Μήνυμα πολιτικής στήριξης η χθεσινή δημόσια συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή

Μήνυμα πολιτικής στήριξης η χθεσινή δημόσια συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή

Οι πολιτικές εξελίξεις με φόντο την προεδρική εκλογή στην συζήτηση - Αναζωπύρωση των σεναρίων για υποψηφιότητα του κ. Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Μήνυμα πολιτικής στήριξης η χθεσινή δημόσια συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή
Μήνυμα πολιτικής στήριξης του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά έστειλε χθες ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με την δημόσια συνάντηση που είχαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 

Η συνάντηση αναζωπύρωσε τα σενάρια για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενδεχόμενο που όπως έχει αποκαλύψει το “Πρώτο Θέμα”ο πρωθυπουργός το εξετάζει σοβαρά και ο κ. Καραμανλής δεν το έχει απορρίψει. Ο πρωθυπουργός χειρίζεται προσωπικά το θέμα της εκλογής του επόμενου Προέδρου και σύμφωνα με πληροφορίες κάνει επαφές. Το ερώτημα και για τους δύο είναι αν με την υποψηφιότητα Καραμανλή συγκεντρώνονται οι 180 βουλευτές, θέμα που εν πολλοίς θα κριθεί από την στάση που θα κρατήσει ο κ. Πάνος Καμμένος αλλά και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. 

Πάντως από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού έλεγαν ότι “ο κ. Καραμανλής έχει αποκλείσει την υποψηφιότητα της Προεδρίας της Δημοκρατίας”. Απέδιδαν δεν την συνάντηση στο ότι “την ζήτησε ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καραμανλής δεν είχε λόγο να την αρνηθεί”. Άφηναν όμως να διαφανεί και μία απαξία “για νευρικές κινήσεις του πρωθυπουργικού επιτελείου το τελευταίο διάστημα που δείχνει πελαγωμένο”. Εις εξ αυτών έλεγε: “Μας ζητούν στήριξη από το εσωκομματικό πεδίο μέχρι την προώθηση της αναθεώρησης του Συντάγματος, ακόμη και να τους βοηθήσουμε στην εξεύρεση των 180 βουλευτών για την προεδρική εκλογή. Ακόμη και η χθεσινή συνάντηση ήταν βεβιασμένη”. 

Την συνάντηση της Τετάρτης ζήτησε ο πρωθυπουργός ο οποίος επιζητά κάθε δυνατή στήριξη καθώς έχει μπροστά του μία σειρά δυσκολίες και θέλει να συσπειρώσει την γαλάζια παράταξη. Πέρα από την συνάντηση καθεαυτή οι δύο πλευρές απέφυγαν να κάνουν οποιαδήποτε διαρροή ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου έλεγαν “δεν μπορούν δύο φίλοι να φάνε μαζί;”. Είναι πάντως η πρώτη δημόσια συνάντηση των δύο ανδρών και η δεύτερη συνάντησή τους που δημοσιοποιείται. Η προηγούμενη ήταν στο πατρικό του κ. Σαμαρά στην Μουρούζη τον Δεκέμβριο του 2013 αλλά είχε κοινοποιηθεί με καθυστέρηση. Εννοείται ότι έχουν συναντηθεί κι άλλες φορές με αφορμή κοινωνικές εκδηλώσεις, η πιο πρόσφατη τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς φέρεται να ζήτησε ενεργότερη στήριξη από τον κ. Καραμανλή καθώς ο πρώην πρωθυπουργός μέχρι στιγμής στηρίζει δια της σιωπής του και με την παρουσία του στις κοινοβουλευτικές ή κομματικές διαδικασίες. Στην συνάντηση πάντως συζητήθηκε το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων με ορόσημο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και οι προοπτικές που διανοίγονται από την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την Τρόικα και την συμφωνία για την επόμενη ημέρα του μνημονίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης