«Ρελάνς» Βενιζέλου με συνέδριο για τον Ανδρέα Παπανδρέου

«Ρελάνς» Βενιζέλου με συνέδριο για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά των κ.κ. Βορίδη και Πολύδωρα για τις πρόσφατες δηλώσεις τους

«Ρελάνς» Βενιζέλου με συνέδριο για τον Ανδρέα Παπανδρέου
Συνέδριο για την προσωπικότητα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε για την 3η Σεπτέμβρη, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο κ. Βενιζέλος, αντικρούοντας την κριτική πως δεν αντέδρασε άμεσα στις επιθέσεις κατά του Ανδρέα Παπανδρέου από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάκη Βορίδη, είπε πως στάθηκε αυτόκλητος υπερασπιστής του το '89, όταν τον εγκατέλειπαν πολλοί.

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά των κ.κ. Βορίδη και Πολύδωρα. Στον μεν πρώτο επειδή αμφισβήτησε την προσφορά του Ανδρέα Παπανδρέου από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας και στον δεύτερο, επειδή "φλέρταρε" με την προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: "Διατηρούμε στο ακέραιο την πολιτική και αξιακή ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ και δεν περιμένουμε πιστοποιητικά ιστορικών φρονημάτων ή δημοκρατικής κοινωνικής επιτυχίας από κανέναν κ. Βορίδη, από κανέναν κ. Πολύδωρα. Αυτά τα έχει δώσει ο λαός, μνήμη, η ιστορία. Τους ευχαριστούμε γιατι αποδεικνύουν αυτό που λέμε ότι συνεργαζόμαστε έντιμα για λόγους εθνικής ανάγκης σε συγκεκριμένο πλαίσιο, αλλά έχουμε φυσικά διαφορές".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επίσης ανακοίνωσε ότι το συνέδριο για το ΠΑΣΟΚ θα είναι διήμερο και θα αφορά την περίοδο από το 1974 μέχρι σήμερα με ειδικές αναφορές για τις περιόδους 2007-2009, Οκτώβριο 2009 - Ιούνιο 2011 και Ιούνιο 2011 - Νοέμβριο 2011.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε θεμελιωτές και αλληλοσυμπληρούμενους τους Κωνσταντίνο Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Αναφορικά με την κυβέρνηση, είπε ότι η χώρα έχει μπει σε μια νέα φάση μετα την αναδιάταξη του κυβερνητικού σχήματος. Παραδέχτηκε επίσης πως η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ επηρέασε τον τρόπο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ  στην κυβέρνηση.

Επανέλαβε πως "το περιβόητο σχέδιο Β είναι μύθος σε μια συντηρητική Ευρώπη" και ότι η από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ "μονότονη επανάληψη των αφορισμών δεν βοηθάει σε τίποτα".

Ευχήθηκε αυτό που έχει διακυρήξει  η ΔΗΜΑΡ σε σχέση με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την κυβερνητική στήριξη σε επίπεδο κοινοβουλίου, να γίνεται πράξη.

Κλείσιμο
Για μια ακόμα φορά είπε πως το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι ειπναι ο εγγυητής της κυβερνητικής σταθερότητας. "Το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε ως ο πυλώνας της χώρας και αυτό οφείλεται στην κοινοβουλευτική του ομάδα" τόνισε.

Αναφορικά με την προγραμματική συμφωνία, είπε πως θα περιλαμβάνει το εκλογικό σύστημα, άρνηση στη λήψη νέων μέτρων,  οικονομία, πολιτικό σύστημα αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και στη λειτουργία της αγοράς, ιδιωτικοποιήσεις, κοινή αγροτική πολιτική, ΕΣΠΑ, εμφαση στην κοινωνική συνοχή και προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας.

Σημείωσε επίσης πως οι κυβερνήσεις πέφτουν, όταν χάνουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ότι το ΠΑΣΟΚ ιστορικά είναι αυτό που έχει ταυτιστεί με μεγάλη εθνική προσπάθεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης