ΠΑΣΟΚ: Ονομαστική ψηφοφορία για την αναστολή χρηματοδότησης της ΧΑ

ΠΑΣΟΚ: Ονομαστική ψηφοφορία για την αναστολή χρηματοδότησης της ΧΑ

Προσπάθεια Βενιζέλου να «στριμώξει» τον ΣΥΡΙΖΑ, εντός του οποίου ακούγονται «φωνές» κατά της τροπολογίας - Σε εξέλιξη η συζήτηση στην ολομέλεια

Συνάντηση ιάπωνα πρωθυπουργού με τον κινέζο ομόλογο του
ΠΑΣΟΚ: Ονομαστική ψηφοφορία για την αναστολή χρηματοδότησης της ΧΑ
Πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που προβλέπει αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων αναμένεται να καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μετά τις ανοιχτές και δημόσιες διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, κοινοβουλευτικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσουν να θέσουν την αξιωματική αντιπολίτευση «προ των ευθυνών της» -όπως υποστηρίζουν-, ζητώντας από τους βουλευτές της ξεκάθαρη και δημόσια τοποθέτηση αναφορικά με την τροπολογία, που «καταδικάζει κόμματα, όταν σημαντικά στελέχη του διώκονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για τρομοκρατικές πράξεις».

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, και αρκετές αλλαγές στην επίμαχη τροπολογία, είναι υπέρ της ψήφισης της τροπολογίας.

Κλείσιμο
Όμως, τόσο από τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από επιμέρους διαβουλεύσεις στην Κουμουνδούρου, έχει γίνει ξεκάθαρο ότι τουλάχιστον ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης διαφοροποιείται από την κομματική γραμμή και δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει την επίμαχη τροπολογία.

Είναι δε, χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Αυγής», ο κ. Λαφαζάνης φέρεται να δήλωσε πως συμφωνεί με την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, εξήγησε όμως πως «η προσθήκη στην τροπολογία του άρθρου 187 Α -γνωστού ως τρομονόμου-, στη βάση του οποίου θα μπορεί να ανασταλεί στο μέλλον η χρηματοδότηση, εφόσον ασκηθεί δίωξη με αυτό το άρθρο, σε ένα άλλο κόμμα, είναι απαράδεκτη. Με την προσθήκη της τρομοδιάταξης του 187 Α στην τροπολογία εικάζεται αυθαίρετα ότι στο μέλλον, ενδεχομένως, κάποιο κοινοβουλευτικό κόμμα θα χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση. Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε ριζικά αντίθετοι στη συμπερίληψη του επικίνδυνου άρθρου 187 Α στην τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων».

Ενστάσεις και κριτική για το συγκεκριμένο άρθρο έχει ασκήσει και η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης