Χρ. Σταϊκούρας: «Έχουν γίνει βήματα για την αναθεώρηση των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών»

Χρ. Σταϊκούρας: «Έχουν γίνει βήματα για την αναθεώρηση των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών»

Συγκεκριμένα επιμηκύνθηκε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής κατά 2 χρόνια, προχώρησε η αναδιάρθρωση με διαδικασία επαναγοράς ομολόγων ενώ έχει ληφθεί απόφαση για περαιτέρω προσαρμογή του Δημόσιου Χρέους

Χρ. Σταϊκούρας: «Έχουν γίνει βήματα για την αναθεώρηση των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών»
Την εκτίμηση ότι στην πράξη έχουν γίνει ήδη βήματα προς την αναθεώρηση των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών από την τρόικα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην Βουλή.

Ο κ. Σταϊκούρας κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του στην συζήτηση για την κύρωση του απολογισμού για το οικονομικό έτος 2011 είπε μεταξύ άλλων ότι «το 2010 είχαμε εκφράσει επιφυλάξεις και διαφωνίες για το μέγεθος των πολλαπλασιαστών. Κατά την εφαρμογή του προγράμματος, οι θέσεις μας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Από την αρχή λειτουργήσαμε κάτω από την πίεση του προγράμματος και συνεχώς επιδιώκουμε βελτιώσεις. Τώρα το ζήτημα των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών αναγνωρίζεται από τους εταίρους. Συναινούν σε αλλαγές έστω και με λεκτικές ακροβασίες. Οι στόχοι προσαρμόζονται στις επιπτώσεις της ύφεσης. Όταν οι αποκλίσεις οφείλονται σε βαθύτερη ύφεση αναπροσαρμόζονται οι στόχοι του ελλείμματος. Αυτό έγινε ήδη το 2012. Συγκεκριμένα επιμηκύνθηκε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής κατά 2 χρόνια, προχώρησε η αναδιάρθρωση με διαδικασία επαναγοράς ομολόγων ενώ έχει ληφθεί απόφαση για περαιτέρω προσαρμογή του Δημόσιου Χρέους» και πρόσθεσε «Συνεπώς έχουν γίνει βήματα προς την κατεύθυνση αναθεώρησης των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης