Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο: Οι αιχμές Κασσελάκη για το θαύμα και το «Αλέξη έλα πάνω» στον Τσίπρα

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο: Οι αιχμές Κασσελάκη για το θαύμα και το «Αλέξη έλα πάνω» στον Τσίπρα

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για «την προσωπική του στιγμή που βαφτίστηκε θαύμα» – Η διακριτή απόσταση Τσίπρα στην οικογενειακή φωτογραφία

kasselakis1
Χωρίς εκπλήξεις και με συνεχείς αναφορές στην εσωκομματική κριτική που δέχεται, κύλησε η χθεσινή εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, από τον Πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Παρά τις αρχικές διαρροές της Κουμουνδούρου ότι θα επρόκειτο για μια «θετική ομιλία για την Ελλάδα και την Ευρώπη» και «χωρίς αναφορές στην ΝΔ», εντούτοις ο κ. Κασσελάκης επικέντρωσε την σύντομη τοποθέτησή του στο «θαύμα» της βάφτισής του, δηλαδή τα όσα εξομολογήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο αναφορικά με την συγκεκριμένη τελετή, αλλά και στις τοποθετήσεις του από τις ΗΠΑ για το τρίπτυχο «πατρίδα- θρησκεία -οικογένεια», που σηματοδοτούν ακόμη και για εσωκομματικούς υποστηρικτές του στοιχεία μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, παρόντος του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στον απόηχο των φίλιων πυρών που δέχτηκε στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για «μία προσωπική στιγμή, που μοιράστηκα με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, από μία αφήγηση των γονιών μου». «Μία προσωπική στιγμή που είδα να βαφτίζεται από την προπαγάνδα “θαύμα Κασσελάκη”», όπως είπε, για να προσθέσει πως «μην ψάχνετε σ’ εμένα για κρίσεις μεσσιανισμού».


«Σύγχρονη Αριστερά» η απάντηση στην μετάλλαξη

Κλείσιμο
Για το τρίπτυχο «πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια», αλλά και το ενδεχόμενο «μετάλλαξης» του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε πως «μεταλλάχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ; Άλλαξε αρχές και αξίες; Άλλαξε θέσεις; Η απάντηση δίνεται αυτόματα αν απαντήσουμε στο ερώτημα τι είναι σύγχρονη Αριστερά σήμερα; Σύγχρονη Αριστερά λοιπόν είναι η κοινωνία της αλληλεγγύης», συμπληρώνοντας πως «αυτό είναι που ονομάζω Ελληνικό Όνειρο. Η ολοκληρωμένη ευκαιρία στους πολίτες που η οικονομική κρίση, η πτώχευση, η Δεξιά τούς έκοψε τη ζωή στα δύο».

«Ταυτόχρονα, για μένα Σύγχρονη Αριστερά είναι εκείνη που δεν εκχωρεί τον πατριωτισμό στους πατριδοκάπηλους. Που δεν εκχωρεί την πίστη όποιου πολίτη θέλει να πιστεύει στο εμπόριο πίστης της Δεξιάς. Που δεν εκχωρεί την ασφάλεια σε μία ΝΔ που επί των ημερών της έχουν εκτοξευτεί όλοι οι δείκτες του εγκλήματος» εμμένοντας στην υιοθέτηση του γνωστού τρίπτυχου, ενώ «δεν είμαστε υπέρ κανενός τρομοκράτη. Ναι, είμαστε υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός για να τερματιστεί η σφαγή στη Γάζα. Ναι, είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις υπέρ ενός Παλαιστινιακού Κράτους το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά δίπλα-δίπλα με το Ισραήλ», στον απόηχο της κομματικής ανακοίνωσης που έγερνε προς την πλευρά του Ισραήλ.

«Κι αφού πάμε σε ευρωπαϊκές εκλογές: Δεν μπορεί άλλο αυτή η χώρα να συνδυάζει έμμεσους φόρους Σουηδίας με κοινωνικές παροχές τριτοκοσμικού κράτους. Δεν μπορεί άλλο αυτή η χώρα να συνδυάζει τιμές τροφίμων Γαλλίας, ενοίκια Γερμανίας και μισθούς Βουλγαρίας» τοποθετήθηκε αναφορικά με το διακύβευμα των Ευρωεκλογών ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο οποίος στη διάρκεια της ομιλίας του χαιρέτησε από την σκηνή τον προκάτοχό του, λέγοντας «γεια σου Αλέξη, τι γίνεται;».

Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Κασσελάκης χαιρέτησε δια χειραψίας τον Αλέξη Τσίπρα που καθόταν στην πρώτη σειρά και παρακολούθησε ως το τέλος την εκδήλωση, σχεδόν τρίωρης διάρκειας. Ο κ. Τσίπρας έγινε δεκτός στην αίθουσα εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τους παριστάμενους, ενώ δεν ήταν λίγοι οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης στις ευκαιρίες που τους πρόσφερε ο πρώην Πρωθυπουργός, για την είσοδό τους στην πολιτική.

Στιγμές αμηχανίας

Παρότι ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε αστον «Ελληνικό Κόσμο», για να στείλει μήνυμα στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις προσεχείς ευρωεκλογές, ωστόσο, η αμηχανία του ήταν έκδηλη πια λίγο πριν από το τέλος της εκδήλωσης, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης του φώναξε από την σκηνή «Αλέξη έλα πάνω», σε Προστακτική δηλαδή έγκλιση και παρά το θεσμικό του αξίωμα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» - Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα


Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στην σκηνή χαιρετώντας έναν προς έναν τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά στάθηκε σε διακριτή απόσταση από τον Στέφανο Κασσελάκη, στην «οικογενειακή φωτογραφία» της εκδήλωσης.

6194571


Ο Αλέξης Τσίπρας χαιρέτησε προσερχόμενος στην εκδήλωση τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που βρισκόταν στις πρώτες σειρές, ενώ ικανοποιημένα και χαμογελαστά για την παρουσία του φαινόταν ακόμη και εκείνα τα στελέχη που έβαλαν ανοιχτά εναντίον του κ. Τσίπρα, από την αρένα του 4ου Συνεδρίου του κόμματος, ασκώντας του σκληρή κριτική. Αλλά και πρόσωπα της επιλογής του Αλέξη Τσίπρα, που σήμερα ανήκουν στον σκληρό πυρήνα των συνομιλητών του Στέφανου Κασσελάκη.

tsipras_syriza
Ο Αλέξης Τσίπρας μετά το «Αλέξη, έλα πάνω»


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Πρωθυπουργός δέχτηκε πολλαπλές εισηγήσεις, προκειμένου να μην παραστεί στη χθεσινή εκδήλωση, τις οποίες, ωστόσο, αγνόησε, επιμένοντας να στηρίξει το κόμμα το οποίο ο ίδιος ίδρυσε, μένοντας παρών σε κάθε «εκλογική και πολιτική μάχη», όπως περιέγραφαν στενοί συνεργάτες του.

Πάντως, η τελική εντύπωση, παρά τις προθέσεις του κ. Τσίπρα για ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, δεν ξεπέρασε το σύνηθες μοτίβο των ομιλιών του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου απαντά κυρίαρχα στις αιτιάσεις που δέχεται, με περιορισμένο το προγραμματικό στοιχείο.

Όσον αφορά στα πέντε ονόματα που πρότεινε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης για το ευρωψηφοδέλτιο, πρόκειται για: τη Μέλπω Λεκατσά, Συνταξιούχο Φαρμακοποιό τη Δέσποινα Σίνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου, αναπληρώτρια Κοσμήτορα Σχολής Νομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, τη Βιολέτα Κόρδατζη, Μηχανικό μηχανολογικού σχεδιασμού, τον Βασίλη Παπαλαζάρου, Μεταδιδακτορικό Ερευνητή – Βιολόγο και τη Λυδία Βενέρη Δικηγόρο, διεθνολόγο, Υποψήφια Διδάκτορα Διεθνούς Δικαίου.

tsipras_kasselakis1
tsipras_kasselakisΕιδήσεις σήμερα:

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Δείτε πως είναι σήμερα ο 83χρονος Νικ Νόλτε

Creative Greece: Το ελληνικό Χόλιγουντ επιστρέφει... αλλιώς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης