Βουλή: Ομόφωνα υπέρ της άρσης ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών η Επιτροπή Δεοντολογίας

Βουλή: Ομόφωνα υπέρ της άρσης ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών η Επιτροπή Δεοντολογίας

Επικαλέστηκαν τη δήλωση Ζαχαριάδη για Δούκα και τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να υποστηρίξουν πως δεν καθοδηγούνται από τον έγκλειστο Ηλία Κασιδιάρη

spartiats-boulh
Την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών αποφάσισαν να εισηγηθούν ομόφωνα προς την Ολομέλεια της Βουλής τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας προκειμένου να συνεχιστεί η προανακριτική έρευνα της εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη για πιθανή παραπλάνηση εκλογέων κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Αδειλίνη διαβίβασε στο κοινοβούλιο αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας των 11 βουλευτών επισυνάπτοντας στον σχετικό φάκελο τις καταθέσεις του κ. Βασίλη Στίγκα όπου επαναλαμβάνει τις καταγγελίες για εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που λειτουργούν με όρους Greek mafia και καθοδηγούν τους βουλευτές του. Ο ίδιος υπονόησε ότι πίσω από τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις κρύβεται ο Ηλ. Κασιδιάρης.

Επίσης, ο φάκελος περιλαμβάνει έγγραφο των φυλακών Δομοκού το οποίο καταγράφει αναλυτικά τις επισκέψεις βουλευτών των Σπαρτιατών στον έγκλειστο Ηλία Κασιδιάρη.

Το έγγραφο του σωφρονιστικού καταστήματος καταγράφει πως από τον Ιανουάριο του 2023 εως και τον Αύγουστο του ίδιου έτους ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς επισκέφθηκε τον Ηλ. Κασιδιάτη τέσσερις φορές ενώ ο Πέτρος Δημητριάδης τρεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες 7 βουλευτές των Σπαρτιατών ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους, 3 κάλεσαν τα μέλη της επιτροπής να πράξουν κατά συνείδηση ενώ ενας υποστήριξε ότι δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο της δικογραφίας οπότε δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία του.

Πέραν αυτών οι βουλευτές υποστήριξαν ότι δεν καθοδηγούνται από τον Ηλία Κασιδιάρη ενώ για να δικαιολογήσουν την δημόσια στήριξη που παρείχε ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού στο κόμμα τους επικαλέστηκαν την αντίστοιχη δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη προς τον υποψήφιο για τον Δημο Αθηναίων Χάρη Δούκα αλλά και την συνεργασία του Πάνου Καμμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μετά τις εξηγήσεις των 11 βουλευτών αποφάσισε να εισηγηθεί την άρση της ασυλίας τους ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Ολομέλεια εντός των επόμενων 10 ημερών

Ειδήσεις σήμερα:

Μητέρα ενός κοριτσιού 3 ετών η 40χρονη που σκοτώθηκε όταν την παρέσυρε το λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη


Ποια είναι η τηλεοπτική σειρά που προκάλεσε υστερία και μετατραυματικές διαταραχές


Φρίκη στη Ρωσία: Ιερέας σκότωσε και αποκεφάλισε τη σύζυγό του μπροστά στην 8χρονη κόρη τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης