Ερώτηση 17 «γαλάζιων» βουλευτών σε Λοβέρδο για τις μετεγγραφές

Ερώτηση 17 «γαλάζιων» βουλευτών σε Λοβέρδο για τις μετεγγραφές

Ζητούν η ρύθμιση να συμπεριλάβει και τους επιτυχόντες περασμένων ετών

Ερώτηση 17 «γαλάζιων» βουλευτών σε Λοβέρδο για τις μετεγγραφές
Διεύρυνση της ρύθμισης για τις μετεγγραφές φοιτητών ζητούν 17 βουλευτές της ΝΔ, με επιστολή τους προς τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και οι διοικήσεις των ΑΕΙ αναζητούν μέση οδό για το ζήτημα, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, οι «γαλάζιοι» βουλευτές ζητούν να δοθεί δυνατότητα μετεγγραφής και για τους εισακτέους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των προηγούμενων ετών και όχι μόνο των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων του σχολικού έτους 2013-2014 και εντεύθεν.

Κλείσιμο
Υποστηρίζουν το αίτημά τους, σημειώνοντας ότι «πολλά παιδιά πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, αλλά και οικογενειών που ανήκουν στις λοιπές ειδικές κατηγορίες φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις, τη στιγμή κατά την οποία οι γονείς τους δεν μπορούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν στην επιβάρυνση αυτή, ενώ άλλα παιδιά απλώς να έχουν εγγραφεί και να αδυνατούν να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματά τους».

Την επιστολή-ερώτηση υπογράφουν οι :Τζαμτζής Ιορδάνης , Βλαχογιάννης Ηλίας, Αντωνίου Μαρία, Μαρίνος Ανδρέας, Σκόνδρα Ασημίνα, Σαμπαζιώτης Δημήτριος, Χαρακόπουλος Μάξιμος, Αραμπατζή Φωτεινή, Καρανάσιος Ευθύμιος, Βογιατζής Παύλος, Σολδάτος Θεόδωρος, Αναστασιάδης Σάββας, Πασχαλίδης Ιωάννης, Κυριαζίδης Δημήτριος, Κοψαχείλης Τιμολέων, Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος, Κοντογιάννης Γεώργιος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης