Αύξηση των απολύσεων στο Δημόσιο ζήτησε η τρόικα

Αύξηση των απολύσεων στο Δημόσιο ζήτησε η τρόικα

Οι δανειστές συνέδεσαν τις απολύσεις με το πρόγραμμα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων το οποίο -σύμφωνα με την άποψή τους- έχει καθυστερήσει

Αύξηση των απολύσεων στο Δημόσιο ζήτησε η τρόικα
Με μια νέα πρόταση - σοκ με την οποία συνέδεσαν την Κινητικότητα και τις απολύσεις, επισκέφτηκαν την  Τετάρτη οι εκπρόσωποι της Τρόικας τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη των δανειστών ζήτησαν να αυξηθεί ο αριθμός των απολύσεων για την περίοδο 2013 - 2014 και ο αριθμός των επιπλέον δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν να αφαιρεθεί από τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μπουν στο πρόγραμμα Κινητικότητας για το 2013 έχει συμφωνηθεί .  Η Τρόικα προχώρησε σε αυτήν την πρόταση μετά το αίτημα της ελληνικής πλευράς να παραταθεί ο χρόνος υλοποίησης του πρώτου κύματος της Κινητικότητας των 12500 υπαλλήλων, για τρεις έως πέντε μήνες. 

Αν και δεν έγινε αναφορά σε συγκεκριμένους αριθμούς, ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε την πρότασή τους, υπογραμμίζοντας πως στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του δημοσίου θα βοηθούσε η δική του αρχική πρόταση, δηλαδή να δοθεί η παράταση που ζητάει από την πρώτη στιγμή. Οπως σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπάρχουν υπηρεσίες στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης που δεν θα μπορούσαν να απορροφήσουν επιπλέον περικοπές σε προσωπικό και κρίνεται αναγκαία η κάλυψη των ήδη υπαρχόντων κενών θέσεων.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην αρχική δέσμευση για τον αριθμό του προσωπικού, δηλαδή σε κάθε απόλυση να γίνεται αμέσως μία πρόσληψη.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να επανέλθουν με νέες προτάσεις στη συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί σήμερα.

Μόνο όσοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν επαναπροσληφθούν θα μετρηθούν ως απολυμένοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την ομάδα Τόμσεν δεν συζητήθηκε το θέμα της ΕΡΤ, το οποίο η τρόικα θα συζητήσει με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτρείου, στον συνολικό αριθμό των απολύσεων στο δημόσιο, από την ΕΡΤ θα συμπεριληφθούν μόνον όσοι δεν θα επαναπροσληφθούν. Αυτό σημαίνει ότι η τρόικα δεν θα θεωρήσει ότι έχουν απολυθεί συνολικά οι 2.656 εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά μόνο όσοι απ' αυτούς δεν επαναπροσληφθούν στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης