"Κοινωνία Αξιών", το νέο κόμμα του μεταρρυθμιστικού Κέντρου

"Κοινωνία Αξιών", το νέο κόμμα του μεταρρυθμιστικού Κέντρου

Με σαφή πολιτική τοποθέτηση στο μεταρρυθμιστικό, κοινωνικό Κέντρο, έναν χώρο δηλαδή για τα μάτια του οποίου μετά την πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ ερίζουν κι άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί και με κύριο επιχείρημα πως «εμείς ερχόμαστε να δώσουμε αξία στην πολιτική κι όχι να πάρουμε αξία από αυτήν» παρουσίασε ο καθηγητής Οικονομικών και ηγεσίας και γνωστός διανοούμενος Δημήτρης Μπουραντάς το καινούργιο του κόμμα «Κοινωνία Αξιών».

Με σαφή πολιτική τοποθέτηση στο μεταρρυθμιστικό, κοινωνικό Κέντρο, έναν χώρο δηλαδή για τα μάτια του οποίου μετά την πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ ερίζουν κι άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί και με κύριο επιχείρημα πως «εμείς ερχόμαστε να δώσουμε αξία στην πολιτική κι όχι να πάρουμε αξία από αυτήν» παρουσίασε ο καθηγητής Οικονομικών και ηγεσίας και γνωστός διανοούμενος (έχει γράψει τα bests seller βιβλία «Όλα σου τα έμαθα μα ξέχασα μια λέξη» και «Επί σκηνής χωρίς πρόβα») Δημήτρης Μπουραντάς το καινούργιο του κόμμα «Κοινωνία Αξιών».

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στην ΕΣΗΕΑ ο κ. Μπουραντάς «άνθρωποι με αξίες, που δεν βλέπουμε την πολιτική ως όχημα προσωπικών φιλοδοξιών, άνθρωποι με ένσημα που δεν πουλάμε τις αντιστασιακές μας περγαμηνές όπως κατά κόρον πολλοί έκαναν μετά το Πολυτεχνείο, επιδιώκουμε να αλλάξουμε την ατζέντα». Όπως προσδιόρισε ο γνωστός καθηγητής και συγγραφέας, η Κοινωνία Αξιών εμπνέεται από τον σύγχρονο σοσιαλισμό σε σύζευξη με τον φιλελευθερισμό. Σε ερώτηση για το κατά πόσο ο νέος του φορέας είναι συγγενής με τη Δημιουργία Ξανά και τη Δράση ο κ. Μπουραντάς ξεκαθάρισε πως «η Κοινωνία Αξιών δεν μιλά για αυτορρύθμιση των αγορών ούτε είναι ένα νεοφιλελεύθερο μόρφωμα καθώς αυτή η ιδεολογία έχει ξεπεραστεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση». Και προσέθεσε: «εισάγουμε προς συζήτηση στην ελληνική κοινωνία μια μοντέρνα μετα-ιδεολογία. Το όραμα μας δεν είναι μόνο η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση αλλά το πώς ως χώρα θα μπορέσουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Η Ελλάδα μπορεί να είναι πρωτπόρα σε πολλούς τομείς όπως ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα, ο πολιτισμός, η βιομηχανία, αρκεί να υπάρξει ένα συνεκτικό στρατηγικό σχέδιο που θα βασίζεται στην αποτελεσματοκρατία. Κανένας πολιτικός φορέας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν μιλά για ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Όλοι σε αυτό το σκέλος είναινεφελώδεις» υπογράμμισε.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο Ηλίας Μόσιαλος και η νέα του πολιτική ομάδα υπό τον τίτλο «Δημιουργική Ελλάδα» επιχείρησαν να συνομιλήσουν με το κόμμα της Κοινωνίας Αξιών ενώ και ο Γιάννης Ραγκούσης έψαξε διαύλους επικοινωνίας αν και δεν υπήρξε διάλογος. «Η Κοινωνία Αξιών δεν μιλά για αποκλεισμό των πολιτικών. Και στην πολιτική υπάρχουν άξιοι και άφθαρτοι άνθρωποι. Λέμε όμως πως κάθε περίπτωση θα πρέπει να αξιολογηθεί προσεκτικά ως προς το αξιακό της υπόβαθρο και την καθαρότητά της. Η Κοινωνία Αξιών είναι κάθετη σε αυτό αφού δεν επιθυμεί να γίνει φορέας παλιών αλλά 100% νέων ιδεών» υπογράμμισαν στελέχη του νέου κόμματος σε ερώτηση που έγινε για ενδεχόμενη συνομιλιών με χώρους γύρω από το ΠΑΣΟΚ. Στην ομάδα της «Κοινωνίας Αξιών» συμμετέχουν γνωστοί άνθρωποι από την ιδιωτική αγορά, πανεπιστημιακοί όπως ο τέως Πρύτανης της ΑΣΟΕΕ κ. Α. Κιντής, ο πρώην ναύαρχος κ. Στέλιος Φενέκος, ο γνωστός από την τηλεοπτική του διαδρομή οικονομικός αναλυτής Γιώργος Κορομηλάς ενώ στη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος συμμετέχει τιμητικά ο Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων κ. Χατζημαρκάκης.


«Να πάνε οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Αστυνομία για να βγουν οι αστυνομικοί στους δρόμους»

Σε κάθε περίπτωση, μερικές από τις ιδέες του νέου φορέα που φαίνεται να ξεχωρίζουν και να ανοίγουν τη δημόσια συζήτηση, είναι μεταξύ η απασχόληση των ανέργων σε κοινωνική εργασία με αύξηση κι επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας, η έμφαση στον αγροτικό τομέα και τον πολιτιστικό – τουριστικό πλούτο της χώρας, η μεταβίβαση των «ήπιων» δράσεων αστυνόμευσης στις δημοτικές αστυνομίες προκειμένου να υπάρξει αποδέσμευση δυνάμεων για την καλύτερη αστυνόμευση των πόλεων αλλά και η μετάταξη για δουλειές γραφείου υπαλλήλων του Δημόσιου τομέα ώστε οι αστυνομικοί να βγουν στους δρόμους κι όχι να εξαφανίζονται στα γραφεία, η δημιουργία «εικονικού διαφθορέα» ώστε να υπάρχει έλεγχος από τη δικαιοσύνη του κατά πόσο ή όχι οι δημόσιες υπηρεσίες πιέζουν τους πολίτες ως προς τη διαφθορά, η μετατροπή της απιστίας, των δωροδοκιών και των καταχρήσεων δημοσίων πόρων σε ιδιώνυμο αδίκημα, η ελληνοποίηση των προμηθειών και η επένδυση στο made in Greece καθώς και η εφαρμογή πλήρους φορολογικού πόθεν έσχες για όλους τους Έλληνες.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Νίκος

@16.15  "είμαι ΣΥΡΙΖΑ" όπως λέμε "είμαι Ολυμπιακός"... Πάω στοίχημα ότι μεγάλωσες με αφίσα του Γλέζου πάνω από το κρεβάτι σου :-)

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ... ΤΟΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΩΣ ΗΓΕΤΗ ΔΑΣΚΑΛΟ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ... ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ... ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΙ ΓΙΕ ΤΟΥ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΙΗΝ 'ΠΟΙΟΤΗΤΑ' ΚΑΙ ΣΤΗΝ 'ΑΞΙΑ' ... ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕΣ ΠΟΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΜΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ!

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΣΤΗΣ

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΩ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΠΟΨΗ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ Η ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΠΩΣ Ο κ.ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΑΜΠΡΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.

φουφουτος 3/2

 Στην ιδρυτικη τους διακυρηξη να γραφουν ρητα οτι θα εφαρμοσουν τον νομο για τα πανεπιστημια που ψηφιστικε απο 255 βουλευτες.Αλλιως ειναι μια ακομα συντεχνιακη κινηση που μπορει να παει στον διαολο.

@AK47

 Ο Μπουραντάς πάντως είναι πολύ αξιόλογος καθηγητής. Ήταν καθηγητής μου στη δεκαετία του '90 και έκανε το καλύτερο μάθημα. Προσωπικά δεν θα τον ψηφίσω - είμαι ΣΥΡΙΖΑ - όμως τον θεωρώ ακέραιο άνθρωπο.

ΣΦΗΚΑΣ

 ...όπως λέμε ...περίεργο -θαλάσσιο πλάσμα- δροσίζεται στη Βουλιαγμένη ...ή σε κρίσιμη κατάσταση η θρυλική -Εμμανουέλα - βλ. αντιστοιχα στο ΠΘ ..είναι περισσότερο ενδιαφέροντα από τα κομματίδια τα οποία προκύπτουν από το διαλυόμενο πασόκ.

ΑΚ47

 ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΜΕ, ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΛΛΕΙΠΑΝ....ΕΙΜΑΙ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ....ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....

foivos

Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη!!! Σ' ευχαριστούμε πολύ Γιωργάκη Παπανδρέου! Διέλυσες ό,τι πιο βρωμερό υπήρχε στην ελληνική κοινωνία! 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

44D2FCE5-2301-212D-D3E4-7CC6E861FB6E

Κωμική και άδικη αύξηση των 30 ευρώ στον κατώτατο μισθό που προτείνει η υπουργός Εργασίας αναφέρει ο Στέφανος Μάνος και επαναφέρει την πρόταση του για μισθό 669 ευρώ και σύνταξη για όλους στα 700 ευρώ

9
AD36469C56E9505D2CE67D16E371D84D

«Η Πολιτεία μεριμνά για τη διασπορά του μακεδονικού λαού» αναφέρει στην τέταρτη τροπολογία και διευκρινίζει ότι «η ΠΓΔΜ δεν θα αναμειγνύεται στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών και στις εσωτερικές τους υποθέσεις»

4