Γεωργούλης στην Πρώτη Λέξη: Δεν αναγνωρίζω τίποτα στην καταγγελία για βιασμό, δεν πιστεύω ότι θα καταδικαστώ

Γεωργούλης στην Πρώτη Λέξη: Δεν αναγνωρίζω τίποτα στην καταγγελία για βιασμό, δεν πιστεύω ότι θα καταδικαστώ

Συνέντευξη στο protothema.gr και τον Αντώνη Σρόιτερ - «Παραιτήθηκα από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πριν με διαγράψουν - Ικανός ο Κασσελάκης, αλλά του λείπει ελληνικό data base»

gewrgoylis-1
Την αθωώτητά του ως προς την κατηγορία για βιασμό και κακοποίηση υπερασπίστηκε μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή Πρώτη Λέξη του protothema.gr, ο Αλέξης Γεωργούλης. Ενα χρόνο μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας που υποβλήθηκε από τη δικηγόρο και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου, στις βελγικές αρχές, σε βάρος του, ο εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος με το Πράσινο Κίνημα, Γεωργούλης επιμένει ότι δεν αναγνωρίζει τίποτα στην καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ο ευρωβουλευτής βίασε και κακοποίησε την κυρία Χρονοπούλου τον Μάιο του 2020.

Τέσσερα χρόνια μετά την καταγγελία, πάντως, η υπόθεση είναι «παγωμένη», υπό την έννοια ότι ο εγκαλούμενος λέει στον Αντώνη Σρόιτερ ότι δεν έχει λάβει δικογραφία, δεν έχει κληθεί να απολογηθεί ή να δώσει εξηγήσεις. «Αυτά που ακούστηκαν είναι πολλά και δεν τα έχει πει κανένας που ξέρει. Η δική μου θέση είναι ότι δεν έχω καμία σχέση, δεν αναγνωρίζω τίποτα σε αυτή την καταγγελία. Δεν έχει γίνει καμία αλλαγή. Είναι μια παγωμένη κατάσταση στο Βέλγιο. Η εισαγγελέας την έχει στα χέρια της από τότε, από τον Μάιο του 2020. Η διαδικασία στο Βέλγιο είναι κλειστή, είναι βάσει μιας λογικής και σταθερής που έχουν», λέει χαρακτηριστικά.



Ο Αλέξης Γεωργούλης στην Πρώτη Λέξη του protothema.gr - Δείτε την εκπομπή

«Πρώτη Λέξη» με τον Αντώνη Σρόιτερ: Συνέντευξη στον Αλέξη Γεωργούλη



Ο Αλέξης Γεωργούλης εμφανίζεται ιδιαίτερα θυμωμένος από τον τρόπο που τον αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και επιμένει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα του κόμματος πριν τον διαγράψει. Υποστηρίζει δε, ότι δεν θα μπορούσε να έχει ενημερώσει νωρίτερα, αφού ο ίδιος έλαβε γνώση της καταγγελίας μόλις τρεις μέρες πριν έρθει στη δημοσιότητα. Περιγράφει πώς εκλήθη στο γραφείο της προέδρου του ευρωκοινοβουλίου όπου του γνωστοποιήθηκε το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του, προσθέτοντας μάλιστα, ότι ζήτησε να ακολουθηθεί η ταχύτερη δυνατή διαδικασία.

Πάντως, ο Γεωργούλης, υποστηρίζει ότι από το γεγονός ότι σε βάρος του εκκρεμεί η κατηγορία ότι είναι βιαστής και κακοποιητής μιας γυναίκας, αν και ο ίδιος νιώθει «βάρος» και η κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι ακόμη «ζωντανή μέσα του», δεν έχασε φίλους. Με οδηγία της δικηγόρου του δεν έκανε προσπάθεια επικοινωνίας με τη γυναίκα που τον κατήγγειλε. Στην εύλογη ερώτηση γιατί μια γυναίκα να κάνει μια τέτοια καταγγελία και να υποστεί όλα όσα συνεπάγεται, μαζί με τη δημοσιοποίηση, ο ευρωβουλευτής απέφυγε ουσιαστικά να απαντήσει λέγοντας ότι υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Πάντως, όπως λέει, δεν πιστεύει ότι θα καταδικαστεί.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι η ίδια η κυρία Χρονοπούλου, όταν η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα, είχε τοποθετηθεί μέσω ανάρτησή της στα social media, στις 19 Απριλίου, πέρσι.

gewrgoylis-2


Κλείσιμο
«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.

Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης», έγραφε η κυρία Χρονοπούλου και κατέληγε: «Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».
gewrgoylis-3
 
 
Στη συνέντευξή του στην πρώτη εκπομπή της Πρώτης Λέξης του protothema.gr, ο Αλέξης Γεωργούλης μιλά ακόμη για την υποψηφιότητά του στις επικείμενες ευρωεκλογές με το κόμμα Πράσινο Κίνημα, αλλά και την επικοινωνία που είχε με τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λέει, θεωρεί έξυπνο και ικανό τον κ.Κασσελάκη, αλλά θεωρεί ότι «του λείπει ελληνικό data base, δεν έχει όλο το φάσμα των πληροφοριών, μέχρι να μάθει πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός».

Εκφράζοντας την πικρία του για την αντιμετώπιση που είχε από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση για τον βιασμό και την κακοποίηση, υποστηρίζει ότι δεν ακούστηκε και προσθέτει ότι το κόμμα προσποιήθηκε ότι τον άδειασε, αφού αποδεικνύεται ότι η παραίτησή του προηγήθηκε της διαγραφής του.

Ο Γεωργούλης μιλά ακόμη για τη ζωή του ως ευρωβουλευτής, τα μελλοντικά του σχέδια τόσο στην πολιτική, όσο και στην υποκριτική.


Ειδήσεις σήμερα:

Παρί-Ντόρτμουντ το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών - Οι Παριζιάνοι 4-1 την Μπαρτσελόνα, οι Γερμανοί 4-2 την Ατλέτικο - Δείτε γκολ

Το δίλημμα του Τζέιμς μετά το ναυάγιο του πατέρα του και ο δεύτερος μονομάχος του Survivor - Δείτε βίντεο

Όταν βαφτίστηκα σχηματίσθηκε ένας Σταυρός από λάδι, είπε ο Κασσελάκης και αποκάλυψε τι... προφήτευσε γι' αυτόν ο Άγιος Τσαλίκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης