Η νέα κυβέρνηση να έχει 180 βουλευτές, λέει ο Μητσοτάκης

Η νέα κυβέρνηση να έχει 180 βουλευτές, λέει ο Μητσοτάκης

Παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, κάνει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης...

Η νέα κυβέρνηση να έχει 180 βουλευτές, λέει ο Μητσοτάκης
Παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, κάνει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος ζητά «ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας με πλειοψηφία που να υπερβαίνει τις 180 έδρες στη Βουλή.

Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η ανάκαμψη με σκληρή προσπάθεια και θυσίες, μέσα στην Ευρώπη και με την βοήθεια της Ευρώπης, ή η άτακτη χρεοκοπία και η επιστροφή στη δραχμή».

Αναγνωρίζει ότι «το ρεύμα εναντίον του μνημονίου είναι ασφαλώς πολύ ισχυρό, από την άλλη πλευρά όμως, το υγιές ένστικτο των Ελλήνων τους οδηγεί να ζητούν, με συντριπτική πλειοψηφία, την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Τα δύο αυτά ρεύματα κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις. Είμαι βέβαιος ότι μπροστά στις κάλπες θα επικρατήσει λογική και η υπεύθυνη ψήφος θα δώσει στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, την άνετη κυβερνητική πλειοψηφία».

Τάσσεται υπέρ της επιβολή τους νόμου και της τάξης: «Η Αθήνα μας δεν μπορεί να είναι η μόνη στον κόσμο πρωτεύουσα που το κέντρο της γίνεται γκέτο, να έχει τρεις διαδηλώσεις την ημέρα και να μένει στο έλεος αναρχικών και κουκουλοφόρων. Δεν μπορεί μικρά κόμματα, κοινωνικές ή συνδικαλιστικές μικρές μειοψηφίες να παραβιάζουν προκλητικά το νόμο, να επιβάλουν τη θέλησή τους στην πλειοψηφία και να βλάπτουν καίρια τη χώρα, ιδιαίτερα σήμερα που η τύχη της κρέμεται σε μία κλωστή».

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται και προς το ΚΚΕ: «Με το ΚΚΕ, που είναι σοβαρό και ιστορικό κόμμα, χρειάζεται να κάνουμε μια νέα εθνική συμφωνία. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι και νόμιμο και παράνομο. Πρέπει να σεβαστεί, όπως ορίζει το Σύνταγμα, στο οποίο ορκίστηκε πίστη, τη δημοκρατική νομιμότητα».
Κλείσιμο

Τέλος, προτείνει την  αναθεώρηση του Συντάγματος. Μάλιστα επαναφέρει «την παλαιά μου πρόταση, τα κόμματα να συμφωνήσουν και με νωπή τη λαϊκή εντολή να κηρύξουν Αναθεωρητική τη νέα Βουλή και να προχωρήσουν στις αναγκαίες αλλαγές -καθ’ υπέρβαση του Συντάγματος- και χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες που το ισχύον Σύνταγμα προβλέπει».

Λέει δε ότι η νέα Βουλή θα πρέπει να προχωρήσει αμέσως στην κατάργηση του Άρθρου 86 του Συντάγματος, ώστε να ισχύσει  η υπαγωγή και των υπουργών στη Δικαιοσύνη, υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τους απλούς πολίτες -μαζί με το δραστικό περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης