Η Ευρώπη επί της ουσίας: Δημόσιες συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα με αφορμή το βιβλίο του Δημήτρη Τσιόδρα

Η Ευρώπη επί της ουσίας: Δημόσιες συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα με αφορμή το βιβλίο του Δημήτρη Τσιόδρα

Αναγνωρίζεται από εισηγητές και κόσμο ότι γίνεται συζήτηση ουσίας για την Ευρώπη - Στις συζητήσεις εκφράζονται αγωνίες και για το πού πάει η Ευρώπη

tsiodras_dhm
Μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων από διαφορετικούς χώρους, καθώς και ενδιαφέρον αλλά και αγωνία για τα τεκταινόμενα στην Ενωμένη Ευρώπη εκδηλώνεται στη διάρκεια των δημόσιων συζητήσεων που πραγματοποιούνται σε διαφορές πόλεις της Ελλάδα για την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση - Οι περιπέτειες ενός οράματος».

Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Το βιβλίο πρωτοπαρουσιάστηκε στις 5 Φεβρουαρίου στην Αθήνα σε εκδήλωση η οποία ξεκίνησε με ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη διάρκεια δημοσίων συζητήσεων που διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, εκδηλώνεται ενδιαφέρον για συζητήσεις ουσίας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίζεται τόσο από τους ομιλητές όσο και από το κοινό ο καθοριστικός ρόλος που διαδραματίζει η Ε.Ε. στο διεθνές περιβάλλον αλλά και στα ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα. Καταγράφεται επίσης και ανησυχία για την πορεία της Ενωμένης Ευρώπης.

Οι επόμενοι σταθμοί του βιβλίου

Κλείσιμο
Τη Τετάρτη 20 Μαρτίου το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 18:30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (Κορωναίου 9). Μεταξύ άλλων θα απευθύνει χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Κοντάκης (πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης), ο Νίκος Παπαδάκης, καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης,  ενώ θα συντονίζει η δημοσιογράφος Νικολέτα Σφακιανάκη.

Δείτε αναλυτικά 

tsiodras_1
Την Πέμπτη, ο συγγραφέας  θα βρεθεί στη Χαλκίδα. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας Φάνης Σπάνος καθώς και η δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα. Για το βιβλίο μεταξύ άλλων θα μιλήσει ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής, Άγγελος Συρίγος. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (λ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα) στις 19:00.

tsiodras2

Ειδήσεις σήμερα:

Σαφείς απαντήσεις για τις «περίεργες διαδρομές χρημάτων» του Κασσελάκη ζητούν πηγές της ΝΔ

Εκλογές στη Ρωσία: Νίκη του Πούτιν με μεγάλο ποσοστό δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η νότια Ισλανδία λόγω του ηφαιστείου - Η λάβα απειλεί ακόμα και την «Μπλε Λίμνη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης