Συνάντηση αντιπροσωπειών ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ την Πέμπτη

Συνάντηση αντιπροσωπειών ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ την Πέμπτη

Οι δύο αντιπροσωπείες θα συζητήσουν στο πλαίσιο των προγραμματικών επαφών για την συγκρότηση σχεδίου προοδευτικής διακυβέρνησης

Συνάντηση αντιπροσωπειών ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ την Πέμπτη
Τη δεύτερη συνάντηση, μετά το καλοκαίρι, μεταξύ των αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν τα δύο κόμματα μετά από επικοινωνία που είχαν οι γραμματείς Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Δημήτρης Βίτσας.  Οι δύο αντιπροσωπείες θα συζητήσουν στο πλαίσιο των προγραμματικών επαφών για την συγκρότηση σχεδίου προοδευτικής διακυβέρνησης. Η πρώτη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, μετά τις ευρωεκλογές. Η δεύτερη συνάντηση ορίστηκε για μεθαύριο Πέμπτη.

Τη συνέχιση των επαφών μεταξύ των δύο κομμάτων ενέκρινε η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία συνήλθε το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία του κόμματος στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου. Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε επίσης να εκπροσωπήσουν το κόμμα στη συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ οι κ.κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Δημήτρης Αναγνωστάκης και Στέφανος Μανίκας.

Αμέσως μετά την ήττα της Δημοκρατικής Αριστεράς στις ευρωεκλογές οι φωνές στην Αγίου Κωνσταντίνου που ωθούσαν τον Φώτη Κουβέλη σε μια εκ νέου προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, πλήθαιναν. Άλλωστε πολλοί ήταν και οι σύνεδροι κατά το τελευταίο συνέδριο του κόμματος που εισηγήθηκαν να ξεκινήσουν διαδικασίες επαναπροσέγγισης με τους παλιούς συντρόφους τους.
Κλείσιμο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε χθεσινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός σε μια μετεκλογική συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά, ακόμα και στην περίπτωση που το κόμμα του κ. Κουβέλη δεν καταφέρει περάσει το 3% και να εισέλθει στη Βουλή.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης