Ανέκδοτο έγινε ο «κουρασμένος πρωθυπουργός»

Ανέκδοτο έγινε ο «κουρασμένος πρωθυπουργός»

Αντιδράσεις και ανέκδοτα εντός και εκτός της ΝΔ προκάλεσε η «κόπωση και οι προθέσεις αποχώρησης του πρωθυπουργού από την ηγεσία της ΝΔ» που μονοπώλησαν και το ενδιαφέρον στο πρες ρουμ. Ακόμη περισσότερο η «κούραση» έχει γίνει ανέκδοτο στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία. Κάθε συζήτηση ξεκινά με την ειρωνική ερώτηση «εσύ είσαι κουρασμένος;».

Ο κ. Βαγγέλης Αντώναρος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργη

Ανέκδοτο έγινε ο «κουρασμένος πρωθυπουργός»

Αντιδράσεις και ανέκδοτα εντός και εκτός της ΝΔ προκάλεσε η «κόπωση και οι προθέσεις αποχώρησης του πρωθυπουργού από την ηγεσία της ΝΔ» που μονοπώλησαν και το ενδιαφέρον στο πρες ρουμ. Ακόμη περισσότερο η «κούραση» έχει γίνει ανέκδοτο στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία. Κάθε συζήτηση ξεκινά με την ειρωνική ερώτηση «εσύ είσαι κουρασμένος;».

Κλείσιμο

Ο κ. Βαγγέλης Αντώναρος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησαν οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο κ. Καραμανλής στην εφημερίδα Real News σύμφωνα με τις οποίες «είναι κουρασμένος και αν χάσει τις εκλογές θα αποχωρήσει από την ηγεσία της ΝΔ».  «Ο πρωθυπουργός είναι πολύ νέος για να σκέφτεται να συνταξιοδοτηθεί» είπε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε ότι δεν σχολιάζει «ευφάνταστα σενάρια» ούτε αναφέρεται στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με δημοσιογράφους. Όσο για την κούραση του πρωθυπουργού ο κ. Αντώναρος είπε ότι «ο πρωθυπουργός είναι σε συνεχή δράση. Είναι, φυσικά, παρών με όλες του τις δυνάμεις, με όλο του το σφρίγος, ειδικά στη σημερινή πολύ δύσκολη διεθνή συγκυρία». Τέλος διαβεβαίωσε ότι «με τον Κώστα Καραμανλή θα πάει η ΝΔ -όταν έρθει η ώρα, όπως προβλέπει το Σύνταγμα- στις εκλογές και είμαι βέβαιος ότι θα τις κερδίσει».

Οι δηλώσεις του κ. Αντώναρου όμως θεωρήθηκαν ως μία «αναγκαστική χλιαρή διάψευση» που δεν έπεισε.  

«Η κυβέρνηση είναι ανεύθυνη, δηλώνει κουρασμένη και είναι τελικά επικίνδυνη» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίου δήλωσε ότι «Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια για έναν κουρασμένο πρωθυπουργό». «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν κουράσει και εξουθενώσει το λαό με το ξεζούμισμα και την κοροϊδία. Είναι καιρός να τους γυρίσει ο λαός την πλάτη» σχολίασε το ΚΚΕ. Ειρωνικό ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος δήλωσε: ««Έχω την αίσθηση ότι στον κ. Καραμανλή αξίζει το τραγούδι: άμα θες να κάτσεις, κάτσε και άμα θες να φύγεις, φύγε». 

Οι δηλώσεις Καραμανλή προκάλεσαν έκπληξη και απογοήτευση στο εσωτερικό του κόμματος και αναζωπύρωσαν την διαδοχολογία. Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Μητοστάκης δήλωσε ότι χρειάζεται «μια κατηγορηματική δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβρη του 2011 και αφετέρου μία κατηγορηματική δήλωση για τη διαδοχολογία αν κρίνει ότι και αυτό είναι απαραίτητο». Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε ο κ. Γιώργος Καλατζής ο οποίος ανέφερε ότι «ακόμη κι αν ο κ. Καραμανλής θελήσει να φύγει εμείς δεν θα τον αφήσουμε». Παράλληλα όμως άνοιξε και η συζήτηση για την ενότητα της ΝΔ στην μετά Καραμανλή εποχή. «Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο αρχηγός και ο εγγυητής της ενότητας της ΝΔ» δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει αναπροσαρμόσει την προσωπική του στρατηγική.

Οι βουλευτές κυρίως εκείνοι οι οποίοι ανήκουν στον καραμανλικό πυρήνα αναρωτιούνται «γιατί ο κ. Καραμανλής ανοίγει μόνος του το θέμα της διαδοχής σε μία εποχή μάλιστα που προκαλεί πολιτική ζημιά». Πέρα από τις εκτιμήσεις για τις προθέσεις του κ. Καραμανλή όλοι συμφωνούν ότι το θέμα της διαδοχής διχάζει πρόωρα τη ΝΔ ενώ η «κούραση» προκαλεί αρνητικά συναισθήματα στην κοινωνία. «Πώς θα δώσει την εκλογική μάχη ένας πρωθυπουργός που δηλώνει κουρασμένος και γιατί να τον εμπιστευθούν ξανά οι πολίτες;» είναι τα αυτονόητα ερωτήματα που κυκλοφορούν στις κατ ιδίαν συζητήσεις των βουλευτών.

Εκτιμάται ότι ο κ. Καραμανλής θέλησε να συσπειρώσει το κόμμα του και να στείλει διπλό μήνυμα: στην κοινωνία ότι δεν «κολλημένος» με τα αξιώματα και στα στελέχη του να αφήσουν τα παρασκήνια που τον κουράζουν αν δεν θέλουν να τον χάσουν. Η δήλωσή του πάντως έρχεται σε μία συγκυρία που στο εσωτερικό του κόμματος γίνονται κινήσεις. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο κ. Γιώργος Σουφλιάς έκανε ηγετική εμφάνιση ενώ παρασκηνιακά κινούνται οι φιλόδοξοι επίδοξοι διάδοχη μεταξύ των οποίων προβάδισμα έχει η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Ήδη όμως άρχισε ξανά η συζήτηση για το μέλλον της ΝΔ αν αποχωρήσει ο κ. Καραμανλής. Είναι αρκετά τα στελέχη που λένε ότι «η ΝΔ δεν θα είναι η ίδια» ενώ αρκετοί εκτιμούν ότι «χωρίς τον κ. Καραμανλή στο τιμόνι η ΝΔ θα διασπασθεί».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης