Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας - «Γέφυρα φιλίας η ομογένεια»

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας - «Γέφυρα φιλίας η ομογένεια»

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων

Mitsotakis-Hurley-12
Με τον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας, Ντέιβιντ Χάρλεϊ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ρόλο της ομογένειας ως γέφυρας φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Mitsotakis-Hurley-13
Mitsotakis-Hurley-1
Mitsotakis-Hurley-2
Mitsotakis-Hurley-3
Mitsotakis-Hurley-4
Mitsotakis-Hurley-5
Mitsotakis-Hurley-7



Συναντήθηκε και η Σακελλαροπούλου με τον Αυστραλό Γενικό Κυβερνήτη

Οι σταθεροί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας, καθώς και τα περιθώρια ενίσχυσης των διμερών σχέσεων μεταξύ των δυο κυβερνήσεων βρέθηκαν, νωρίτερα, στο επίκεντρο της συνάντησης της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Γενικού Κυβερνήτη της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας Ντέιβιντ Χάρλεϊ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας.

hurley_sakel2
hurley_sakelaropoulou


Η κυρία Σακελλαροπούλου καλωσορίζοντας στην Ελλάδα τον Γενικό Κυβερνήτη της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας, εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι «η παρουσία του στη χώρα μας θα συμβάλει προς την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και υπογράμμισε ότι «ο σεβασμός της αξίας της δημοκρατίας, του διεθνούς δικαίου με έμφαση και στο δίκαιο της θάλασσας, είναι κοινή παραδοχή για τις χώρες μας και είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίζονται οι σχέσεις μας».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Κυβερνήτης της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας, Ντέιβιντ Χάρλεϊ, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή, δήλωσε ενθουσιασμένος, που βρίσκεται στην Ελλάδα και τόνισε ότι υπάρχει μια πραγματικά δυνατή σχέση ανάμεσα στις χώρες μας.


Ειδήσεις σήμερα

Στο 4,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο - Στο 7% στην Ευρωζώνη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ - Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά

Πώς ένα ντοσιέ προκάλεσε την τραγωδία με το F16 στην Ισπανία - 8 χρόνια στα δικαστήρια το δυστύχημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης