Fake news και απειλές από Μπαχτσελί και Τσελίκ - «Η πειρατεία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη»

Fake news και απειλές από Μπαχτσελί και Τσελίκ - «Η πειρατεία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη»

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα προβαίνει σε όποια απειλή περνάει από το χέρι της - «Εχθρική ενέργεια το λοκάρισμα των αεροσκαφών μας από τους S-300»  ισχυρίζεται και ο Τσελίκ

s300-missile-xr
«Πειρατεία» που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη, χαρακτήρισε τη φερόμενη παρενόχληση των τουρκικών F-16 από τους ελληνικούς S-300, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ), Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Φυσικά, η Ελλάδα κάνει τις παρενοχλήσεις για να ξεχειλίσει το ποτήρι. Το κλείδωμα ραντάρ του συστήματος αεράμυνας S-300 εναντίον των μαχητικών της F-16, είναι ένα παράδειγμα εγκληματικής πράξης και απρέπειας που δεν πρέπει να μείνει χωρίς ανταπόδοση και χωρίς απάντηση. Το ΝΑΤΟ πρέπει να δράσει γρήγορα σε αυτήν την εχθρότητα.», συγκεκριμένα ανέφερε συγκεκριμένα ο Μπαχτσελί.

Υπενθυμίζεται πως τη «γραμμή» είχε δώσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος εμμένοντας σε fake news μίλησε για δήθεν παρενόχληση -δηλαδή τον εγκλωβισμό- τουρκικών μαχητικών από τους S-300, περιστατικό που κατά την Τουρκία συνέβη προ ημερών στο Αιγαίο.

Κλιμακώνοντας τις προκλητική του ρητορική ο Μπαχτσελί είπε πως η Ελλάδα με την συγκεκριμένη παραβίαση (σ.σ. το κλείδωμα των τουρκικών μαχητικών) βρίσκεται πλέον στην εμβέλεια βολής της Τουρκίας» καθώς όπως ισχυρίστηκε παραβίασε τους κανόνες και τους νόμους.

Ο Τούρκος εθνικιστής έστρεψε τα «βέλη» του και κατά των ΗΠΑ για το σχόλιο Μενέντεζ που χαρακτήρισε την Τουρκία ως την μεγαλύτερη απειλή στη Μεσόγειο: «Αυτή ακριβώς τη στιγμή η δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Κογκρέσου των ΗΠΑ «Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή στην Ανατολική Μεσόγειο», που εκφράστηκε στην Αθήνα, είναι αλαζονεία, ανικανότητα, βλασφημία».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να στραφούν εναντίον της Τουρκίας, σχολιάζοντας ότι αυτές είναι η μεγαλύτερη απειλή: «Η κύρια στρατηγική απειλή, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μετέτρεψαν την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση και την υποκίνησαν να στρέψει τα όπλα προς την Τουρκία, και για το λόγο αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει μια στρατιωτική συγκέντρωση».

Κλείσιμο
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο με όλα τα στοιχεία της εθνικής της ισχύος», σημείωσε.

Ο αρχηγός των εθνικιστών στην Τουρκία έριξε τα βέλη του και προς την τουρκική αντιπολίτευση, την οποία κάλεσε να πάρει θέση στις προκλήσεις της Ελλάδας. «Μέχρι σήμερα, η συμμαχία - όνειδος δεν έχει αποστασιοποιηθεί από την τρομοκρατία. Δυστυχώς, (μέχρι σήμερα) δεν έχει δείξει ευαισθησία για κανένα εθνικό θέμα. Είναι τόσο αντίθετο με την ιδεολογία του CHP το να μη μιλάει για τις προκλήσεις της Ελλάδας.

Το CHP πρέπει να ξεκαθαρίσει με ποια πλευρά είναι. Το μέλλον της Τουρκίας δε θα πέσει στα χέρια της επονείδιστης αντιπολίτευσης».

Τσελίκ: Η Ελλάδα εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ. Σε δηλώσεις του σήμερα επέρριψε την ευθύνη για την ένταση στις ελλητουρκικές σχέσεις στην Αθήνα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα είναι αυτή που εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Αναφερόμενος στο υποτιθέμενο λοκάρισμα των τουρκικών F-16 από τους ελληνικούς S-300 είπε: «Το “λοκάρισμα” των αεροσκαφών μας μέσω των S-300 που εδρεύουν στην Κρήτη, ορίζεται ως εχθρική ενέργεια σύμφωνα με το ΝΑΤΟ».

Ειδήσεις σήμερα:

«Την απειλούσε μετά την επίθεση», λέει για τον Φιλιππίδη φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας

Κοντολέων: Δεν ενημερωνόταν το Μαξίμου για επισυνδέσεις - Ρουμπάτης: Ακούγαμε «εμμέσως» Σαγιά - Πιτσιόρλα για τη Ζάκυνθο

Ο ΕΜΑ δίνει το «ΟΚ» για την κυκλοφορία των προσαρμοσμένων εμβολίων Pfizer και Moderna για την Omicron
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης