Ελληνοτουρκικά: «Καίει» τον τουρκικό Τύπο το αίτημα της Ελλάδας για απόκτηση F-35 από τις ΗΠΑ

Ελληνοτουρκικά: «Καίει» τον τουρκικό Τύπο το αίτημα της Ελλάδας για απόκτηση F-35 από τις ΗΠΑ

Βασικό θέμα στην σημερινή ειδησεογραφία στην Τουρκία, σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αποτελεί η κίνηση της Αθήνας προς την Ουάσινγκτον - Σχόλια και τίτλοι δημοσιευμάτων

1
To επίσημο αίτημα της Ελλάδας προς τις ΗΠΑ, για την απόκτηση του κορυφαίου Stealth μαχητικού F-35, αποτελεί βασικό θέμα στην σημερινή ειδησεογραφία στην Τουρκία. Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

• «Επιστολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ για τα F-35. Θα αγοράσουν 20+20 F-35» γράφει η Hurriyet.
• «Η Ελλάδα απέστειλε επίσημο αίτημα για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35 προς τις αρχές των ΗΠΑ» σχολιάζει η Aydinlik.
• Η A Haber αναφέρει: «Κίνηση από την Ελλάδα για τα F-35. H Eλλάδα επιχειρεί να εμποδίσει την Τουρκία για τα F-16, όμως ξεκίνησε τις ενέργειες για την αγορά 40 F-35».
• «Η Ελλάδα αγοράζει F-35. Υπέβαλλε επίσημο αίτημα» αναφέρει το TrHaber, όπως και η Sozcu: «H Eλλάδα έστειλε επιστολή στις ΗΠΑ για τα F-35».
• «Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημο αίτημα για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35 και το διαβίβασε στις αρχές των ΗΠΑ» σημειώνει το ensonhaber.com.
Κλείσιμο
• «Νέα κίνηση για F-35 από την Ελλάδα» γράφει η Yeni Akit.

2


Τούρκος αναλυτής: «Ανατρέπεται η ισορροπία υπερ της Ελλάδας»

Μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk, για τα αποτελέσματα της συνάντησης Μπαϊντεν – Ερντογάν στην Μαδρίτη, ο στρατιωτικός αναλυτής Μέτε Γιαράρ περιέγραψε τις διαφορές ανάμεσα στα F-16 και στα F-35, τονίζοντας πως : «η Ελλάδα επιχειρεί να αλλάξει την ισορροπία ανάμεσα στις δύο χώρες, με υπεροχή στον αέρα».

Όπως o ίδιος επισήμανε, η ισορροπία ανατρέπεται με την απόκτηση από την χώρα μας των μαχητικών Rafale, των ευρωπαϊκών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Metero και Scalp. «Μιλάμε για οπλικά συστήματα αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους και τώρα το κάνουν με την αγορά των F-35» τόνισε.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Γουινόνα Ράιντερ σε μια κατάθεση ψυχής: Ο χωρισμός με τον Ντεπ, η ψυχοθεραπεία, η κλοπή και η λύτρωση


Καιρός: Μπουρίνι από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά και η θερμοκρασία στα ύψη


Νέα Υόρκη: Νεαρή γυναίκα πυροβολήθηκε θανάσιμα την ώρα που πήγαινε βόλτα το μωρό της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης