Επαφές Μηλιού-Σταθάκη στο City στο Λονδίνο

Επαφές Μηλιού-Σταθάκη στο City στο Λονδίνο

Συνομιλίες με επενδυτές και οικονομικούς παράγοντες της πόλης, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρονται έντονα να «γνωρίσουν» την ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση και τις θέσεις της σε χρέος, ευρώ και επενδύσεις 

Επαφές Μηλιού-Σταθάκη στο City στο Λονδίνο
Μέχρι και την Πέμπτη αναμένεται να διαρκέσουν οι αλλεπάλληλες επαφές των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ,  Γιώργου Σταθάκη και Γιάννη Μηλιού με επενδυτές και οικονομικούς παράγοντες του Λονδίνου. Πληροφορίες από το City κάνουν λόγο για αυξημένο ενδιαφέρον των οικονομικών και τραπεζικών παραγόντων  να “γνωρίσουν” ποια είναι η αξιωματική αντιπολίτευση της Ελλάδας και ποιες οι θέσεις της, κυρίως, σε χρέος, ευρώ και επενδύσεις σε περίπτωση που ανέλθει στην εξουσία.

Ο κ. Μηλιός φαίνεται να έχει αναλάβει περισσότερο τους Έλληνες τραπεζίτες και επαφές με βάση την ακαδημαϊκή του ιδιότητα. Μάλιστα, είχε συνάντηση τη Δευτέρα με τον καθηγητή Οικονομικών του LSE, Κέβιν Φέντερστοουν, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Κλείσιμο
Πηγές αναφέρουν ότι μεταφέρθηκε το ενδιαφέρον να πληροφορηθεί για τις θέσεις, αλλά και να γνωρίσει καλύτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φέρεται να τον προσκάλεσε σε συνέδριο που θα πραγματοποιήσει το LSE πιθανότατα την άνοιξη,  με θέμα της Ελλάδα και την ευρωζώνη.

Παράλληλα, συμμετέχει σε εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών του Λονδίνου, με τη συμμετοχή πολλών μάνταζερς.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Σταθάκης πραγματοποιεί επαφές με funds και στελέχη μεγάλων τραπεζών, με θέμα το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίκεντρο είναι η κλειστή μεγάλη συγκέντρωση με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων- σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- των  Nomura, BoA Merrill Lynch, Deutsche Bank  Bank, Goldman Sachs, η York Capital, η Wellington Capital Management, η Pimco και  Capital Group. 

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη έκθεσή της η  Nomura προέβλεπε 70% πιθανότητα στη διενέργεια πρόωρων εκλογών και σύμφωνα με το κλίμα στο City και όπως αναφέρουν οικονομικοί παράγοντες υπάρχει μία επιφύλαξη, αλλά με ταυτόχρονη επιθυμία  για στενότερη γνωριμία με τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ και δεν σχετίζεται αναγκαστικά με την πιθανότητα προώρων εκλογών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης