Γιώργος και "σωματοφύλακες" στο υπουργικό υπέρ δημοψηφίσματος

Γιώργος και "σωματοφύλακες" στο υπουργικό υπέρ δημοψηφίσματος

Επικριτικός για το δημοψήφισμα ο Ανδρέας Λοβέρδος - Επιφυλάξεις εξέφρασε και η Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ ξεκαθάρισε ότι υποστηρίζει τον πρωθυπουργό - «Έπρεπε να έχουμε ενημέρωση» είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης

Γιώργος και "σωματοφύλακες" στο υπουργικό υπέρ δημοψηφίσματος
Ο πρωθυπουργός μπήκε στο υπουργικό αποφασισμένος να θέσει την ατζέντα. Ξεκαθάρισε στους υπουργούς του ότι ο σχεδιασμός με ψήφο εμπιστοσύνης και δημοψήφισμα ισχύει. Θέλησε έτσι να προκαταλάβει το αίτημα να ακυρώσει το δημοψήφισμα. Αντίθετα, ανακοίνωσε πως θα ζητήσει και τη στήριξη των εταίρων στη συνάντηση των Καννών.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να περάσει και στην αντεπίθεση ταυτίζοντας τις διαφωνίες με τα συμφέροντα, εκδοτικά, τραπεζικά και επιχειρηματικά, που θίγονται από το κούρεμα του χρέους. Αμέσως σε υποστήριξη των θέσεών του έσπευσαν οι Πάνος Μπεγλίτης, Χρήστος Παπουτσής, Χάρης Καστανίδης και Δημήτρης Ρέππας, κάνοντας μέλος του υπουργικού συμβουλίου να μιλήσει για "τους τέσσερις σωματοφύλακες του Γιώργου".

Κατά τη διάρκει του υπουργικού πάντως, ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε επικριτικός για το δημοψήφισμα λέγοντας οτι είπε ότι «δεν μπορεί να τίθεται ένα τόσο θεμελιώδες ερώτημα σε δημοψήφισμα το οποίο θα δέσμευσε τη χώρα για τα επόμενα τριάντα χρόνια»,  ενώ σημείωσε ότι περιμένει να δει πρώτα το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος για να τοποθετηθεί».

Από την πλευρά της η κ. Άννα Διαμαντοπούλου εξέφρασε επιφυλάξεις για τον χρόνο τέλεσης του δημοψηφίσματος και τη σκοπιμότητά του ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι υποστηρίζει τον πρωθυπουργό.

Την ίδια ώρα, ο Κώστας Σκανδαλίδης σημείωσε ότι « έπρεπε να έχουμε ενημέρωση και να εμφανιστούμε ομογενοποιημένοι ως προς το δημοψήφισμα», δήλωσε όμως και αυτός ότι υποστηρίζει τον πρωθυπουργό.
Κλείσιμο

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι πιστοί στον πρωθυπουργό αυτόν βουλευτές μαζεύουν υπογραφές και κάνουν αιχμηρές δηλώσεις για "συμμορία" που θέλει να τον διώξει από την πρωθυπουργία και το ΠΑΣΟΚ. Το κυβερνών κόμμα είναι στην κόψη του ξυραφιού. Αν ο πρωθυπουργός επιμείνει δεν αποκλείεται και άλλοι βουλευτές να ανεξαρτητοποιηθούν οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές και την κυβερνώσα παράταξη στη διάσπαση.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης