Γιώργος Παπανδρέου: «Δεν αστειευόμαστε»!

Γιώργος Παπανδρέου: «Δεν αστειευόμαστε»!

Επιμένει  σε δημοψήφισμα και ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός

Γιώργος Παπανδρέου: «Δεν αστειευόμαστε»!

«Δεν αστειευόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο το βράδυ  της Τρίτης κατά τη διάρκεια του οποίου ανακοίνωσε μέτρα για τράπεζες, χρεοκοπημένα ΜΜΕ, φοροφυγάδες και όσους έβγαλαν χρήματα στην Ελβετία.

«Τώρα δείχνουμε  ότι δεν αστειευόμαστε, όταν λέμε για την ευθύνη των τραπεζών και  τους θέτουμε προ των ευθυνών  τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε: 

«Για πρώτη  φορά, προχωράμε σε μια διαδικασία, που θα εξυγιάνει, θα φέρει διαφάνεια  και ένα τραπεζικό σύστημα, το οποίο θα επενδύσει στην πραγματική οικονομία. Για πρώτη φορά, κάνουμε  σοβαρές κινήσεις, συλλήψεις στο  χώρο της λαθρεμπορίας των καυσίμων. Για πρώτη φορά, μιλάμε για Μέσα Ενημέρωσης που είναι χρεοκοπημένα, τα οποία παρόλα αυτά εξακολουθούν να λειτουργούν, χωρίς κανείς να καταλαβαίνει από πού βρίσκουν τα χρήματα. Για πρώτη φορά, προχωράμε σε εξυγίανση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Για πρώτη φορά, δημοσιοποιούμε λίστες με φοροφυγάδες και εξαπολύουμε ένα άγριο κυνηγητό για όσους φοροδιαφεύγουν».

Κλείσιμο

«Δεν θα ανακόψουν την πορεία μας. Μόνο η  πολιτική ανωμαλία μπορεί να μας βγάλει απ' αυτή την πορεία. Γι’ αυτό, είμαστε  ενωμένοι, στρατευμένοι, και προχωράμε.», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση  για επιχείρηση θεσμικής εκτροπής, υπογραμμίζοντας ότι οι συμμαχικές κυβερνήσεις προτάθηκαν αλλά δεν  προχώρησαν.

«Οι εκλογές, αγαπητοί συνάδελφοι, θα ήταν αποφυγή  των ευθυνών μας», τόνισε.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμη ότι είναι απαράδεκτη η όποια φιλολογία και οι λυσσαλέες αντιδράσεις, που θέλουν να υπονομεύσουν το δικαίωμα του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα.

«Τι άλλαξε και λύσσαξαν τα άλλα κόμματα καθώς  και τα περισσότερα ΜΜΕ ενάντια στην πρόταση αυτή, η οποία θα έπρεπε τουλάχιστον να συζητηθεί με ηρεμία και νηφαλιότητα;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου.

«Είναι σαφές  τι άλλαξε. Καταρχήν, συμφωνήθηκε το νέο δάνειο, κάποιοι τραπεζίτες ανησυχούν, κάποια ΜΜΕ είναι υπερχρεωμένα, ενώ παράλληλα προχωράει η έρευνα των καταθέσεων στην Ελβετία. Όσοι έπαιξαν στη χρεοκοπία της χώρας, κατανόησαν ότι έχασαν τα χρήματά τους, το ίδιο και όσοι πόνταραν στην επιστροφή στη δραχμή», συνέχισε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι εταίροι ήταν ενήμεροι για το δημοψήφισμα, ενώ υπογράμμισε ότι θα σεβαστούν και θα στηρίξουν τις προσπάθειες της χώρας.

«Η έγκριση  της νέας σύμβασης με δημοψήφισμα  θα είναι υπέρ της Ελλάδας», πρόσθεσε.

«Η αναταραχή  στις αγορές θα υπάρξει, θα είναι όμως πρόσκαιρη. Η έγκριση της νέας σύμβασης με δημοψήφισμα θα είναι υπέρ της Ελλάδας», είπε ο Γ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι το δίλημμα δεν είναι, «αυτή ή άλλη Κυβέρνηση», το δίλημμα είναι «ναι ή όχι στη σύμβαση», «ναι ή όχι στην Ευρώπη», «ναι ή όχι στο ευρώ».

Την ίδια ώρα, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι «υπάρχουν και αυτοί που κινούνται ήδη στα όρια μιας θεσμικής εκτροπής».

«Διαβάσατε  τις δηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας, της κυρίας Μπακογιάννη, του ΛΑΟΣ και άλλων, με τις οποίες παροτρύνουν  ανοιχτά τους Βουλευτές μας στη  μη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης», υπογράμμισε.

Τέλος, ο  κ. Παπανδρέου είπε ότι ακόμη χρειάζεται όλοι να αντιμετωπίσουν αυτή την ιστορική στιγμή με ευθύνη, με ενότητα και  με καθαρή κουβέντα.

«Χρειάζεται όλοι μας να αντιμετωπίσουμε αυτή την ιστορική στιγμή με ευθύνη. Να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προσπάθειες θεσμικής εκτροπής, που κάποιοι προωθούν. Με ενότητα και με καθαρή κουβέντα από όλους μας και από το Υπουργικό Συμβούλιο», ανέφερε. 
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης