Θεοδωράκης: Tο «Ποτάμι» μπορεί να είναι κυβερνητικός εταίρος και του Τσίπρα και του Σαμαρά

Θεοδωράκης: Tο «Ποτάμι» μπορεί να είναι κυβερνητικός εταίρος και του Τσίπρα και του Σαμαρά

«Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Σαμαράς είναι εχθροί μου - Είμαστε αντίπαλοι» - «Τα επόμενα χρόνια τα κόμματα που υπάρχουν σήμερα δε θα υπάρχουν και θα υπάρχουν πολλά Ποτάμια»

Θεοδωράκης: Tο «Ποτάμι» μπορεί να είναι κυβερνητικός εταίρος και του Τσίπρα και του Σαμαρά
«Σημασία έχει να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα δίνει λύσεις και όχι μια κυβέρνηση ακινησίας» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνοντας πως «το Ποτάμι μπορεί να είναι κυβερνητικός εταίρος και του Τσίπρα και του Σαμαρά». 

«Το στίγμα του Ποταμιού είναι η συνεννόηση και οι συνεργασίες με στόχο να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της χώρας χωρίς άλλες αναβολές», επανέλαβε μέσω του Evening Report ο επικεφαλής του «Ποταμιού» προβλέποντας πως «τα επόμενα χρόνια τα κόμματα που υπάρχουν σήμερα δε θα υπάρχουν και θα υπάρχουν πολλά Ποτάμια».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι όταν έρθει η ώρα θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε ότι δεν υπάρχουν χώροι για εχθρότητες και δεν είναι εχθρός του ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Σαμαράς. «Είμαι υπέρ της συνεννόησης. Το έχω πει και θα επιμείνω σε αυτόν τον μεγάλο, μικρό τόπο δεν υπάρχουν χώροι για εχθρότητες. Είμαστε αντίπαλοι, μπορεί να συγκρουστούμε σκληρά σε μία πολιτική διαφωνία αλλά δεν θεωρώ ότι είναι εχθρός μου ο Τσίπρας ή είναι εχθρός μου ο Σαμαράς. Με αυτή την έννοια θα τους δω και πιθανόν να τους ξαναδώ αν κρίνω ότι αυτό είναι το συμφέρον για τη χώρα».
Κλείσιμο

Στο ερώτημα γιατί ακύρωσε το ραντεβού με τον κ.Τσίπρα απάντησε ότι «εμείς δεν ζητήσαμε τις συναντήσεις για να δούμε πώς θα κυβερνήσουμε, αυτή η κουβέντα θα καθυστερήσει πολύ, ζητήσαμε να δούμε τους δύο διεκδικητές της εξουσίας γιατί έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τον Πρωθυπουργό».

Στην συνέχεια κατηγόρησε τους δύο διεκδικητές της εξουσίας ότι με όλη αυτή τη συζήτηση για τους κουμπαράδες και τα ΑΤΜ κάνανε κακό στην οικονομία και συγκεκριμένα πρόσθεσε: «Παίζουν με μία εύθραυστη ισορροπία στην χώρα και αυτό το παιχνίδι αποτιμάται σε κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια. Είναι ένας πόλεμος που δεν έχει κανένα όφελος για τη χώρα».

Στην ερώτηση για το αν το «Ποτάμι» συμφωνεί να σχηματιστεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Κανείς Έλληνας δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτή τη στιγμή ένας υπουργός Δημοσίας Τάξης της ΝΔ μπορεί να πάρει μία απόφαση με έναν υφυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα στην Εργασία μέχρι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε γιουρούσια ενάντια στους υπουργούς. Πώς θα συνεργασθούν; Άρα είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια κυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και όποιος το προτείνει έχει ένα πονηρό σκοπό να αναβάλλει τη λύση των προβλημάτων. Εγώ δεν θέλω να αναβληθούν οι λύσεις των προβλημάτων, δεν με ενδιαφέρει να κάνω μία κυβέρνηση για τις παρελάσεις. Το πρόβλημα είναι οι μη αποφάσεις. Άρα δεν θέλουμε μία κυβέρνηση η οποία εκ των προτέρων είναι δεδομένο ότι δεν θα πάρει καμία απόφαση».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού διαχώρισε την κοινωνία από το κομματικό σύστημα λέγοντας: «Στα λογικά πράγματα συμφωνούν λογικοί άνθρωποι αλλά δεν συμφωνεί το πολιτικό σύστημα. Είναι δύο κόσμοι: ο κόσμος ο κομματικός ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και εκεί είναι ενιαίος ο παραλογισμός και ο κανονικός κόσμος που θέλει να αλλάξουν τα πράγματα».

Στο ερώτημα για το πώς βλέπει την κίνηση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Σπύρου Λυκούδη τόνισε: «Υπάρχει στην Ελλάδα μια μεγάλη πολιτική κρίση πέρα από την κοινωνική και την οικονομική κρίση. Πιστεύω πως σε μερικά χρόνια τα κόμματα που υπάρχουν σήμερα δεν θα υπάρχουν. Και θα υπάρχουν πολλά Ποτάμια. Μπορεί να είναι δεξιά, μπορεί να είναι αριστερά, μπορεί να είναι κεντρώα. Εμείς, θα σας το πω σαν υπερβολή, τολμήσαμε να κάνουμε την αρχή, ν’ αποτινάξουμε τον κομματικό ζυγό. Γιατί θεωρώ ότι στη χώρα υπάρχει ένας κομματικός ζυγός, τα κόμματα και οι μηχανισμοί τους λειτουργούν, ως μια δύναμη που σε πολλές περιπτώσεις , σε πολλές περιπτώσεις εμποδίζουν τη λογική έκφραση του Έλληνα. Τα κόμματα αυτά λοιπόν θα ηττηθούν από το Ποτάμι. Και μετά θα έρθουν και άλλα Ποτάμια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης