι δεν θα συνεχίζουν να συμμορφώνονται με την τρέχουσα γραμμή του κόμματος εκτός και αν υπάρξει μία σημαντική αλλαγή.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, οι Γερμανοί έχουν εξοργιστεί από την αντι-γερμανική ρητορική της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένων των παρατηρήσεων από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διατείνεται πως επιθυμεί την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων από το Βερολίνο, με την αιτιολογία ότι τα γερμανικά στρατεύματα κατέλαβαν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης