"Με έβγαλαν, επειδή κυνηγούσα τους μεγαλοοφειλέτες!"

"Με έβγαλαν, επειδή κυνηγούσα τους μεγαλοοφειλέτες!"

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι είχε συντάξει λίστα με 3.800 πρόσωπα που χρωστούσαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ, αλλά ο πρώην τσάρος του απαντούσε “θα το δούμε” χωρίς να γίνεται τίποτε…

"Με έβγαλαν, επειδή κυνηγούσα τους μεγαλοοφειλέτες!"
Βόμβες εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνστανσινου ότι συγκάλυπτε τους φοροφυγάδες εξαπέλυσε ο τέως υφυπουργός και βουλευτής του Πασοκ Δημήτρης Κουσελας.

Στη συνεδρίαση του ΚΤΕ (έγινε με την συμμετοχή του Β. Βενιζέλου ) νωρίτερα υποστήριξε ότι έφυγε από την κυβέρνηση επειδή ήθελε να χτυπήσει τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου.

Την αφορμή έδωσε η κριτική παρατήρηση του (απλού βουλευτή, μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου) κ. Κουσελά ότι το οικονομικό επιτελείο δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή. «Κι εσύ τι έκανες όταν ήσουν σ΄αυτό το υπουργείο;» τον ρώτησε σε έντονο ύφος ο κ.Βενιζέλος -για να ακολουθήσει η παραπάνω απάντηση του πρώην υφυπουργού.

Κλείσιμο
Λίγο αργότερα μάλιστα ο κ. Κουσελάς έλεγε στους δημοσιογράφους  ότι μπορεί να αποδείξει τα λεγόμενά του καθώς διαθέτει λίστα 3.800 προσώπων που οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ έκαστος, ενώ -πρόσθεσε-
τα ποσά είναι εισπράξιμα.  Διευκρίνισε δε, ότι δεν πρόκειται για τη λίστα των μεγαλοοφειλετών που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και που περιλαμβάνει «μη εισπράξιμα» ποσά.

Στην συνέχεια μιλώντας σε δημοσιογράφους ο ίδιος ο κ. Κουσελας παραδέχθηκε ότι είχε παραδώσει εδώ και μήνες στην τότε πολιτική ηγεσία (και στον πρωθυπουργό) λίστα με 3.800 φυσικά πρόσωπα που οφείλουν τουλάχιστον ένα
εκατομμύριο ευρώ έκαστος στο Δημόσιο.  «Κάθε φορά που το έλεγα μου απαντούσαν 'θα το δούμε'», προσθέτει.

Ο κ. Κουσελάς επικαλείται μάλιστα τον νόμο 3943 που ψηφίσθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τον οποίον τα ονόματα όσων οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να δημοσιοποιούνται όταν συμπληρωθεί χρόνος από την άρνηση πληρωμής. «Η προθεσμία για τους περισσότερους έληξε τον Ιούλιο, οπότε θα έπρεπε να είχε κινηθεί η διαδικασία και να είχε δοθεί η άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», τονίζει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης