Κώστας Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα ποτέ, δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία - Δείτε βίντεο

Κώστας Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα ποτέ, δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία - Δείτε βίντεο

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης - Νομίζετε ότι δεν πονάω εγώ όπως κάθε Ελληνας; Ότι δεν θα έδινα τα πάντα για να ζουν αυτοί οι 57 άνθρωποι; -Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στους θυρωρούς των συμφερόντων, είπε μεταξύ άλλων 

6037666
«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία» είπε στην ομιλία του στη βουλή ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας για την τραγωδία των Τεμπών.

Δείτε την ομιλία του: 

Κώστας Καραμανλής: Ο πρώην υπουργός Μεταφορών απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης


Κλείσιμο
Ο κ.Καραμανλής, είπε: 

-Να ενσκήψω (;) στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας και στις οικογένειες τους

Κανείς μας πόσο μάλλον εγώ δεν μπορώ να νιώσω τον πόνο και το κενό της απώλειας τους.

Θα μου επιτρέψτε όμως να πω ότι απόλυτος σεβασμός σημαίνει και συνειδητή αποχή από την εκμετάλευσή τους. Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλος που να θέλει να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από εμένα

Έχω λάβει μια απλή απόφαση. Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να τοποθετούμαι θεσμικά. Από τον Οκτώβριο είχα ζητήσει από όσους με κατηγορτούν να καταθέσουν πρόταση σύσταση προανακριτικής για τα Τεμπη. Να συντάξουν συγκεκριμένο κατηγορητήριο και να έρθουν εδώ να δούμε αν και ποια βάση έχει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θεσμικά εδώ στην βουλή όχι στα λαϊκά δικαστήρια της τηλεόρασης και σόσιαλ μίντια. Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαοι και δεν θα κρυφτώ πίσω από οποιαδήποτε βουλευτική ασυλία.

Δυστυχώς το δυστύχημα Τεμπών γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Η θέση της δική μας παράταξης όχι τώρα αλλά διαχρονικά ήταν πάντα το μέτρο

Η ΝΔ δεν έκανε τυμβωρυχία μετά το Μάτι και τη Μάνδρα. Ασκήσαμε σκληρή κριτική ποτέ όμως δεν επιδιώξαμε την φυσική εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων μας.

Φτάσατε στο αποκορύφωμα κυνισμού. Οι μάσκες έπεσαν.

Να μιλήσουμε για άλλη μια φορά για την αλήθεια.

-Σύμβαση 717. Η αντιπολίτευση με κατηγορεί:

Γιατί φταίει ο υπουργός γιατί ολοκληρώθηκε ή επειδή δεν ολοκληρώθηκε η 717; Πότε έπρεπε να ολοκληρωθεί; το 2016. Πότε ολοκληρώθηκ ; Τον Σεπτέμβριο του 2023. Αφού καταφέραμε και το ξεκολλήσαμε,  το ολοκληρώσαμε παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Αν κάποιοι καθυστέρησαν είναι όσοι είχαν την ευθύνη το 2016-17 και 2018. Ούτε την τελείωσαν ούτε και την σταμάτησαν και ενέπλεξαν το δημόσιο σε μια περιπέτεια.

Προχώρησαν το 2018 σε συμπληρωματική σύμβαση που ήταν εγκεκριμένη από το Ελεγκτικό Συνέδριο με αποτέλεσμα αν την διακόπταμε εμείς το Δημόσιο θα επέστρεφε χρήματα στους εργολάβους. Όφειλα να την συνεχίσω διαφορετικά θα ερχόμουν σε σύγκρουση με απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου και τότε θα λειτουργούσα εις βάρος του Δημοσίοου.

Δήθεν η κυβέρνηση επινόησε το ανθρώπινο λάθος: Πρώτα απ όλα ήταν πολλά τα ανθρώπινα λάθη. Αυτό δεν είναι θεωρία. Βασίζεται στα στοιχεία. Παραβιάστηκε 7 φορές ο Κανονισμός Λειτουργίας αυτό που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ευαγγέλιο του σιδηροδρόμου. Η παραβίαση με βεβαιότητα οδήγησε στην τραγωδία. Αυτό αποτελεί αιτιώδη συνάφεια. Όλα αυτά τα γνωρίζετε. Όπως γνωρίζετε ότι παρουσιάζετε στους πολίτες ώς δήθεν αυτονόητα, συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν σε 15% του ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού δικτύου.


Παραιτήθηκα αμέσως για να μην μείνει καμία σκιά. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη που εξ ορισμού είναι αντικειμενική. Συγκάλυψη είναι να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις και να διαστρεβλώνεις σκόπιμα την αλήθεια για να επιβιώνεις πολιτικά. Να πατάς στον ανθρώπινο πόνο και να ευτελίζει τις διαδικασίες. Να διαχέεις το μίσος με σκοτεινούς μηχανισμούς του διαδικτύου.

Νομίζετε δεν πονάω όπως κάθε Έλληνας. Δεν ανατριχιάζω όταν αναλογίζομαι το δράμα που περνούν τόσες οικογένειες. Δεν περνά μια ημέρα που να μην σκέφτομαι αυτή την τραγωδία. Που δεν θα έδινα τα πάντα για να είχε αποφευχθεί αυτό η τραγωδία. Μιλάω ως πατέρας 3 παιδιών. Δεν θα σβήσουν ποτέ αυτές οι μνήμες.

Αυτή είναι η διαφορά μας. Δεν παίξαμε θέατρο όπως άλλοι στο Μάτι. Παραιτήθηκα αμέσως. Δεν θα μπορούσα ποτέ να πω ότι τα κάναμε όλα σωστά. Γι αυτό ανέλαβα την πολιτική ευθύνη . Με πονάει περισσότερο ότι δεν καταφέραμε να ξεριζώσουμε νοσηρές νοοτροπίας ανευθυνότητας που δυστυχώς είναι πολλές στον δημόσιο τομέα. Έχω δεχθεί προσωπικές επιθέσεις χωρίς μέτρο. Γεμάτες από υποκρισία και μίσος. Οι ίδιοι που με κατηγορούσαν ότι κρύβομαι οι ίδιοι με κατηγορούν ότι τόλμησα να κάνω δήλωσε ένα χρόνο μετά το δυστύχημα.


Είπαν ότι θέλω την έδρα για να έχω την βουλευτική ασυλία ενώ ξέρουν ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση. Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι ούτε θα το κάνω. Καμία βουλευτική ασυλία δεν έχω για τα Τέμπη.

Το θέμα των Τεμπών για έπρεπε όλοι να γνωρίζουμε ότι υπα΄γεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος και είτε είμαι βουλευτής είτε δεν ήμουν δεν θα είχε καμία σημασία. Επιλέγετε να λέτε ψέματα.

Έχουμε μια παρωδία αντιπολίτευσης που το κάθε κόμμα εισφέρει τον χειρότερο εαυτό του.

Στόχος σας δεν είμαι εγώ. Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση και η παράταξη μας.

Δεν θα παραδώσουμε την χώρα στους θυρωρούς των συμφερόντων. Άσκησα τα καθήκοντά μου με εντιμότητα και ηθική. Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Στέκομαι εδώ με σεβασμό στα θύματα και τις οικογένειές τους. Χωρίς κραυγές. Οποίος έχει συγκεκριμένη κατηγορία εναντίον μου ας τις φέρει εδώ χωρίς κραυγές. 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί αυτό το τέρας μπροστά μου» λέει για τον Μίχο σε επιστολή της η 12χρονη από τον Κολωνό

Χειροπέδες σε 4 άνδρες που άνοιγαν σπίτια στα βόρεια προάστια - Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη με πυροβολισμό


Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί με αφανισμό σχεδόν 8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στη Βρετανία, σύμφωνα με έκθεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης