Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Σούκρι με... φόντο το διάταγμα Σίσι

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Σούκρι με... φόντο το διάταγμα Σίσι

Οι υπουργοί Εξωτερικών συνομιλήσαν λίγες ώρες μετά την έκδοση του διατάγματος που αγνοεί πλήρως το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

dendias_soukri
Τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, «στο πλαίσιο του διαρκούς συντονισμού Ελλάδας- Αιγύπτου».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, «συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου και του διατάγματος το οποίο εξέδωσε χθες ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ- Σίσι», σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.
Ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι υπέγραψε χθες προεδρικό διάταγμα με το οποίο ανακηρύσσονται τα θαλάσσια όρια των αιγυπτιακών θαλάσσιων ζωνών προς την πλευρά της Λιβύης, σύμφωνα με το πρακτορείο MENA.

Η απόφαση, η οποία αγνοεί πλήρως το τουρκολιβυκό σύμφωνο, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σύμφωνα με αυτήν τα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου ξεκινούν από το χερσαίο σημείο στα σύνορα Αιγύπτου - Λιβύης στο σημείο 1 και για μια απόσταση 12 ναυτικών μιλίων που φτάνει μέχρι το σημείο 8 προς τα βόρεια. H συγκεκριμένη γραμμή κινείται και σταματάει νότια από τη μέση γραμμή μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου.

Ειδήσεις σήμερα:

Αποστάσεις Τσακαλώτου από το «ναι» του ΣΥΡΙΖΑ στο επίδομα των αστυνομικών

Στο «μικροσκόπιο» του Euractiv για «οικογενειακές σχέσεις» η ΜΚΟ της Μανταλένας Καϊλή

Σταϊκούρας: Επί δύο ώρες «μπινελικωνόμασταν» με τους τραπεζίτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης