Ασημακοπούλου: Αναγκαία η αύξηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για κλιματική κρίση και μεταναστευτικό

Ασημακοπούλου: Αναγκαία η αύξηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για κλιματική κρίση και μεταναστευτικό

Σημείωσε πως ο προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2024 στέλνει ένα σαφές μήνυμα για τις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

asimakopoulou
Την ανάγκη ενίσχυσης του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ με περισσότερα κονδύλια για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αλλά και τον μεταναστευτικών ροών υπογράμμισε η κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου με παρέμβασή της στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ που έχει αναλάβει και καθήκοντα «σκιώδους» εισηγήτριας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τον προϋπολογισμό του 2024 ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Πρέπει να εξασφαλίσουμε επιπλέον χρηματοδότηση για το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, το οποίο στηρίζει κράτη μέλη όπως η Ελλάδα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Και επίσης, να διασφαλίσουμε ότι τα κράτη μέλη στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ διαθέτουν επαρκείς πόρους για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στο Συμβούλιο, ώστε να δεσμεύσει περισσότερα κονδύλια. Καθήκον μας, ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι να εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση για τις προτεραιότητες των πολιτών της Ένωσης».

Παράλληλα η κυρία Ασημακοπούλου σημείωσε πως ο προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2024 στέλνει ένα σαφές μήνυμα για τις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζοντας τις σημαντικές αυξήσεις που εξασφαλίστηκαν, για πολιτική προστασία, νέους αγρότες, για τους συμμετέχοντες στο δημοφιλές πρόγραμμα Erasmus, για έρευνα και τεχνολογικές επενδύσεις, καθώς και για ανθρωπιστική βοήθεια.

«Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει. Στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στο Συμβούλιο, ώστε να δεσμεύσει περισσότερα κονδύλια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης και των μεταναστευτικών ροών» είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

ΦΠΑ σε καφέ, αναψυκτικά και συγκοινωνίες: Οι αλλαγές που έρχονται και πώς επηρεάζουν την τσέπη μας

Μέσω διαρροής απάντησε ο Μπραντ Πιτ για τη Ζαχάρα και τον Παξ - Η μπηχτή για την Τζολί

Φωτογραφίες: Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία για να υποδεχθεί τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης