Στην Κωνσταντινούπολη ο Χριστοδουλάκης - Συναντήσεις με Βαρθολομαίο και Ιμάμογλου

Στην Κωνσταντινούπολη ο Χριστοδουλάκης - Συναντήσεις με Βαρθολομαίο και Ιμάμογλου

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συζήτησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το περιβάλλον, την κλιματική κρίση, αλλά και τη θέση της ελληνικής μειονότητας στην σύγχρονη κοινωνία της Τουρκίας

xristodoulakis-xr
Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε την Τρίτη ο βουλευτής και τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Κατά την παραμονή του στην Πόλη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος τον υποδέχτηκε στο Φανάρι, με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ενώ επισκέφθηκε και την Μεγάλη του Γένους Σχολή.

Η συζήτηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη περιστράφηκε γύρω από τα θέματα της κοινοβουλευτικής αρμοδιότητας του βουλευτή, που αφορούν το περιβάλλον και την κλιματική κρίση, αντικείμενο ιδιαίτερης ευαισθησίας και έντονης δράσης από μεριάς του Πατριάρχη, καθώς και γύρω από ζητήματαπου αφορούν στην παρουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη και τη θέση της ελληνικής μειονότητας στην σύγχρονη κοινωνία της Τουρκίας.
christodoulakis_vartholomaios

«Είχα την τιμή να συναντηθώ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο. Με τον Παναγιώτατο, ο οποίος είναι γνωστός για την μεγάλη ευαισθησία και τους αγώνες του για την προστασία του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, είχαμε την ευκαιρία μιας βαθιά εποικοδομητικής συζήτησης για αυτά τα παγκόσμιου ενδιαφέροντος ζητήματα. Συζητήσαμε ακόμα για την παρουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Πόλη, καθώς και για την θέση της ελληνικής μειονότητας στην σύγχρονη κοινωνία της Τουρκίας.Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποτελεί έναν εμπνευσμένο ηγέτη που πρωτοστατεί σε καίρια ζητήματα της εποχής μας, ενώ οι πρωτοβουλίες του διαθρησκευτικού διαλόγου και ο αδιάκοπος αγώνας του για ειρήνη αποτελεί έμπνευση για όλους μας», ανέφερε μετά τη συνάντηση σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Χριστοδουλάκης συναντήθηκε ιδιωτικά και με τον δήμαρχο της πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου, με τον οποίο είχε όπως αναφέρει σε ανάρτησή του «μια ενδιαφέρουσα και παραγωγική συζήτηση».
christodoulakis_imamoglou
CHRISTODOULAKIS_IMAMOGLOU3

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης επισκέφθηκε και το αρχαιότερο σε λειτουργία εκπαιδευτικό ίδρυμα του Ελληνισμού τη «Μεγάλη του Γένους Σχολή», όπου συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Στην Ελλάδα ο διάσημος καθηγητής του ΜΙΤ, Anant Agarwal: Ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστήμια πρέπει να συνυπάρχουν


Η Έριν Μοριάρτι από το «Τhe Boys» το παράκανε με τις πλαστικές - Αντιδρούν οι φαν


«Νοσοκομείο» το Μπάκιγχαμ: Σασπένς και κρυψίνοια γύρω από τη διπλή νοσηλεία βασιλιά Κάρολου-Κέιτ Μίντλετον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης