Στην τελική ευθεία η έρευνα Πεπόνη - Μουζακίτη για τη λίστα Λαγκάρντ

Στην τελική ευθεία η έρευνα Πεπόνη - Μουζακίτη για τη λίστα Λαγκάρντ

Οι οικονομικοί εισαγγελείς θα ζητήσουν από την Προανακριτική τις καταθέσεις Μπάνου, Πλασκοβίτη και Αθανασίου

Στην τελική ευθεία η έρευνα Πεπόνη - Μουζακίτη για τη λίστα Λαγκάρντ
Ένα βήμα πριν τον καταλογισμό ή μη ποινικών ευθυνών στα μη πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων «πρωταγωνιστούν» στην υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, που έχουν στα χέρια τους τη σχετική δικογραφία από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.
 
Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, κατά τις πληροφορίες, πριν ρίξουν την... αυλαία στην έρευνά τους, προτίθενται να ζητήσουν από την επιτροπή της Βουλής, που ερευνά τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τις καταθέσεις που έδωσαν, ενώπιων της, ο νομικός σύμβουλος του πρώην υπουργού Τάσος Μπάνος, ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Ηλίας Πλασκοβίτης και ο υπάλληλος του υπουργείου, αρμόδιος για θέματα φορολόγησης μεγάλου πλούτου, Χρήστος Αθανασίου.
 
Οι δύο εισαγγελείς προτίθενται να εξετάσουν εξονυχιστικά τις καταθέσεις αυτές και, εφόσον το κρίνουν σκόπιμο, να καλέσουν εκ νέου για κατάθεση τους τρεις μάρτυρες.
 
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν καλέσει και έχουν εξετάσει ως υπόπτους τέλεσης τεσσάρων κακουργημάτων τους συγγενείς του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης.

Ακόμη, ως ύποπτοι διάπραξης σοβαρών αδικημάτων έχουν κληθεί από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς και οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης, αλλά και η συνεργάτιδα του πρώτου Γαλάτεια Μανέ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης