Τουρκία: Fake news τουρκικού δικτύου - «Η Ελλάδα μας παρενοχλεί με τους S-300»

Τουρκία: Fake news τουρκικού δικτύου - «Η Ελλάδα μας παρενοχλεί με τους S-300»

«Η Ελλάδα δεν τερματίζει τις παρενοχλήσεις που κάνει κατά των τουρκικών μαχητικών που ασκούν τις πτητικές τους αποστολές σε Αιγαίο και Μεσόγειο», λέει δημοσιογράφος του Haber

s-300
τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν να στοχοποιούν την Ελλάδα, για δήθεν «παρενοχλήσεις» τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών από το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-300 που διαθέτει η χώρα μας και είναι εγκατεστημένο στην Κρήτη.

Έλληνες αναλυτές εκτιμούν πως τα τουρκικά fake news, στοχεύουν στο να υπενθυμίσουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, πως και η Ελλάδα διαθέτει ρωσικό σύστημα αεράμυνας το οποίο χρησιμοποιεί ελεύθερα σε σχέση με την Τουρκία στην οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις για την απόκτηση των S-400.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επιχειρεί να διαμορφώσει η Άγκυρα, είναι τα όσα υποστήριξε δημοσιογράφος του φιλοκυβερνητικού δικτύου HABER GLOBAL.

«Η Ελλάδα δεν τερματίζει τις παρενοχλήσεις που κάνει κατά των τουρκικών μαχητικών που ασκούν τις πτητικές τους αποστολές σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Παρά τη δήλωση “Μην ξεχνάτε τι έγινε πριν από 100 χρόνια” του υπουργού Αμύνης Χουλουσί Ακαρ, το αντιαεροπορικό σύστημα S-300 πού ανήκει στην Ελλάδα, “κλείδωσε” τα αεροσκάφη μας F-16 των αεροπορικών δυνάμεων στις 23 Αυγούστου βρισκόταν σε αποστολή στο διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Τα τουρκικά μαχητικά παρενοχλήθηκαν από το ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικό σύστημα S-300 της Ελλάδας, που είναι εγκατεστημένο στην Κρήτη» σχολίασε προκλητικά συνεχίζοντας: «Το ραντάρ στοχοποίησης, παρακολούθησης και κατευθυνόμενου πυραύλου του S-300 «κλείδωσε» από το έδαφος τα αεροσκάφη που βρισκόταν σε αποστολή στα δυτικά της Ρόδου και σε ύψος 10.000 ποδιών. Η παρενόχληση συνεχίστηκε για κάποιο διάστημα ενώ αυτό το περιστατικό αποκάλυψε ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί ενεργά τις συγκεκριμένες συστοιχίες».

Yunanistan'ın Türk Uçaklarına Küstah Tacizi Çarpıcı S-300 Gerçeğini Ortaya Çıkarttı!

H Αθήνα διέψευσε κατηγορηματικά τους τουρκικούς ισχυρισμούς για εγκλωβισμό τουρκικών μαχητικών από τους ελληνικούς S-300, αποδίδοντάς τους στην προπαγάνδα της Άγκυρας και στην προσπάθεια καλλιέργειας εντυπώσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και κυρίως προς την πλευρά των ΗΠΑ.

Παράλληλα, η Milliyet έχει ως πρώτο θέμα την υπόθεση με τα τουρκικά μαχητικά επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «εχθρικό κλείδωμα» και συμπληρώνοντας ότι «η Αθήνα παίζει με τη φωτιά». Μάλιστα, δημοσιεύει έναν χάρτη που δείχνει, όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, το κλείδωμα των ραντάρ. Μάλιστα, αναλυτές υπογραμμίζουν ότι αφού οι Έλληνες ενεργοποίησαν τους S-300, τότε και η Τουρκία πρέπει να «κλειδώσει» με τα ραντάρ των S-400 το Αιγαίο.


Ειδήσεις σήμερα

Έβρος: «Σφραγίζεται» με φράχτη 215 χιλιομέτρων

Χαλκιδική: Οι φίλοι του 15χρονου τον είδαν μπρούμυτα και νόμιζαν ότι κάνει πλάκα

Παρακολουθήσεις: Στη Βουλή η μάχη για την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης