ΣΥΡΙΖΑ: Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση

H Κουμουνδούρου εκτιμά ότι με την ψήφιση των μέτρων σήμερα το βράδυ η κυβέρνηση εξαντλεί πλέον όλο το πολιτικό της κεφάλαιο

ΣΥΡΙΖΑ: Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση
Τις εξελίξεις σε δύο πεδία αναμένει για σήμερα Τετάρτη, κρίσιμη μέρα ψήφισης των μέτρων, ο ΣΥΡΙΖΑ για να προσδιορίσει την αντιπολιτευτική του τακτική και να την προσαρμόσει στα νέα δεδομένα, που έτσι κι αλλιώς θα διαμορφωθούν πλέον.

Πρώτον, αναμένει να είναι επιτυχημένες οι ολοήμερες διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις στις πλατείες και τους δρόμους όλης της χώρας ενάντια στα μέτρα και την κυβερνητική πολιτική. Και δεύτερον αναμένει, αν όχι την απόρριψη των μέτρων από τη Βουλή – πράγμα, που δεν το εκτιμάει ως πιθανό – τουλάχιστον την έγκρισή τους με οριακή πλειοψηφία. Ακόμη και η μία από τις δύο προϋποθέσεις, πολύ περισσότερο ο συνδυασμός και των δύο θα δώσει τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για κυβέρνηση, που βρίσκεται υπό κατάρρευση και αποσύνθεση, αλλά και έχει απολέσει ουσιαστικά τη δεδηλωμένη και έχει μπει σε τροχιά πτώσης. Υπό αυτό το πρίσμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εντείνει και την προσπάθειά του να ενισχυθούν οι κοινωνικές αγώνες ενάντια στην εφαρμογή των μέτρων, αλλά και θα επιμείνει ακόμη περισσότερο στο αίτημά του για εκλογές.  

Ουσιαστικά η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι με την ψήφιση των μέτρων σήμερα το βράδυ η κυβέρνηση εξαντλεί πλέον όλο το πολιτικό της κεφάλαιο και εισέρχεται σε φάση ραγδαίας φθοράς, με την πτώση της να είναι θέμα χρόνου, όπως συνέβη με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου τον τελευταίο χρόνο. Έτσι κι αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχουν χάσει κάθε συνοχή και δεν μπορούν να παράσχουν εσαεί στήριξη στην τρικομματική κυβέρνηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης