Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Ηλίας Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Ηλίας Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Οι διώξεις σε βάρος 13 προσώπων ασκήθηκαν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου με αφορμή τις καταγγελίες που είχε στη Βουλή ο Βασίλης Στίγκας για «Greek mafia»

kasidiaris
Στο εδώλιο του ποινικού δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, προκειμένου να δικαστούν για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων.

Η παραπομπή τους σε δίκη αποφασίστηκε μετά την παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος. Οι διώξεις σε βάρος των 13 συνολικά προσώπων ασκήθηκαν έπειτα από την ολοκλήρωση της έρευνας που είχε διενεργήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με αφορμή τις καταγγελίες που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας. Στις αναφορές του ο κ. Στίγκας έκανε λόγο για «Greek mafia» και εκβιασμούς στο κόμμα του, «φωτογραφίζοντας» τον Ηλία Κασιδιάρη.

Πιο αναλυτικά, η κατηγορία για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος αφορά σε 11 βουλευτές ενώ ως ηθικός αυτουργός στο παραπάνω αδίκημα, δηλαδή σε εξαπάτηση εκλογέων, διώκεται ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ακόμη για συνέργεια στο αδίκημα της παραπλάνησης κατηγορείται και ένας δικηγόρος, ο οποίος το βράδυ των εκλογών του περασμένου Ιουνίου διέθεσε το γραφείο του από όπου έγιναν οι πανηγυρικές δηλώσεις των «Σπαρτιατών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα που διενήργησε η κυρία Αδειλίνη, προέκυψε ότι o Ηλίας Κασιδιάρης ήταν στην ουσία ο πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» και είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές του παραπάνω κόμματος και ότι αυτός είχε αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία απαγορεύει.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός Πάσχα: Ξεκινά με καλοκαιρία και καταλήγει με αστάθειες η Μεγάλη Εβδομάδα - Ισχυροί άνεμοι έως και 8 μποφόρ

Τουρισμός για Όλους 2024: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες - Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης

Πάσχα: 77 δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα με πάνω από 55.000 επιβάτες έχουν προγραμματιστεί ως τη Μεγάλη Δευτέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης