Παρέμβαση Βενιζέλου για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο

Παρέμβαση Βενιζέλου για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 18:30

Χάθηκε ο ρομαντισμός των πραγμάτων. Σήμερα όλα είναι φλατ, ακόμα και η μόδα
Παρέμβαση Βενιζέλου για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο
Μεσολαβητική προσπάθεια, προκειμένου να γεφυρώσει το χάσμα  που χωρίζει τον Αντώνη Σαμαρά από τον Φώτη Κουβέλη στα εργασιακά, αλλά και να πετύχει βελτιώσεις στη  συμφωνία με την τρόικα ανέλαβε ο  Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνομίλησε διαδοχικά χθες το βράδυ με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και τον πρωθυπουργό. Ο Φώτης Κουβέλης του είπε ότι η ΚΟ του κόμματός του αποφάσισε να μην κάνει πίσω στο θέμα των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, απόφαση που μετέφερε στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντάς του να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για τη βελτίωση της συμφωνίας.

Η παρέμβαση κρίθηκε απαραίτητη μετά τη διευκρίνιση εκ μέρους της  κυβέρνησης ότι η συμφωνία θα έρθει  στη Βουλή σε ένα νομοσχέδιο και  σε ένα άρθρο. Το δεύτερο για το οποίο μίλησε χθες ο υπουργός Οικονομικών  θα είναι ο προϋπολογισμός. Θα υπάρξει, λοιπόν, μία αποφασιστική ψηφοφορία, η οποία αν χαθεί θα προκληθούν αμέσως πολιτικές και ίσως καταστροφικές  οικονομικές εξελίξεις.

Κλείσιμο
Τρεις είναι οι βασικοί  στόχοι της Ιπποκράτους για να μη συμβεί αυτό:
-     να διατηρηθεί το αίσθημα ασφάλειας στο εσωτερικό και η αξιοπιστία της χώρας διεθνώς
-    να βελτιωθεί εσωτερικά το πακέτο των μέτρων
-    να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, γιατί η βιωσιμότητα είναι αυτή που θα καταστήσει το πακέτο πραγματικά το τελευταίο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συνάντηση θα έχει στις 18:30 αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Για τους συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου φαίνεται, πλέον, ο στρατηγικός και εγγυητικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ, τόσο σε σχέση με την πολιτική σταθερότητα, όσο και για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης εθνικής γραμμής. Ως παράδειγμα χρησιμοποιούν το γερμανικό non paper για τον ειδικό λογαριασμό. «Η δημόσια αναφορά εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις πιέσεις που ασκούνται, ενίσχυσαν την διαπραγματευτική θέση της χώρας σε ένα θέμα που αφορά τελικά την ίδια τη θεσμική αξιοπρέπειά της» επισημαίνουν.

Σε ό,τι αφορά στο  ταξίδι στην Ουάσιγκτον σημειώνουν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει την ευκαιρία για κρίσιμες επαφές, με το ΔΝΤ, τη Διεθνή Ένωση Τραπεζών αλλά και στελέχη του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών.


 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης