Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Ν.Νικολόπουλος

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Ν.Νικολόπουλος

Διαβάστε το παρασκήνιο της αποχώρησης του Αχαιού πολιτικού - "Το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή", υποστηρίζει ο κ. Νικολόπουλος
- “Πότε πρόλαβε να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει διάθεση διαπραγμάτευσης;”, διερωτώνται συνεργάτες του πρωθυπουργού ' -Οι δηλώσεις του μετά την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Απασχόλησης μπορούν να ερμηνευθούν και ως προαναγγελία καταψήφισης νομοσχεδίων

Σε δίκη για την Αν Νικόλ Σμιθ
Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Ν.Νικολόπουλος
Θέμα αρμοδιοτήτων ή φιλοδοξιών που δεν ικανοποιήθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά , σε συνδυασμό με το « γερό στομάχι» που απαιτείται να έχεις όταν διαπραγματεύεσαι με τον Τόμσεν και τον Μαζούχ  οδήγησαν τον υφυπουργό Εργασίας κ. Νίκο Νικολόπουλο εκτός κυβέρνησης.

Πάντως, η πληροφορία που ήθελε στενό του συνεργάτη, να έχει επικοινωνήσει με τον ΣΔΟΕ, προκειμένου να διευθετήσει εκκρεμή υπόθεση επιχειρηματία, με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις ο πρώην υφυπουργός Νίκος Νικολόπουλος, ήταν ο πρώτος (ίσως και βασικός λόγος) για να διαταραχθούν οι σχέσεις του Αχαιού πολιτικού με τον Αντώνη Σαμαρά. Η σχετική πληροφορία έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, μέσω του ημερήσιου Τύπου, στον οποίο φιλοξενήθηκε ένα κουίζ, το οποίο περιέγραφε το γεγονός.

Επρόκειτο για παρέμβαση που είχε γίνει προς τον ΣΔΟΕ, λίγες ώρες αφότου είχε αναλάβει τα καθήκοντά του, ο νέος υφυπουργός Απασχόλησης.

Στη θέση του κ. Νικολόπουλου ορίστηκε με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος που διετέλεσε τομεάρχης εργασίας της ΝΔ , δεν έκρυψε την απογοήτευσή του που δεν έλαβε υπουργικό πόστο αλλά και την αρμοδιότητα του ΟΑΕΔ, η οποία παραδοσιακά ανήκει στον εκάστοτε υπουργό εργασίας.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με πληροφορίες ,η  αποστολή επιστολών άρχισε την Κυριακή τα μεσάνυχτα , λίγο μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης  προς την κυβέρνηση .  Δευτέρα  πρωί ο κ. Νικολόπουλος είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του σε επιστολή  με αποδέκτη τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος  τον κάλεσε στο Μαξίμου για να «τον βάλει στη θέση του.»  Ο βουλευτής Αχαΐας παίρνοντας το πρωθυπουργικό μήνυμα  διέρρευσε στους δημοσιογράφους τη επιστολή παραίτησής του στην οποία εκφράζει τη διαφωνία του με την απόφαση της κυβέρνησης να μην θέσει στη συνάντηση η με την τρόικα  θέμα επαναδιαπραγμάτευσης στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα  που  θα έπρεπε- όπως τόνισε -  να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.  Πάντως την Παρασκευή μετά τη συνάντηση με την Τρόικα , ο κ. Νικολόπουλος φαινόταν να έχει αποδεχτεί  την απόφαση της κυβέρνησης ότι δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης .

Αιχμηρός ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε   ότι «μόλις χθες  ο κ. Νικολόπουλος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δεν είναι όλοι για τα δύσκολα» και υπογράμμισε ότι  «η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της και ο κ. Νίκος  Παναγιωτόπουλος , βουλευτής Καβάλας  της ΝΔ αναλαμβάνει το πόστο του υφυπουργού εργασίας’’

Ο κ. Νικολόπουλος ,μιλώντας με δημοσιογράφους, βεβαίωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση αν και αντιλαμβάνεται ότι η παραίτησή του  δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα  και προσθέτει ένα ακόμα όπλο στην φαρέτρα της αντιπολίτευσης.

 «Καταλαβαίνω ότι δημιουργώ πρόβλημα αλλά αν έμενα θα δημιουργούσα ακόμη μεγαλύτερα. – τόνισε ο πρώην υφυπουργός - Το γνωρίζω πως εάν καταψηφίσω τους νόμους της κυβέρνησης θα διαγραφώ». Παράλληλα έθεσε  και ένα πρόβλημα το οποίο θα προκύψει άμεσα με την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου. «Δεν έχει κανένα νόημα να συζητήσουμε για τη μετενέργεια μετά από 3 μήνες ενώ κάθε μέρα λήγουν ΣΣΕ. Τι θα έλεγα εγώ στη ΓΣΕΕ τώρα ειδικά που ξεκινά ο κοινωνικός διάλογος;»

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης