Mίνι κρίση στην κυβέρνηση με την υποψηφιότητα Μπουτάρη

Mίνι κρίση στην κυβέρνηση με την υποψηφιότητα Μπουτάρη

Ο Γ. Μπουτάρης έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τη θέση του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - «Όχι» Μιχελάκη σε τροπολογία Γρηγοράκου που θα επέτρεπε στον Μπουτάρη να είναι υποψήφιος

Mίνι κρίση στην κυβέρνηση με την υποψηφιότητα Μπουτάρη
Εμπλοκή παρουσιάστηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην κυβέρνηση με αντικείμενο το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις επείγουσες ρυθμίσεις του νέου Καλλικράτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αναπληρωτής υπουργός κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος επιχείρησε να καταθέσει τροπολογία που αφορά στα κωλύματα και ασυμβίβαστα του νόμου Ραγκούση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τα οποία ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τη θέση του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης πριν από 18 μήνες. Από την πλευρά του υπουργού κ. Γιάννη Μιχελάκη υπήρξε αντίδραση αφού δεν έδειξε διατεθειμένος να δεχτεί την τροπολογία η οποία θα επέτρεπε στον κ. Μπουτάρη να "κατέβει" ως υποψήφιος. Πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών επισήμαιναν πως ο κ. Μπουτάρης δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος ούτε στις εκλογές του 2010, αν και δεν κατατέθηκε ένσταση από τη μεριά κάποιου συνυποψηφίου του.

Πιο συγκεκριμένα η υποψηφιότητα Μπουτάρη εμπίπτει στα κωλύματα και ασυμβίβαστου του νόμου 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Τ.Α/7-6-2010) άρθρο 14 εδάφιο ΣΤ, στο οποίο αναφέρεται:

Κλείσιμο
"Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας:

Διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων, διευθύνοντες ή εντεταλμένοι σύμβουλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, των δημοσίων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, στους δήμους, στους οποίους έχουν την έδρα τους τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα, μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών".

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μεσάνυχτα της Δευτέρας υπήρξε επικοινωνία σε "ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο" για το θέμα αυτό. Στελέχη της κυβέρνησης εξέφραζαν την άποψη ότι το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα, το αργότερο μέχρι το βράδυ της Τρίτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης