LIVE

Κορωνοϊός

Σημαντικές επαφές Παπανδρέου στις ΗΠΑ

Σημαντικές επαφές Παπανδρέου στις ΗΠΑ

Με την τυπική συνάντηση ρουτίνας, με τον Αρχ. Αμερικής κ. Δημήτριο αύριο Σάββατο λίγο μετά τις 11:00 το πρωί  ξεκινά το πρόγραμμα της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε Νέα Υόρκη....

Με την τυπική συνάντηση ρουτίνας, με τον Αρχ. Αμερικής κ. Δημήτριο αύριο Σάββατο λίγο μετά τις 11:00 το πρωί  ξεκινά το πρόγραμμα της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της 66ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός την αμέσως  επομένη ημέρα Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου  ξεκινά το βαρύ πρόγραμμα διμερών επαφών του με αρχηγούς κρατών, παράγοντες της διεθνούς οικονομίας, της Αμερικανικής διοίκησης και φυσικά το πρόγραμμα των συναντήσεων του ξεκινά  18 Σεπτεμβρίου   με την προγραμματισμένη συνάντηση που αναμένεται να έχει λίγο μετά το μεσημέρι   με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ban Ki-Moon στο γραφείο του δεύτερου στην έδρα των Η.Ε. Νωρίτερα το πρωί της ίδιας ημέρας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των Αμερικανικών και Ελληνικών Εβραϊκών οργανώσεων στην ΝΥ.  

Από ολόκληρο το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού  Γ. Παπανδρέου, το οποίο σήμερα Παρασκευή 16.09.11 παρουσιάζει σχεδόν στο σύνολο του κατ αποκλειστικότητα όπως έχει σχεδιασθεί μέχρι στιγμής -χωρίς να αποκλείονται και οι σχετικές αλλαγές- η συνάντηση του την Παρασκευή 23.09 το μεσημέρι με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Recep Tayyip Erdogan  μετά τις εξελίξεις στην Μεσόγειο και τις απειλές της Γείτονος εναντίον της Κύπρου και του Ισραήλ, αν προχωρήσουν οι γεωτρήσεις και η εκμετάλλευση γεωφυσικών κοιτασμάτων στην περιοχή της ΑΟΖ της Κύπρου όπως έχει εξαγγελθεί. Για το ίδιο θέμα διμερής συνάντηση με τον Έλληνα  ΥΠΕΞ Σ. Λαμπρυνίδη και τον ομόλο του,   του Ισραήλ έχει προγραμματισθεί Avigdor Liberman την Πέμπτη στη  13:00 από την οποία αναμένεται να επισφραγισθεί η αποφασιστικότητα των δυο χωρών για την πρόοδο και την στενότερη συνεργασία σε διμερή θέματα και κυρίως σε ζητήματα άμυνας.  Στον ίδιο κύκλο επαφών ο Έλληνας πρωθυπουργός και για το ίδιο θέμα που έχει προκύψει με την Τουρκία θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια  την Τετάρτη 21.09.      

Ο Γιώργος Παπανδρέου  αναμένεται να  μιλήσει στην ολομέλεια  του ΟΗΕ στην  έδρα των ΗΕ  σύμφωνα με το  πρόγραμμα που  έχει διανεμηθεί  θα  μιλήσει την   Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου  το απόγευμα ενώ σημαντική η συμμετοχή της Ελλάδος είναι και στην διεθνή διάσκεψη που έχει προγραμματισθεί για την κατάσταση στην Λιβύη.

Η 66η Γ.Σ των Η.Ε. είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών για αυτό και στην ΝΥ θα βρίσκεται με το κυβερνητικό κλιμάκιο και αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος όποιος έχει προετοιμάσει το έδαφος από την προηγούμενη επίσκεψη του στην ΝΥ τον περασμένο Ιούνιου ενώ αναμένεται να κάνει και σχετική εισήγηση για το πώς βλέπει και πως σκέπτεται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το πρόβλημα στο πλαίσιο της Ε.Ε. την Δευτέρα 19.09.11 στην ειδική συνάντηση υψηλού επιπέδου στον ΟΗΕ.  Τον Έλληνα Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπ. Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης ο οποίος έχει προγραμματισθεί να μιλήσει σε ανάλογη προγραμματισμένη συνάντηση στον ΟΗΕ την Δευτέρα 19.09 το πρωί.  Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ομιλία του το απόγευμα     στο ετήσιο “Annual Leadership Forum” του Foreign Policy Association, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 7μ.μ. στο ξενοδοχείο Pierre (2 East 61st Street at Fifth Avenue) όπου εκεί σχεδιάζει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές να δώσει συνολικές απαντήσεις στο πρόβλημα της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Από την ομιλία αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού θα πάρουμε και μια πρόγευση από αυτά που έχει προετοιμάσει το κυβερνητικό επιτελείο να παρουσιάσει στους δανειστές της Ελλάδος στο ΔΝΤ(IMF) και προσωπικά στην Κριστίν Λαγκάρ με την οποία θα έχει επίσης συνάντηση.  

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού είναι γεμάτο με διμερείς επαφές με αρχηγούς κρατών ενώ μεταξύ των πολλών συναντήσεων του ξεχωρίζει η συνάντηση του με τον Εμίρη του Κατάρ την Τρίτη 21.09.11, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΠΘ, γίνει και μεγάλη σχετική προετοιμασία, ύστερα από το περσινό ναυάγιο με την συμφωνία για το Ελληνικό και την συζήτηση για την αξιοποίηση του Αστακού, να παρουσιασθεί νέα συμφωνία που ήδη βρίσκεται στα σκαριά εδώ και μήνες.  Την Δευτέρα 19.09 ο πρόεδρος του Διευθύνοντος συμβούλου του Χρηματιστηρίου της ΝΥ παραθέτει το καθιερωμένο γεύμα  και προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ενώ λίγο  μετά το τέλος της λήξης των εργασιών του Χρηματιστηρίου αναμένεται να κάνουν δηλώσεις και οι δυο άνδρες στην Wall Street. Την Τετάρτη 21.09 ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει να παραχωρήσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό του CNN.   

Η  Ομογένεια της  Νέας Υόρκης και των  γύρω πολιτειών θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει προσωπικά  τον Έλληνα πρωθυπουργό  την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου  σε δεξίωση που  παραθέτει προς τιμήν  του το γενικό Προξενείο  της Ελλάδος λίγο μετά το απόγευμα. Εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει  προσωπικά την  διάθεση του Ομόλογου της Διασποράς  το οποία έχει εξαγγελθεί από το 2010 και η  Ελλάδα κατέθεσε την  σχετική πρόταση  τον Μάρτιο του 2011.  Το πρώτο Θέμα παρουσιάζει  κατ αποκλειστικότητα  το πρόγραμμα της  Ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας που  φθάνει στην ΝΥ στο  πλαίσιο της 66ης Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ. 

Ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της 66ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, θα πραγματοποιήσει αυθημερόν επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, την Τρίτη 20.9.2011.

 Κατά την επίσκεψη του στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κα Christine Lagarde (11:30 τ.ω. - IMF HQ1, 700 19th Str, NW) και αργότερα το απόγευμα με τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών, κ. Timothy Geithner. Θα έχει επίσης σειρά επαφών στο Κογκρέσο με τον πρόεδρο της Αμερικανικής Βουλής, κ. John Boehner (R-ΟΗ), την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, κα Ileana Ros-Lehtinen (R-Fl) και τον Πρόεδρο της Επιτροπής της Γερουσίας για Τραπεζικές, Οικιστικές και Αστικές Υποθέσεις, γερουσιαστή Tim Johnson (D-SD).

 Μετά το πέρας των επαφών του στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο κ. Πρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία στο Peterson Institute for International Economics (18:30 τ.ω. - 1750 Massachusetts Ave, NW) με τίτλο “Restoring confidence in Greece and in Europe”.

 
Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού εδώ  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (16)

ΟΧΙΙΙΙΙΙ

 ΦΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΥΧΗ, ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ, ΟΧΙ , ΟΧΙ ΟΧΙ,...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΟΤΙ:

 Στην ακύρωση του ταξιδιού του στις ΗΠΑ και τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προχώρησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν από χθες στο Λονδίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει εκτάκτως στην Αθήνα μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος του μετέφερε το κλίμα δυσπιστίας των Ευρωπαίων εταίρων για την ελληνική οικονομία.

ΑΔΕΚΑΡΟΣ ΕΛΛΗΝ (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΕΝΕΚΩΝ)

Την στιγμή που η Άγκυρα έχει εξαγγείλλει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και απειλεί με βομβαρδισμό την εξέδρα γεώτρησης της Noble Energy, η Ελλάδα ζητεί εναγωνίως να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας θεωρώντας ότι έτσι "ξορκίζει το κακό": Έκτακτη συνάντηση με τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Νετζντέτ Οζέλ σε λίγη ώρα στη Σεβίλλη ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, με πρωτοβουλία του ιδίου, δηλαδή κατόπιν κυβερνητικής εντολής αφού ουδέποτε θα προχωρούσε σε τέτοιο αίτημα, ειδικά σε μια τέτοια στιγμή χωρίς να έχει το "πράσινο φως" από την πολιτική ηγεσία. Τι θα συζητηθεί μεταξύ των δύο αρχηγών είναι άγνωστο. Μπορεί να παρακαλέσει τους Τούρκους να μην π΄ροχωρήσουν σε "θερμό επεισόδιο". Γενικά η κυβέρνηση εμφανίζεται πανικοβλημένη στο ενδεχόμενο να εξελιχθεί η κρίση σε "Θερμή". Λες και αν συναντηθεί με τον Τούρκο Α/ΓΕΕΘΑ υάρχει Έχει ήδη αποφασιστεί από την πολιτική ηγεσία, όπως αναφέρουν άριστα πληροφορημένες πηγές σε δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ "Να μην υπάρξει τίποτα περισσότερο από εμφάνιση σκαφών του λιμενικού στην περιοχή που θα πλεύσουν τα νορβηγικά σκάφη και να κοινοποιηθεί απλά η άποψη της ελληνικής πλευράς ότι πλέουν σε ελληνικ΄υφαλοκρηπίδα". Και γιατί δεν παραδίδου τα κελιδιά της χώρας να τελειώνουμε μια και καλή; Το πρωί του Σαββάτου τα νορβηγικά ερευνητικά πλοία "Bergen Surveyor" και "Thor Beamer" συνέχιζαν τις ερευνητικές εργασίες νοτίως του κόλπου της Αττάλειας, σε διεθνή ύδατα αλλά πάνω από τουρκική υφαλοκρηπίδα. Τα δύο ερευνητικά πλοία δεν συνοδεύονται από άλλα σκάφη και εκτιμάται ότι διενεργούν σεισμικές εργασίες, πλέοντας με χαμηλή ταχύτητα. Χθες έκανε εργασίες επάνω από την κυπριακή υφαλοκρηπίδα, αλλά όλοι σε Ελλάδα και Κύπρου, "σφυρίζουν αδιάφορα"...

KOUNELOS

Ο παπαντρεύουν στο Αμέρικο άρε παπαντρεύουν πετάειν ο γαιδαρον πετάειν Εγώ λέω παπαντρεύουν να πας στο Αμερικο και να κάτσεις εκεί και να μην γυρίσεις πίσω Όταν γίνουν εκλογές θα φας τόσο μαύρο μα τόσο μαύρο που δεν θα ξέρεις που την κεφαλήν κλείνε.

πόσο πια αγανακτησμένη....

 Πόσες χιλιάδες ευρώ θα ξοδέψει για άλλη μία φορά η κουστωδία του Παπανδρέου (τουλάχιστον 50 άτομα) για να πάει στην Αμερική (ξενοδοχεία, αυτοκίνητα, εισητήρια για τους πολλούς με συμβατικές αερογραμμές και καύσιμα του liar jet για τους "άμεσους" συνεργάτες του ΓΑΠ)? Τι δουλειά έχει ο Λοβέρδος και ο Σαχινίδης στη Νέα Υόρκη? Ο Λοβέρδος ειδικά για να συμμετάσχει σε συνάντηση στον ΟΗΕ για τις ασθένειες που πλήττουν τις Αφρικανικές Χώρες? ΕΛΕΟΣ! Και οι Ρουμάνοι τα τελευταία τρία χρόνια δεν έστελναν κανέναν πολιτικό στην Υπουργική Εβδομάδα του ΟΗΕ, λόγω οικονομικής, λέει, στενότητας! Νομίζουν δεν τα βλέπουν αυτά οι πιστωτές μας? ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ!ΝΤΡΟΠΗ! ΑΙΣΧΟΣ! ΓΕΛΟΙΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ! ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΤΩΡΑ!

ΑΝΤΩΝΗΣ9

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!! ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ.

sasa

 Κανο, ποδηλατο και ταξιδια ,αμ γι αυτο δεν φευγει ,που θα περναγε καλυτερα το ουφο Οσο για τα οικονομικα και την κυβερνηση της χωρας ,την παρεδωσε στους τοκογλυφους και ησυχασε , Δεν του αρεσουν οι σκοτουρες του ΓΑΠ , τωρα εαν μας πεινουν το αιμα τα αφεντικα του ,δεν τον νοιαζει , του δινουν κα μας διαβαζει μια κασετα ,και ο ανθρωπος πιστευει οτι το χρεος του το εκανε Και τι κασετα ,πρεπει να εχεις πιει ηρεμιστικο για να την ακουσεις , διαφορετικα θα σου ανεβει η πιεση ,απο τα ψεματα και τις ασυναρτησιες που του εγραψαν να μας πει

Περεστρόικα

 Βάση καλεί Θου Βου...

Ελλην

 Ντροπη αντιμερικανοι Ελληνες. Στην πατριδα του παει ο ανθρωπος, δεν εκανε τιποτε κακο, εκανε οτι κανουν οι Αμερικανοι, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Μένιππος

 Άγαλμα στον Ομπάμα αν τον κρατήσει εκεί για.....πάντα!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης