Βουλευτές για ΧΑ: Άλλο η ιδεολογία και άλλο η εγκληματική δραστηριότητα

Βουλευτές για ΧΑ: Άλλο η ιδεολογία και άλλο η εγκληματική δραστηριότητα

«Οι βουλευτές της ΧΑ έχουν στο μπράτσο, στο στήθος και στο μυαλό τον αγκυλωτό σταυρό», είπε ο Π.Σιούφας - «Με είδε γυμνό και δεν το ξέρω;» του απάντησε ο Χ.Παππάς - «Ούτε στα χαμαιτυπεία δεν ακούγονται τέτοιες εκφράσεις», είπε στο βουλευτή της ΧΑ ο αντιπρόεδρος της Βουλής

«Καθάριζε» για τα... καλά το σπίτι
Βουλευτές για ΧΑ: Άλλο η ιδεολογία και άλλο η εγκληματική δραστηριότητα
Κλίμα έντασης που προμηνύει ισχυρές εκρήξεις επικρατεί στο κοινοβούλιο, με τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να συνασπίζονται για πρώτη φορά ενάντια στην Χρυσή Αυγή. Αφορμή, η δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι με δράστη – σύμφωνα με τα ευρήματα της ΕΛΑΣ – μέλος του ακροδεξιού κοινοβουλευτικού κόμματος. 

Για την ώρα οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής υποστηρίζουν ότι το κόμμα τους δεν έχει σχέση με την δολοφονία χρησιμοποιώντας κυρίως το επιχείρημα ότι «ένας ανεγκέφαλος δεν μπορεί να χαρακτηρίζει συνολικά το κόμμα». Παρά ταύτα είναι εμφανείς οι απόπειρες να «δραπετεύσουν» από τη δεινή θέση με τεχνίτες εντάσεις.

Πάντως το Προεδρείο της Βουλής φαίνεται πως έχει πάρει σαφή εντολή να αντιδρά άμεσα κάθε φορά που επιχειρείται αποσταθεροποίηση της συνεδρίασης. Υπό αυτά τα δεδομένα, ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έκλεισε το μικρόφωνο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ Χρήστου Παππά, όταν ο δεύτερος προσπάθησε να εκτρέψει την πολιτική συζήτηση.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς επιχειρώντας να απαντήσει στον κ. Μάκη Βορίδη που απευθυνόμενος στην ΧΑ επισήμανε ότι «άλλο η ιδεολογία και άλλο η εγκληματική δραστηριότητα», θυμήθηκε ένα περιστατικό πριν από 20 χρόνια σύμφωνα με το οποίο « Το 1984 σε συνέλευση εθνικιστών στο Κάραβελ καθόμουν με τον κ. Μιχαλολιάκο και εμφανίστηκε ο κ. Βορίδης με κοντοκουρεμένο μαλλί και ημιστρατιωτική περιβολή. Όταν έφυγε ρώτησα τον Μιχαλολιάκο: «ποίος είναι αυτός ο …» και μου απάντησε «όχι βρε συ. Είναι καλό παιδί των Βορείων Προαστίων».

Εκτός εαυτού, ο κ. Παππάς θέλησε να απαντήσει και στον κ. Παύλο Σιούφα (ΝΔ) ο οποίος είπε ότι «βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν στο μπράτσο – όπως ο κ. Κασιδιάρης, στο στήθος και στο μυαλό – όπως ο κ. Παππάς – τον αγκυλωτό σταυρό. Όλοι είδαμε τις φωτογραφίες με το τατουάζ του κ. Κασιδιάρη». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ είπε «ο κ. Σιουφας είπε ότι είδε εμένα με τατουάζ τον αγκυλωτό σταυρό. Συνευρέθηκε με εμένα ο κ. Σιούφας; Με είδε γυμνό και δεν το ξέρω;»

Η συγκεκριμένη φράση προκάλεσε την αντίδραση του Προεδρείου με τον κ. Μαρκογιαννάκη να αναφέρει:

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Σταματήστε αμέσως. Επιτέλους. Δεν μας ενδιαφέρει με ποιους συνευρίσκεστε κ. Παππά. Να μιλάτε καλύτερα για τους συναδέλφους σας. Τέτοιου είδους φράσεις δεν γίνονται αποδεκτές δεν ακούγονται ούτε στα χαμαιτυπεία

Χρ. Παππας: Κάτσε καλά!

Μ. Βορίδης: Επισήμανα συγκεκριμένα πράγματα για τον τρόπο που πρέπει να κινηθεί το κράτος σε ανάλογα φαινόμενα. Είναι εντυπωσιακή η απάντηση που προσομοιάζει με απαντήσεις από άλλες πλευρές όταν τους κάνω κριτική. Επιστροφή προ 30 ετών να συζητήσουμε τα Α ή Β. Δεν θα αποφύγει κανείς την συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Τα θέματα που μας απασχολούν είναι θέματα πολιτικής, ιδεολογίας και δυστυχώς εκτρέπονται και σε ποινικά.

Πέραν του συγκεκριμένου, κατά διαστήματα διεξάγονται έντονοι διάλογοι με ακραίες φράσεις. Συγκεκριμένα αποσπάσματα είναι ενδεικτικά:

Σταύρος Κοντονής (ΣΥΡΙΖΑ) προς πτέρυγα Χ.Α. «Είστε άθλιοι νεοναζί που βρομίζετε την αίθουσα. Νομίζετε ότι βρίσκεστε στο Αουσβιτς… 

Μιχάλης Αρβανίτης (ΧΑ) «Γιατί το προεδρείο επιτρέπει ύβρεις, απειλές εντός του κοινοβουλίου, γιατί δεν το βγάζετε από πρακτικά; Υπανθρώπους μας είπε ο κ. Σιούφας. Πέραμα και Κερατσίνι, φασίστας δεν θα μείνει μας είπε η κομμουνίστρια κα Κανέλλη. Δεν είναι δυνατό να γίνει πλέον ανεκτό να καθυβρίζεται το κόμμα ΧΑ»

Μάκης Βορίδης (ΝΔ): Η ΧΑ πιστεύει ότι συκοφαντείται. Ομως δυστυχώς η παρουσία της ΧΑ συνδέεται με συγκεκριμένες ενέργειες και πράξεις. Πόσες φορές δεν έχουμε δει φθορές περιουσιών ενώπιον τηλεοπτικών καμερών; Η φθορά είναι πλημμέλημα. Πόσες φορές έχουμε δει επίθεση, σωματική βλάβη μπροστά σε τηλεοπτικό συνεργείο; Σε εκπομπή. Η σωματική βλάβη είναι πλημμέλημα. Δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες ενέργειες και πράξεις. Τσαμπουκάδες ενάντια στο σύνολο της κοινωνίας δεν θα γίνουν ανεκτοί. Απόψεις τύπου :  «εγω είμαι ο νόμος δεν θα γίνουν αποδεκτές» γιατί καλλιεργούν την αντίληψη ότι ο μόνος τρόπος να λύσουμε τις διαφορές μας είναι το μαχαίρωμα. Δεν πιστεύω ότι για λόγους ιδεολογικούς πρέπει να τεθεί η ΧΑ εκτός νόμου. Άλλο αυτό και άλλο η εγκληματική οργάνωση που τελεί αξιόποινες πράξεις συστηματικά. Άλλο η ιδεολογία και άλλο η πρακτική και αυτό σηματοδοτεί τα όριά σας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης