Γ. Μιχελάκης: «Δικαιώνεται η πολιτική του Αντ. Σαμαρά»

Γ. Μιχελάκης: «Δικαιώνεται η πολιτική του Αντ. Σαμαρά»

Μία ακόμη δικαίωση της ΝΔ, «που σταθερά και επίμονα ζητούσε αλλαγή πολιτικής με βασικό άξονα την ανάπτυξη και άμεσο στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας»

Γ. Μιχελάκης: «Δικαιώνεται η πολιτική του Αντ. Σαμαρά»

Μία ακόμη δικαίωση της ΝΔ, «που σταθερά και επίμονα ζητούσε αλλαγή πολιτικής με βασικό άξονα την ανάπτυξη και άμεσο στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ευρωζώνης Ζαν Πολ Γιούνκερ και του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι χρειάζεται έμφαση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Οι κατευθυντήριες γραμμές και οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά βρίσκουν απήχηση και προβάλλονται ως αναγκαίες από κορυφαίους παράγοντες της ΕΕ, αναλυτές και μεγάλα ξένα ΜΜΕ, υπογράμμισε ο Γιάννης Μιχελάκης, υπενθυμίζοντας ότι ανάλογη δήλωση έχει κάνει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Κατηγόρησε παράλληλα τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο ότι «εσχάτως ανακάλυψε την ανάγκη για ανάπτυξη και έκανε λόγο για... μνημόνιο ανάπτυξης».

Κλείσιμο

Με αφορμή επίσης δήλωση του Όλι Ρεν, δήλωσε ότι από πέρσι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επισημάνει την ανάγκη να υιοθετηθεί το ευρωομόλογο το ταχύτερο δυνατόν από την ΕΕ ως μέσο στήριξης της δημοσιονομικής ισορροπίας στις χώρες της ευρωζώνης.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο πρόεδρος της ΝΔ σε κάθε επαφή του με ευρωπαίους αξιωματούχους «θέτει μετ' επιτάσεως όχι μόνο την ανάγκη άμεσης έκδοσης ευρωομολόγων αλλά και ευρωπαϊκών ομολόγων έργων, καθώς και την αξιοποίηση πόρων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Παγκόσμια Τράπεζα», αντίθετα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία «έχουν άλλη αντίληψη όσο βρίσκονται σε καρέκλες υπουργείων και άλλη χωρίς αυτές».

Ερωτηθείς τέλος πώς θα έβλεπε η ΝΔ να τεθεί επικεφαλής της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων ο Στέφανος Μάνος, ο κ. Μιχελάκης δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης