Τσίπρας: Μονόδρομος προς την κόλαση το μνημόνιο

Τσίπρας: Μονόδρομος προς την κόλαση το μνημόνιο

"Μονόδρομο προς την κόλαση" χαρακτήρισε το μνημόνιο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας...

Τσίπρας: Μονόδρομος προς την κόλαση το μνημόνιο
"Μονόδρομο προς την κόλαση" χαρακτήρισε το μνημόνιο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.  "Δεν υπάρχει νομίζω κανένας σοβαρός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα -παρά μονάχα κάποιοι πολιτικοί απατεώνες ή οικονομικοί δολοφόνοι, ενδεχομένως, κάποιοι οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα, εννοώ- που να μην λέει ότι απέτυχε αυτή η συνταγή", τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μνημονιακή και σκοπό έχει να επιβάλλει τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας, ενώ σημείωσε ότι ένας από τους τρόπους μακροημέρευσης της κυβέρνησης είναι οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. "Αποτελεί μεγάλη ντροπή για τη χώρα που η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου, το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ήταν να κλείσει ουσιαστικά, να σβήσει τα ίχνη από την υπόθεση της Siemens" είπε ο κ. Τσίπρας.

Σε ότι αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, μεταξύ άλλων: "Αν υπήρχε μία αριστερή κυβέρνηση, στο δίλημμα: μισθοί ή υποχρεώσεις στους δανειστές, θα επέλεγε την καταβολή των μισθών", είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση που απευθύνω και στην κα Παπαρήγα και στον κ. Κουβέλη δεν είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Είναι πρόταση ουσίας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

Θα κάνουμε προσπάθειες να φύγουμε απ' αυτή τη διαδικασία του μνημονίου που διαλύει τη χώρα; αναρωτήθηκε ενώ συμπλήρωσε " έτσι όπως πάνε τα πράγματα η διαδικασία της διάλυσης της ευρωζώνης είναι προ των πυλών, όχι γιατί μια χώρα θα φύγει εθελούσια ή ενδεχομένως να αποπεμφθεί από το ευρώ, αλλά γιατί τα προγράμματα λιτότητας είναι αυτά τα οποία καταστρέφουν το ευρώ".
Κλείσιμο

Δεν αποτελεί για μας επιδίωξη η έξοδος από το ευρώ. Το πρώτο πράγμα που θα κάναμε θα ήταν να πούμε στους πιστωτές μας ότι αυτή τη δανειακή σύμβαση, που μας δένει χειροπόδαρα, εμείς δεν την υπογράφουμε.

Γιατί στο δίλημμα, λεφτά για μισθούς και συντάξεις ή λεφτά για να πληρώνονται οι πιστωτές, εμείς δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό να απαντήσουμε για μισθούς και για συντάξεις είπε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης