Δένδιας: Θα μηνύσω τον Guardian για τα 'βασανιστήρια'!

Δένδιας: Θα μηνύσω τον Guardian για τα 'βασανιστήρια'!

«Δεν μπορεί έτσι να βλάπτεται ηθικά η ελληνική δημοκρατία. Καίμε τους κρατουμένους με αναπτήρα; Υιοθετούνται αυτά τα πράγματα χωρίς να έχουμε στέρεες αποδείξεις;»

Δένδιας: Θα μηνύσω τον Guardian για τα 'βασανιστήρια'!
Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας μιλώντας από το βήμα της Βουλής είπε ότι η Ελλάδα θα υποβάλει μήνυση κατά του Guardian σχετικά με δημοσίευμα που ανέφερε ότι συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας βασανίστηκαν κατά την κράτησή τους στη ΓΑΔΑ.

«Σας προλέγω ότι από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που θα βγουν στη δημοσιότητα, σ’ αυτούς οι οποίοι δήθεν βασανίστηκαν και οι οποίοι δεν καταγγέλλουν, δεν μηνύουν και δεν μνημονεύεται το όνομά τους, δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα ηλεκτροσόκ ούτε και κάψιμο. Θα υπάρχουν μόνο οι εκχυμώσεις και τα τραύματα, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι είχε προϋπάρξει συμπλοκή με άλλους και πέραν αυτού είχε προϋπάρξει και αντίσταση κατά της αστυνομίας».

Ο κ. Δένδιας συνέχισε σχετικά με το δημοσίευμα του Guardian: «Σας το λέω ευθέως ότι θα τον ενάγω, όχι εγώ, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Θα τον ενάγουμε. Δεν μπορεί έτσι να βλάπτεται ηθικά η ελληνική δημοκρατία. Καίμε τους κρατουμένους με αναπτήρα; Υιοθετούνται αυτά τα πράγματα χωρίς να έχουμε στέρεες αποδείξεις; Εγκαταλείψτε την αριστερίστικη λογική της δεκαετίας του ’70».

Κλείσιμο
Στο μεταξύ την ίδια ώρα ο δημοσιογράφος του BBC, Πολ Μέισον κατηγορεί τον Ελληνα υπουργό ότι αρνείται να παραχωρήσει συνέντευξη για το θέμα της Χρυσής Αυγής. Ο παρουσιαστής του Newsnight μέσω twitter ισχυρίζεται ότι αποφεύγει να του παραχωρήσει συνέντευξη για το θέμα της Χρυσής Αυγής και για τις καταγγελίες Παναγιώταρου ότι η νεοναζιστική οργάνωση συνεργάζεται με την αστυνομία.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης