Στέφανος Κασσελάκης: Μετά τον Σπηλιωτόπουλο, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και τη Βαρβάκειο

Στέφανος Κασσελάκης: Μετά τον Σπηλιωτόπουλο, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και τη Βαρβάκειο

Με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια ανά χείρας ο Στέφανος Κασσελάκης θα προσπαθήσει εκ νέου να εξισορροπήσει τις εσωκομματικές αναταράξεις από την «μεταγραφή» του πρώην υπουργού της ΝΔ

kasselakis-kaisariani-mak
Επιστροφή στις «παραδόσεις» της ριζοσπαστικής Αριστεράς επέλεξε χθες, Πρωτομαγιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, καταθέτοντας στεφάνι στην μνήμη των εκατοντάδων εκτελεσθέντων επί γερμανικής κατοχής, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Συνοδευόμενος από στελέχη και υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για έναν «μικρό φόρο τιμής στους ανθρώπους που πότισαν με το αίμα τους το χώμα της ελευθερίας. Σε αυτούς που με χαμόγελο μετρήθηκαν με την Ιστορία και αναμετρήθηκαν με το τέρας του φασισμού». «Με χαμόγελο, γιατί είχαν πίστη στο δίκιο τους», όπως είπε, αναφερόμενος στους εκτελεσθέντες και εξηγώντας πως «την ώρα της δικής τους θυσίας κέρδιζαν τη μάχη για ελπίδα, ελευθερία, δημοκρατία για τις επόμενες γενιές», αποστροφή που ήχησε σαν μια υπόμνηση στις αριστερές καταβολές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Κλείσιμο
Υπόμνηση, ωστόσο, που συμβολικά ήρθε να εξισορροπήσει τις εσωκομματικές αναταράξεις από την «μεταγραφή» του πρώην υπουργού της ΝΔ, Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου λίγες ώρες πριν, ενισχύοντας το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς άλλα ακροατήρια, όπως αυτά της λαϊκής Δεξιάς. Οι εισροές, άλλωστε, τόσο στο προεκλογικό επιτελείο, όσο και στο ευρωψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στελεχών του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου προκάλεσαν αμηχανία πέριξ της Κουμουνδούρου, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αποφεύγει να σχολιάσει τα «του οίκου» του, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Στη Βαρβάκειο με την πρόταση νόμου για την ακρίβεια

Πάντως, σε μια κίνηση υπέρβασης της… «προσωπολατρίας», ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε χθες καταθέτοντας πρόταση νόμου για την ακρίβεια, συγχρονίζοντας τον προγραμματικό του λόγο με τις πραγματικές, κοινωνικές ανάγκες. Η ακρίβεια, εξάλλου, είναι η αιτία που οδηγεί σήμερα το πρωί τον πρόεδρο του κόμματος, στη Βαρβάκειο Αγορά. Εκεί, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να συνομιλήσει με εμπόρους, αλλά και πολλούς καταναλωτές λόγω του Πάσχα, επικοινωνώντας την πρόταση του κόμματός του για το πλέον «καυτό» ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια περιλαμβάνεται ένα πλαίσιο μέτρων, «το οποίο θα επιδράσει κατασταλτικά στους μηχανισμούς παραγωγής ακρίβειας και κερδοσκοπίας» όπως μεταδίδουν κομματικές πηγές, τη στιγμή που τα μέτρα χωρίζονται σε βραχείας, μέσης, και μακράς διάρκειας εφαρμογής, ενώ έχουν πλήρως κοστολογηθεί. Με ζητούμενο την άσκηση πίεσης της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μεταξύ άλλων, προτείνει:

· Θέσπιση ανώτατου περιθωρίου μεικτού κέρδους σε τρόφιμα, βιομηχανικά αγαθά και αγροεφόδια

· Θέσπιση ανώτατου περιθωρίου μεικτού κέρδους σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας στα προϊόντα που εισάγονται ή παράγονται στην Ελλάδα και τα οποία είναι, είτε νωπά/τυποποιημένα τρόφιμα, είτε βιομηχανικά αγαθά (καταναλωτικά και διαρκή).

· Επιβολή ανώτατου περιθωρίου κέρδους και επέκταση Προσωρινής Συνεισφοράς Αλληλεγγύης στα διύλιση πετρελαίου για το έτος 2023

· Θέσπιση ανώτατου περιθώριού μεικτού κέρδους στην διύλιση πετρελαίου και την παραγωγή προϊόντων διύλισης αυτού στο ύψος του μέσου όρου των αντίστοιχων αποδεδειγμένων περιθωρίων κέρδους της Ε.Ε.

· Επέκταση Προσωρινής Συνεισφοράς Αλληλεγγύης για το έτος 2023

· Θέσπιση έκτακτης εισφοράς για τα πλεονάζοντα κέρδη των διυλιστηρίων το 2023 ύψους 90%.

· Θέσπιση μηχανισμού με τον οποίο εξασφαλίζεται ότι το περιθώριο κέρδους των παρόχων ενέργειας δεν θα υπερβαίνει το 5%.

· Επιβολή Έκτακτης Εισφοράς στα πλεονάζοντα κέρδη των Τραπεζών

· Θέσπιση έκτακτης εισφοράς ύψους 90% για τα υπερκέρδη των τραπεζών το 2023 τα οποία προκύπτουν από τη διαφορά μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων των ελληνικών τραπεζών σε σχέση με τον μέσο όρο των τραπεζών της ΕΕ.

· Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στο χαμηλότερο επιτρεπόμενο συντελεστή Ευρωπαϊκής Ένωσης

· Μηδενισμός ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα (Κρέατα, Γάλα και προϊόντα γαλακτοκομίας. Αυγά. Μέλι φυσικό, Λαχανικά, φυτά, ρίζες και κόνδυλοι, βρώσιμα, Δημητριακά, Προϊόντα αλευροποιίας. Άμυλα κάθε είδους, Ελαιόλαδο και τα κλάσματά του, έστω και εξευγενισμένα, αλλά όχι χημικώς μετασχηματισμένα. Άλλα λάδια και τα κλάσματά τους κτλ. Είδη για τη βρεφική ασφάλεια και προστασία, ήτοι απορροφητικές πάνες για βρέφη, από κάθε ύλη. Παρασκευάσματα για τη διατροφή των παιδιών, συσκευασμένα για τη λιανική πώληση.

· Θέσπιση σε μόνιμη βάση της μείωσης του ΦΠΑ στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μείωση συντελεστή ΦΠΑ

· Χορήγηση ειδικής κάρτας “ΑΓΡΟΚΙΝΗΣΗΣ” για την οικονομική ενίσχυση αγροτών.

· Θέσπιση ειδικής έκπτωσης στη διάθεση προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας για τους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

· Σύσταση Μηχανισμού Ελέγχου Αγοράς Αγροτικών Προϊόντων

· Ισχυροποίηση του μηχανισμού επιβολής προστίμων αισχροκέρδειας και δημιουργίας ηλεκτρονικού μητρώου παραβατών προς αποκλεισμό από δημόσιους διαγωνισμούς

· Μείωση κόστους κάρτας απεριορίστων μεταφορών σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Από τα Ιόνια, στην Ήπειρο

Με ενδιάμεσο σταθμό την Κέρκυρα, για την οποία αναχωρεί μετά την σημερινή επίσκεψη στη Βαρβάκειο, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να δώσει συνέχεια σε περιοδείες και επισκέψεις, μεταβαίνοντας την Τρίτη του Πάσχα, στην Ήπειρο. Πρώτος σταθμός της περιοδείας του θα είναι ο νομός Θεσπρωτίας, ενώ την επόμενη ημέρα θα επισκεφθεί την Άρτα, συνοδευόμενος από την Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του νομού, Όλγα Γεροβασίλη. Την ερχόμενη Πέμπτη ο κ. Κασσελάκης θα μεταβεί στα Γιάννενα, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς, ολοκληρώνοντας την πρώτη του περιοδεία μετά τις ημέρες των γιορτών, πριν την τελική «αντεπίθεση» της Κουμουνδούρου με ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών ανά την Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κλείδωσε η τετράδα των μονομάχων του Survivor, έρχεται ελληνοτουρκικός αγώνας - Δείτε βίντεο

Αυτοκίνητο στην Πειραιώς παρέσυρε πέντε άτομα - Ανάμεσά τους τρία παιδιά, το ένα διασωληνωμένο

Άγριο ξύλο μαμάδων στην Ντίσνεϊλαντ της Καλιφόρνια - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης