Εκλογές 2023 - Διονύσης Σαββόπουλος: Τo Twitter ξεσπά για τις επιθέσεις σε βάρος του - «Αυτό είναι το ήθος τους»

Εκλογές 2023 - Διονύσης Σαββόπουλος: Τo Twitter ξεσπά για τις επιθέσεις σε βάρος του - «Αυτό είναι το ήθος τους»

Μητσοτάκης; Στοχοποιήθηκε συστηματικά από τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ - Διαμαντοπούλου: Ο Αυριανισμός έβριζε Χατζηδάκη, Θεοδωράκη και ο Πολακισμός τον Σαββόπουλο

savvopoulos
Αφήνοντας προς στιγμήν κατά μέρος τις εκ ΣΥΡΙΖΑ ομοβροντίες εναντίον του Διονύση Σαββόπουλου, καθώς και τη στήριξη που έσπευσαν να προσφέρουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Άννα Διαμαντοπούλου, οι συγγραφείς Χρήστος Χωμενίδης και Πέτρος Τατσόπουλος κ.α., αξίζει να προσδιορίσει κανείς την πραγματική φύση της όλης διαμάχης.

Ένας άλλος καταξιωμένος Έλληνας μουσουργός, μια προσωπικότητα αρκούντως πληθωρική ώστε να συγκρίνεται με τον Σαββόπουλο, ο Σταμάτης Κραουνάκης, έχει δηλώσει πχ ότι «τον Αλέξη Τσίπρα τον λατρεύω», «ο Αλέξης Τσίπρας είναι η Αλίκη Βουγιουκλάκη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται 'Το πιο λαμπρό αστέρι' χωρίς αυτόν» κ.λπ.

Αν το πρόβλημα για την Έλενα Ακρίτα, τον Παύλο Πολάκη και όλους όσοι επιτέθηκαν στον Διονύση Σαββόπουλο ήταν μια κατ' αρχήν αντίρρηση ενάντια στην έκφραση πολιτικών προτιμήσεων, τότε οι ίδιοι άνθρωποι θα έπρεπε να είχαν ισοπεδώσει με ανάλογη οξύτητα δημόσιας κατάκρισης τον Σταμάτη Κραουνάκη -το παράδειγμα τυχαίο. Ωστόσο είναι σαφές ότι η κυρία Ακρίτα δεν θα επέστρεφε στον Κραουνάκη κάποιον δίσκο του επειδή εξεδήλωσε δημόσια το θαυμασμό του για τον Αλέξη Τσίπρα. Η Έλενα Ακρίτα όμως φτάνει να δηλώσει στα social media «λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο [σσ: το εμβληματικό 'Φορτηγό] να τού τον επιστρέψω», επειδή ο Σαββόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι «ελπίζω σε αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, κάποιος πρέπει να κυβερνήσει».

Συνεπώς, είναι η συγκεκριμένη τοποθέτηση που ερέθισε την Έλενα Ακρίτα και έδωσε το έναυσμα για μια σκληρή, γεμάτη από γινάτι και χρεώσεις σε παλιά τεφτέρια, κόντρα υποστηρικτών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι το δικαίωμα ενός καλλιτέχνη να συντάσσεται με εκείνο ή το άλλο πολιτικό στρατόπεδο, δεξιά ή αριστερά. Βάσει αυτής της λογικής, εάν ο Διονύσης Σαββόπουλος προσυπέγραφε και αυτός την ανοιχτή επιστολή αγάπης του Κραουνάκη προς τον κ. Τσίπρα, τότε η πολιτικοποίηση και κομματικοποίηση των δηλώσεών του δεν θα ενοχλούσε κανέναν. Πιθανότατα, δε, αν ο Σαββόπουλος εξυμνούσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, πχ ο Παύλος Πολάκης θα ύψωνε στην υγειά του κι ένα ποτήρι τσικουδιά.

Κλείσιμο
Αντί γι' αυτό όμως, ο Σαββόπουλος έγινε άλλο ένα «κόκκινο πανί» για τον ορμητικό Κρήτα πολιτικό, εξού και εισέπραξε τα δέοντα: «Άντε χάσου θεραπαινίδα του Μητσοτακέικου!!! ΤΟΛΜΑΣ και μιλάς ακόμα στο όνομα των τραγουδιών που κάποτε είπες… Είσαι λίγος, διεφθαρμένος, επαρχιώτης, εγωπαθής και χαλασμένος! Ο Ραφαηλιδης είχε σε όλα δίκιο!» έγραψε στο Facebook ο κ. Πολάκης. Βεβαίως, παρά την επίκληση στον Βασίλη Ραφαηλίδη και την κριτική που είχε ασκήσει στον Σαββόπουλο, μέρος του πολάκειου μένους έχει να κάνει με παλαιότερη σύγκριση που είχε αποτολμήσει ο συνθέτης, του Παύλου Πολάκη με αρκουδιάρη. Πόσες πιθανότητες υπήρχαν να το έχει ξεχάσει αυτό ο κ. Πολάκης;

Οι «ο,τινάνοι»

Στην επίθεση που εξαπολύθηκε κατά του Σαββόπουλου, προσέτρεξαν υπερασπιστές πρώτοι οι κκ. Χωμενίδης και Τατσόπουλος. «Από όταν ήμουν είκοσι χρονών, διάφοροι ο,τινάνοι βρίζουν τον Διονύση Σαββόπουλο. Πόσο βαρετό. Πόσο βαρετοί…» έγραψε στο fb ο πρώτος.

xomenidis


Και ο κ. Τατσόπουλος, στον ίδιο τόνο, πρόσθεσε μια πιο εκτενή άποψη, ότι «μια από τις πιο αποκρουστικές παρενέργειες στη συμπεριφορά όσων εμπλέκονται στην ενεργό πολιτική (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου), είναι η εθελούσια συναισθηματική αναλγησία. Αδερφικοί φίλοι φθάνουν στο σημείο να 'μην μιλιούνται' επειδή σε κάποιες εκλογές, κάπου, κάποτε, βρίσκονται κομματικά αντιμέτωποι. Θυμάμαι με πόση οργή αντέδρασα το 2017, λίγες μόλις ώρες μετά τον θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη, όταν η τότε υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, από όλα τα επιτεύγματα του λατρεμένου δημιουργού, θεώρησε σκόπιμο να μην μνημονεύσει τη στάση του… στο δημοψήφισμα του 2015. Σήμερα, ένα προσφιλές μου πρόσωπο, η Έλενα Ακρίτα, είπε πικρά λόγια για ένα άλλο προσφιλές μου πρόσωπο, τον Διονύση Σαββόπουλο, μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνεί με τη δημόσια δήλωσή του για την ψήφο του. Έλενά μου, το τι θα ψηφίσει ο Διονύσης το 2023, δεν θα το θυμάται κανένας σε τριάντα χρόνια. Κάτι μου λέει, όμως, ότι τη 'Συννεφούλα' θα την τραγουδούν ακόμη. Με την αγάπη μου».

tatsopoulos


Οι πολιτικοί στο πλευρό του «Νιόνιου»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Καστοριά όπου εκφωνούσε προεκλογική ομιλία, έστρεψε τα βέλη του απευθείας στον ΣΥΡΙΖΑ, εξ αφορμής της υπόθεσης Σαββόπουλου: «Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, έκανε μία πολιτική δήλωση. Δεν προέρχεται από τον χώρο μας, αλλά δεν μάσησε τα λόγια του. Είπε την άποψή του. Λοιδορήθηκε και στοχοποιήθηκε με απόλυτα συστηματικό τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ τους. Ντροπή, ντροπή, ντροπή! Είναι το μόνο που μπορώ να πω. Ένα κόμμα που, όταν άλλοι καλλιτέχνες εκφράζονται υπέρ τους είναι καλοί, αλλά όταν οποιοσδήποτε άλλος λέει ότι το προνόμιο του προοδευτισμού δεν ανήκει μόνο στην αριστερά και ότι υπάρχουν κι άλλες παρατάξεις που έχουν υπηρετήσει την πατρίδα και μπορεί σε αυτή τη συγκυρία να είναι καλύτερες για το μέλλον της πατρίδας μας, έρχονται τώρα και τους στοχοποιούν. Ας είναι όμως...»

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csoq324xgvex)


Και η πρώην υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου παρενέβη στη συζήτηση αναφέροντας τα εξής: «Χρόνια πριν ο Αυριανισμός έβριζε χυδαία Χατζιδάκι και Θεοδωράκη. Σήμερα ο Πολακισμός βρίζει τον Διονύση Σαββόπουλο. Πόσο δημοκρατικό και αριστερό είναι να βρίζεις έναν κορυφαίο καλλιτέχνη γιατί διατυπώνει διαφορετική πολιτική προτίμηση; Νιόνιο μας, Respect!»

diamantopoulou


Ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος έγραψε σχετικά ότι «Μούσα καρβουναρού,/ θράκα μου πυρωμένη,/ σπιθίτσα φουντωμένη/ μ' αναπνοές τρελού. Όλες, μα όλες, οι επιθέσεις και 'αναλύσεις' που στοχεύουν στο Σαββόπουλο το τελευταίο 48ωρο είναι φασιστικές. Δεν αφορούν την πολιτική ή τις ιδεολογίες. Είναι βγαλμένες από το 'βιβλίο' με τις οδηγίες του Γκέμπελς: - 'Λέγε, λέγε, στο τέλος πάντα κάτι μένει - Σκίσε τον άνθρωπο, θα συμπαρασυρθούν από τη λάσπη και ιδέες του'. Επειδή μεγαλώσαμε πλέον, καλό είναι να μην κρυβόμαστε πίσω από ευκαιριακά μισόλογα. Ζήτω η Ελευθερία. (Ίσως μου ξέφυγε κάτι αλλά σιχάθηκα στη διαδρομή…)

Στο πλευρό του Διονύση Σαββόπουλο βρέθηκαν και αρκετοί χρήστες του Twitter γράφοντας «αυτό είναι το ήθος τους» για τις επιθέσεις σε βάρος του μεγάλου τραγουδοποιού.
Ειδήσεις σήμερα:

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας Νίκος Μπογονικολός που συνελήφθη για κατασκοπεία από το FBI

Ο Κιλιντσντάρογλου το γυρνάει στον εθνικισμό, ο Ερντογάν... «διαφημίζει» φιλία με την Ελλάδα

Survivor All Star: Ο Γιώργος Κόρομι στο σπίτι του και η Μελίνα στην... πυρά - Δείτε βίντεο

-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης