Έλεγχος «πόθεν έσχες»: Δύο πρόσωπα με «αδικαιολόγητες» μεταβολές

Έλεγχος «πόθεν έσχες»: Δύο πρόσωπα με «αδικαιολόγητες» μεταβολές

Τα ευρήματα του αναδρομικού ελέγχου στα «πόθεν έσχες» όσων κατείχαν κρίσιμες δημόσιες θέσεις την περίοδο 1974 - 2012 - Είκοσι έξι πρόσωπα βρέθηκαν με μικρές αποκλίσεις 

Έλεγχος «πόθεν έσχες»: Δύο πρόσωπα με «αδικαιολόγητες» μεταβολές
Τα πρώτα ουσιαστικά ευρήματα από τον αναδρομικό έλεγχο των «Πόθεν Εσχες» όλων όσων κατείχαν κρίσιμες δημόσιες θέσεις την περίοδο 1974 – 2012 έχει στα χέρια του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα οικονομικά των κομμάτων Γιώργος Καλαντζής και την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση προκειμένου να αξιολογηθεί το υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ορκωτοί λογιστές από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν σε περίπου 500 πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς και υφυπουργούς και άλλους αξιωματούχους έχουν εντοπίσει συνολικά είκοσι έξι περιπτώσεις με αποκλίσεις – διαφοροποιήσεις στις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν επαρκώς.

Ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι από αυτές μόνο δύο πρόσωπα εμφανίζουν σημαντικές διαφοροποιήσεις και ενδεχομένως να παραπεμφθούν για περαιτέρω έλεγχο από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Σε κάθε περίπτωση την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνεδρίαση της Επιτροπής στην οποία οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτή να αξιολογήσουν τα ευρήματα αλλά και την μεθοδολογία του ελέγχου. Όπως αναφέρει στο protothema.gr βουλευτής μέλος της επιτροπής «οι δικαστικοί θα κρίνουν εάν απαιτείται και για ποιους περαιτέρω διερεύνηση».
Κλείσιμο

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης