Σταυρούλα Αντωνάκου για τα αντιπλημμυρικά στην Περιφέρεια Αττικής: «Να κάνουμε έργα ουσίας, όχι φωτογραφίας»

Σταυρούλα Αντωνάκου για τα αντιπλημμυρικά στην Περιφέρεια Αττικής: «Να κάνουμε έργα ουσίας, όχι φωτογραφίας»

Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και αναπληρώτρια περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε «σοκαρισμένη» για τη δολοφονία του 39χρονου από τον 68χρονο το μεσημέρι της Παρασκευής

antonakou_1
Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και αναπληρώτρια περιφερειάρχης Αττικής, Σταυρούλα Αντωνάκου μίλησε στο Mega για τη δολοφονία του 39χρονου το μεσημέρι της Παρασκευής και τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει στην πόλη της, με αφορμή τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» στη Θεσσαλία.

«Άνθρωποι της διπλανής πόρτας είναι εν δυνάμει δολοφόνοι» σχολίασε για το χθεσινό τραγικό περιστατικό στον Πειραιά, δηλώνοντας «σοκαρισμένη», καθώς γνώριζε το θύμα.

«Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Στον Πειραιά κάναμε πολλά έργα αλλά είμαι σίγουρη πως δεν επαρκούν. Εκτελούμε αντιπλημμυρικά έργα σε έκταση 45 χλμ. σε κάθε πόλη της ενότητας. Στην Αττική έχουμε εγκρίνει πάνω από 728 εκ. ευρώ για καθαρισμούς φρεατίων και αντιπλημμυρικών όμως, με την ένταση των βροχοπτώσεων πρέπει να γίνουν πολλά» σημείωσε για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvjlfg8vgq3d)


Ολόκληρη η συνέντευξή της στο Mega και στο Live News

Θα ήθελα ένα πρώτο σχόλιο για τη δολοφονία στον Πειραιά...

Δηλώνω και εγώ σοκαρισμένη όπως κάθε άνθρωπος. Εκεί είναι η γειτονιά μου, εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα, στο Πασαλιμάνι. Έτυχε να γνωρίζω και τον άνθρωπο που εργαζόταν εκεί, ένας φιλήσυχος άνθρωπος, πατέρας τριών παιδιών.
Κλείσιμο
Στον Πειραιά είμαστε μια πολύ δεμένη κοινωνία, μια ανθρώπινη κοινωνία και τα δύο γεγονότα και οι δύο δολοφονίες που μας συγκλόνισαν τον τελευταίο καιρό, και του Αντώνη στο Λιμάνι του Πειραιά αλλά και η σημερινή δολοφονία με κάνει πραγματικά να αναρωτιέμαι ότι «οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας» είναι εν δυνάμει δολοφόνοι. Γιατί αυτές οι περιπτώσεις ζουν ανάμεσά μας.

Το λέτε όπως ακριβώς το νιώθουμε όλοι. Μπήκανε σπίτι του, πήγε πήρε την καραμπίνα, το πυροβόλησε του έδωσε την χαριστική βολή και γύρισε μπήκε μέσα σαν να μην τρέχει τίποτα..

Ακριβώς, και από ότι άκουσα υπήρχαν και καταγγελίες για τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Επειδή κάνουμε κουβέντα για τις καταστροφές. Ο Πειραιάς είναι θωρακισμένος για τις πλημμύρες;

Νομίζω κανένα μέρος της χώρας δεν είναι θωρακισμένο, σε τέτοιες θεομηνίες και ερχόμενη η κλιματική κρίση, που λέγαμε τόσα χρόνια. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Στην Ενότητα Πειραιά και γενικά ως Περιφέρεια Αττική κάναμε πάρα πολλά έργα τα οποία όμως είμαι σίγουρη ότι δεν επαρκούν. Αυτή την στιγμή εκτελούμε αντιπλημμυρικά έργα περίπου σε έκταση 45 χιλιομέτρων σε κάθε πόλη της Ενότητας. Συνολικά στην Αττική έχουμε διαθέσει και έχουμε εγκρίνει πάνω από 728 εκατομμύρια ευρώ για καθαρισμούς φρεατίων και αντιπλημμυρικών όμως νομίζω με τις θεομηνίες που είδαμε και με την ένταση των βροχοπτώσεων πρέπει να γίνουν πάρα πολλά.

Κυρίως, αυτό που λέμε όλοι, κάποιος καλύτερος κεντρικός σχεδιασμός. Δηλαδή να σταματήσει αυτή η επικάλυψη αρμοδιοτήτων. Θυμάμαι ως νέος δημοσιογράφος πήγαινα στην Χαμοστέρνα κάθε φορά που έβρεχε γιατί πλημμύριζε. Ακόμα κι σήμερα αυτό συμβαίνει. Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να φτιαχτεί αυτό το οποίο προφανώς έχει δέκα επικαλύψεις από πανω του.

Το πρώτο είναι οι χρονοβόρες διαδικασίες τις οποίες πρέπει από τώρα να τις δει η κεντρική διοίκηση. Εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να βάλουμε προτεραιότητα έργα ουσίας όπως λέω και όχι φωτογραφίας. Να ξεκινάμε από τα έργα που θωρακίζουν.

Δεν φέρνουν ψήφους αυτά, αυτό είναι το πρόβλημα..

Προσωπικά αυτό εμένα δεν με απασχόλησε ούτε το 2019 παρότι λοιδορήθηκα όταν έκανα την πρόταση να μπουν 40 εκατομμύρια ευρώ μόνο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ενότητάς μας, λέγοντάς μου ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα μήπως να δεις πλατείες κλπ. Να τις δούμε τις πλατείες αλλά ο κόσμος να μην πνίγεται και να είναι πάντα προτεραιότητα μας η προστασία της ζωής των πολιτών.
Επίσης ένας άλλος λόγος είναι ότι βιάσαμε τη φύση. Εμείς έχουμε ένα αντιπλημμυρικό που εκτελούμε στον Πειραιά στην παλιά Κοκκινιά και έχει χτιστεί μια μικρή πόλη μέσα στην πόλη, πάνω στην κοίτη του ρέματος.

Απλά δεν λες αν θα πλημμυρίσει αλλά πότε..

Λες πότε θα πλημμυρίσει και πραγματικά βλέπουμε τέτοιες παθογένειες και το Πολιτικό Προσωπικό αυτής της χώρας, σε όλες τις βαθμίδες αυτή την φορά, η προτεραιότητά του πρέπει να είναι ο άνθρωπος και η ανθρώπινη ζωή, επί της ουσίας όμως.

Γίνεται πραγματικότητα αυτό; Ακούγεται επιτακτικό, εμφανίζεται απολύτως επιβεβλημένο στις πράξεις όμως το χάνουμε.

Πράξεις χρειάζονται όχι λόγια. Νομίζω ο κόσμος είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ότι έχει βαρεθεί τα λόγια. Όποιος μπορεί με πράξεις να αποδείξει το όραμά του αλλά και να πει τι έκανε ως τώρα, νομίζω ότι αξίζει την προτίμηση του κόσμου.

Εσείς σε μια αποτίμηση, τι είναι αυτό για το οποίο είστε πιο περήφανη;

Για τα έργα της πλημμυρικής θωράκισης αλλά και για τα έργα που έχουν να κάνουν με μηνύματα τα οποία δίνουμε, όπως ότι είμαστε η πρώτη Ενότητα στην χώρα που κάνουμε 5 πρότυπες παιδικές χαρές ΑμεΑ και σε λίγους μήνες παραδίδονται. Περνάμε ένα μήνυμα ότι είμαστε μια φιλόξενη χώρα στα άτομα με ειδικές ανάγκες και δεν είναι μόνο θέμα ευαισθησίας. Όλοι άνθρωποι είναι ίσοι, έχουν ίσα δικαιώματα και πρέπει απλά να το δείξουμε στην πράξη.


Ειδήσεις σήμερα:

Μαγιορκίνης: Υπάρχει κίνδυνος και για ηπατίτιδα στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας

Typhoon Project: Ο «Τυφώνας» που καθάρισε τις ακτές του Πηλίου μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel


Με μώλωπες η Ιρίνα Σάικ στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου - Βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης