Συζήτησαν για την επιμήκυνση Βενιζέλος και Γιούνκερ

Συζήτησαν για την επιμήκυνση Βενιζέλος και Γιούνκερ

Μακρά τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον επικεφαλής του Eurogroup - Ζήτησε επίσης να σταματήσει η διαρκής αμφισβήτηση της Ελλάδας.

Συζήτησαν για την επιμήκυνση Βενιζέλος και Γιούνκερ
Την ανάγκη να υπάρξει παράταση του χρόνου προσαρμογής, ώστε το πακέτο των μέτρων να είναι εφαρμόσιμο μέσα σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαν το απόγευμα της Τετάερτης.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η παράταση δεν απαιτεί πρόσθετη χρηματοδότηση, εγκρίσεις από τα Κοινοβούλια και τρίτο πρόγραμμα, καθώς μπορεί να γίνει με τους τρόπους που έχει ο ίδιος παρουσιάσει, κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «είναι απόλυτη η ανάγκη τα οποιαδήποτε μέτρα να συνδυαστούν με ένα άλλο διεθνές επικοινωνιακό πλαίσιο: Πρέπει να σταματήσει η διαρκής αμφισβήτηση για την Ελλάδα και το μέλλον της μέσα στο ευρώ και να σταλούν διεθνώς μηνύματα σταθερότητας και βεβαιότητας για την πορεία της χώρας».

Κλείσιμο
Επίσης, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «η διαχείριση του υφισταμένου προγράμματος και των εκταμιεύσεων πρέπει να γίνει με τρόπο που να διευκολύνει την ρευστότητα, τις επενδύσεις, την  πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση, διότι αν δεν υπάρχει ένα τέτοιο πακέτο μέτρων δεν πείθονται ούτε οι αγορές, ούτε οι πολίτες, ότι η όλη προσπάθεια έχει νόημα».

Σημείωσε ακόμη ότι «έχουν επικρατήσει άδικα αρνητικά στερεότυπα σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες πως η Ελλάδα δεν έχει πετύχει τους στόχους, ενώ από τους αριθμούς προκύπτει ότι είναι εντυπωσιακή και η δημοσιονομική προσαρμογή και η προσαρμογή που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο διαρθρωτικών αλλαγών (ασφαλιστικό σύστημα, αγορά εργασίας, ανταγωνιστικότητα, κτλ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιούνκερ είπε στον κ. Βενιζέλο, ότι αντιλαμβάνεται το αίτημα της παράτασης και η θέση του είναι απόλυτη εναντίον κάθε συζήτησης για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρ. Wolfgang Dold ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της συνάντησης, προφανώς στο πλαίσιο προετοιμασίας τουθ κλίματος για τις συνομιλίες Μέρκελ - Σαμαρά.

Ο  κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον Γερμανό πρέσβη για την έως τώρα πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και τόνισε ότι από τους αριθμούς τεκμηριώνεται η σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή και το πόσο σημαντικά είναι τα επιτεύγματα σε επίπεδο διαρθρωτικών αλλαγών.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με κλιμάκιο ηγετικών στελεχών της Deutsche Bank που ασχολείται με τα ελληνικά θέματα, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Deutsche Bank και πρώην υφυπουργό Οικονομικών, κ. Caio Koch-Weser.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης