Σημαντικές επαφές Παπανδρέου στις ΗΠΑ

Σημαντικές επαφές Παπανδρέου στις ΗΠΑ

Με την τυπική συνάντηση ρουτίνας, με τον Αρχ. Αμερικής κ. Δημήτριο αύριο Σάββατο λίγο μετά τις 11:00 το πρωί  ξεκινά το πρόγραμμα της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε Νέα Υόρκη....

Σημαντικές επαφές Παπανδρέου στις ΗΠΑ

Με την τυπική συνάντηση ρουτίνας, με τον Αρχ. Αμερικής κ. Δημήτριο αύριο Σάββατο λίγο μετά τις 11:00 το πρωί  ξεκινά το πρόγραμμα της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της 66ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός την αμέσως  επομένη ημέρα Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου  ξεκινά το βαρύ πρόγραμμα διμερών επαφών του με αρχηγούς κρατών, παράγοντες της διεθνούς οικονομίας, της Αμερικανικής διοίκησης και φυσικά το πρόγραμμα των συναντήσεων του ξεκινά  18 Σεπτεμβρίου   με την προγραμματισμένη συνάντηση που αναμένεται να έχει λίγο μετά το μεσημέρι   με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ban Ki-Moon στο γραφείο του δεύτερου στην έδρα των Η.Ε. Νωρίτερα το πρωί της ίδιας ημέρας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των Αμερικανικών και Ελληνικών Εβραϊκών οργανώσεων στην ΝΥ.  

Από ολόκληρο το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού  Γ. Παπανδρέου, το οποίο σήμερα Παρασκευή 16.09.11 παρουσιάζει σχεδόν στο σύνολο του κατ αποκλειστικότητα όπως έχει σχεδιασθεί μέχρι στιγμής -χωρίς να αποκλείονται και οι σχετικές αλλαγές- η συνάντηση του την Παρασκευή 23.09 το μεσημέρι με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Recep Tayyip Erdogan  μετά τις εξελίξεις στην Μεσόγειο και τις απειλές της Γείτονος εναντίον της Κύπρου και του Ισραήλ, αν προχωρήσουν οι γεωτρήσεις και η εκμετάλλευση γεωφυσικών κοιτασμάτων στην περιοχή της ΑΟΖ της Κύπρου όπως έχει εξαγγελθεί. Για το ίδιο θέμα διμερής συνάντηση με τον Έλληνα  ΥΠΕΞ Σ. Λαμπρυνίδη και τον ομόλο του,   του Ισραήλ έχει προγραμματισθεί Avigdor Liberman την Πέμπτη στη  13:00 από την οποία αναμένεται να επισφραγισθεί η αποφασιστικότητα των δυο χωρών για την πρόοδο και την στενότερη συνεργασία σε διμερή θέματα και κυρίως σε ζητήματα άμυνας.  Στον ίδιο κύκλο επαφών ο Έλληνας πρωθυπουργός και για το ίδιο θέμα που έχει προκύψει με την Τουρκία θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια  την Τετάρτη 21.09.      

Ο Γιώργος Παπανδρέου  αναμένεται να  μιλήσει στην ολομέλεια  του ΟΗΕ στην  έδρα των ΗΕ  σύμφωνα με το  πρόγραμμα που  έχει διανεμηθεί  θα  μιλήσει την   Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου  το απόγευμα ενώ σημαντική η συμμετοχή της Ελλάδος είναι και στην διεθνή διάσκεψη που έχει προγραμματισθεί για την κατάσταση στην Λιβύη.

Η 66η Γ.Σ των Η.Ε. είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών για αυτό και στην ΝΥ θα βρίσκεται με το κυβερνητικό κλιμάκιο και αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος όποιος έχει προετοιμάσει το έδαφος από την προηγούμενη επίσκεψη του στην ΝΥ τον περασμένο Ιούνιου ενώ αναμένεται να κάνει και σχετική εισήγηση για το πώς βλέπει και πως σκέπτεται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το πρόβλημα στο πλαίσιο της Ε.Ε. την Δευτέρα 19.09.11 στην ειδική συνάντηση υψηλού επιπέδου στον ΟΗΕ.  Τον Έλληνα Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπ. Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης ο οποίος έχει προγραμματισθεί να μιλήσει σε ανάλογη προγραμματισμένη συνάντηση στον ΟΗΕ την Δευτέρα 19.09 το πρωί.  Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ομιλία του το απόγευμα     στο ετήσιο “Annual Leadership Forum” του Foreign Policy Association, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 7μ.μ. στο ξενοδοχείο Pierre (2 East 61st Street at Fifth Avenue) όπου εκεί σχεδιάζει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές να δώσει συνολικές απαντήσεις στο πρόβλημα της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Από την ομιλία αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού θα πάρουμε και μια πρόγευση από αυτά που έχει προετοιμάσει το κυβερνητικό επιτελείο να παρουσιάσει στους δανειστές της Ελλάδος στο ΔΝΤ(IMF) και προσωπικά στην Κριστίν Λαγκάρ με την οποία θα έχει επίσης συνάντηση.  

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού είναι γεμάτο με διμερείς επαφές με αρχηγούς κρατών ενώ μεταξύ των πολλών συναντήσεων του ξεχωρίζει η συνάντηση του με τον Εμίρη του Κατάρ την Τρίτη 21.09.11, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΠΘ, γίνει και μεγάλη σχετική προετοιμασία, ύστερα από το περσινό ναυάγιο με την συμφωνία για το Ελληνικό και την συζήτηση για την αξιοποίηση του Αστακού, να παρουσιασθεί νέα συμφωνία που ήδη βρίσκεται στα σκαριά εδώ και μήνες.  Την Δευτέρα 19.09 ο πρόεδρος του Διευθύνοντος συμβούλου του Χρηματιστηρίου της ΝΥ παραθέτει το καθιερωμένο γεύμα  και προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ενώ λίγο  μετά το τέλος της λήξης των εργασιών του Χρηματιστηρίου αναμένεται να κάνουν δηλώσεις και οι δυο άνδρες στην Wall Street. Την Τετάρτη 21.09 ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει να παραχωρήσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό του CNN.   

Η  Ομογένεια της  Νέας Υόρκης και των  γύρω πολιτειών θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει προσωπικά  τον Έλληνα πρωθυπουργό  την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου  σε δεξίωση που  παραθέτει προς τιμήν  του το γενικό Προξενείο  της Ελλάδος λίγο μετά το απόγευμα. Εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει  προσωπικά την  διάθεση του Ομόλογου της Διασποράς  το οποία έχει εξαγγελθεί από το 2010 και η  Ελλάδα κατέθεσε την  σχετική πρόταση  τον Μάρτιο του 2011.  Το πρώτο Θέμα παρουσιάζει  κατ αποκλειστικότητα  το πρόγραμμα της  Ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας που  φθάνει στην ΝΥ στο  πλαίσιο της 66ης Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ. 

Ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της 66ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, θα πραγματοποιήσει αυθημερόν επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, την Τρίτη 20.9.2011.

 Κατά την επίσκεψη του στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κα Christine Lagarde (11:30 τ.ω. - IMF HQ1, 700 19th Str, NW) και αργότερα το απόγευμα με τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών, κ. Timothy Geithner. Θα έχει επίσης σειρά επαφών στο Κογκρέσο με τον πρόεδρο της Αμερικανικής Βουλής, κ. John Boehner (R-ΟΗ), την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, κα Ileana Ros-Lehtinen (R-Fl) και τον Πρόεδρο της Επιτροπής της Γερουσίας για Τραπεζικές, Οικιστικές και Αστικές Υποθέσεις, γερουσιαστή Tim Johnson (D-SD).

 Μετά το πέρας των επαφών του στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο κ. Πρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία στο Peterson Institute for International Economics (18:30 τ.ω. - 1750 Massachusetts Ave, NW) με τίτλο “Restoring confidence in Greece and in Europe”.

 
Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού εδώ  

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης