Βενιζέλος-Σημίτης: «Καλή και σε βάθος συζήτηση για όλα τα θέματα»

Βενιζέλος-Σημίτης: «Καλή και σε βάθος συζήτηση για όλα τα θέματα»

Σύμφωνα με το γραφείο του κ. Σημίτη οι δύο άνδρες «συζήτησαν τα κύρια θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, και ιδίως τις μελλοντικές εξελίξεις στην οικονομία και τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες» - «Με τον κ. Σημίτη μιλήσαμε και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση όπου το μείζον ζήτημα είναι η σταθερότητα του τόπου και η διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης γύρω από τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε ο Βενιζέλος 


Βενιζέλος-Σημίτης: «Καλή και σε βάθος συζήτηση για όλα τα θέματα»
Σε συναινετικό κλίμα έγινε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, το μεσημέρι της Παρασκευής. Σε αντίθεση με το περίπου «ναυάγιο» της χθεσινής συνάντησης με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρήκε στον κ. Σημίτη πολιτική στήριξη, η οποία εκφράστηκε και με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.    
 
Σύμφωνα με το γραφείο του κ. Σημίτη οι δύο άνδρες «συζήτησαν τα κύρια θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, και ιδίως τις μελλοντικές εξελίξεις στην οικονομία και τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες». Στην ίδια ανακοίνωση ειδική αναφορά γίνεται στην ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης η οποία θα αποτελείται από δυνάμεις του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς. Συγκεκριμένα χαρακτηρίζεται η κίνηση αυτή ως «ένα σημαντικό βήμα». Επιπλέον αναφέρεται πως «ο Κώστας Σημίτης επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί εντατικά η προσπάθεια συνεργασίας με όλες τις κινήσεις και τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην δημιουργία του αναγκαίου ισχυρού πόλου για την πολιτική σταθερότητα και το μέλλον της χώρας».
 
Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Σημίτης στηρίζει ανοιχτά τις πρωτοβουλίες του Ευάγγελου Βενιζέλου και με έμμεσο τρόπο απαντά στις διαφωνίες του Γιώργου Παπανδρέου, όπως αυτές διατυπώθηκαν εχθές το μεσημέρι.
 
Κλείσιμο
Μετά τη συνάντηση των κ.κ. Βενιζέλου και Σημίτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι είχε μαζί του «μία πολύ ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων, τόσο για την διαπραγμάτευση με την τρόικα και τους εταίρους για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου, όσο και για τις ανοικτές διεθνείς κρίσεις και ιδίως για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».
 
Επιπλέον όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, στην ατζέντα της συνάντησης ήταν και η «εσωτερική πολιτική κατάσταση όπου  το μείζον ζήτημα είναι η σταθερότητα του τόπου και η διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης γύρω από το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
 
«Είχα επίσης την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Σημίτη για την πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, κορμός της οποίας είναι φυσικά το ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης